Specialistisch Ondersteuner KJ De Gracht Wilp
Zozijn

Functieomschrijving

Ben jij die stevige persoonlijkheid, die het beste uit ieder kind wil halen? Dan hebben wij een uitdagende baan voor jou in de functie van

Specialistisch Ondersteuner voor gemiddeld 24 uur per week (66,67%) op de woning "De Gracht". 

Andere dienstverbanden zijn bespreekbaar.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt één of meer kinderen/jongeren met een complexe begeleidingsvraag op basis van het zorgplan. Wij werken vanuit een 24-uurs zorg setting dus dat betekent dat een dagdienst ’s-morgens om 7.00 uur start. De laatste late dienst eindigt om 22.30 uur. Het kan ook zijn dat je af en toe een nachtdienst draait.

Op De Gracht wonen jongeren met een ernstig tot lichte verstandelijke beperking en een (zeer) intensieve begeleidingsvraag. Voor de jongeren op De Gracht is het belangrijk om een pedagogisch klimaat en een huiselijke sfeer te creëren waarin de jongeren zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. De jongeren hebben behoefte aan continue nabijheid en ondersteuning bij het invullen van hun dag, het ontwikkelen van hun vaardigheden en persoonlijkheid en het reguleren van stress en spanning.

Als specialistisch ondersteuner draag je hieraan actief bij door observerende, begeleidende, ondersteunende en verzorgende werkzaamheden. Je bent goed in het signaleren en vertalen van signalen die kinderen laten zien en ze van daaruit te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Met andere woorden: je ziet en hoort de jongeren, je geeft betekenis aan datgene wat je ziet en hoort en sluit daarbij op een positieve stimulerende manier aan. Je ondersteunt de jongeren op alle levensgebieden, dus ook bij het invullen van hun vrije tijd. Je levert een bijdrage aan het tot stand komen, bijstellen en evalueren van het zorgplan en je verzorgt de administratie. Je onderhoudt actief de samenwerking met de ouders/verwanten van de jongeren. Daarnaast ben je voor je collega’s een klankbord en ben je proactief in het optimaliseren van het teamproces op locatie.

Wij zijn volop in ontwikkeling om als team zelf organiserend te worden. Behalve aandacht voor onze jongeren en een huiselijke, gezellige sfeer vinden we aandacht voor elkaar als collega's erg belangrijk. Het is van belang om op elkaar te kunnen bouwen en elkaar te vertrouwen.

Dit zijn wij

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Alles draait om de cliënt en diens netwerk, de eigenheid van de cliënt, het leven en waar mogelijk eigen regie.  Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de cliënt toe doet. En we sluiten aan bij wat de samenleving al biedt.

Kind & Jeugd

Kinderen en jongeren met een ontwikkelingsprobleem kunnen voor zorg, ondersteuning en behandeling bij Zozijn terecht, waaronder Orthopedagogisch Centrum Kompas in Wilp, gelokaliseerd op Landgoed De Lathmer. Hier kunnen jongeren wonen, is er mogelijkheid tot logeren en naschoolse opvang. Er is tevens een kindercentrum voor dagbehandeling.

Heb je interesse en wil je meer weten, neem dan gerust contact op met Renata Buiting, assistent manager via 06 468 98 655.

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een relevante beroepsopleiding (sector zorg en welzijn) op minimaal kwalificatieniveau 4.
 • Je hebt kennis van en ervaring in de gehandicaptenzorg, met name van de complexe zorgvragen zoals hechtingsproblematiek, ASS
 • Je bent in staat goed te observeren en de onderliggende betekenis te zien van het zichtbare gedrag
 • Je kunt omgaan met fysieke agressie en beschikt over vaardigheden om de-escalerend te werken
 • Je hebt reflecterend en relativerend vermogen
 • Je houdt van aanpakken, je bent energiek, flexibel, creatief en proactief
 • Je hebt passie voor je vak en je hebt humor

Inschaling

Dit bieden wij

 • Een uitdagende baan binnen Kind & Jeugd
 • Een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Een salaris van maximaal € 2.993,00 bruto bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), inschaling in FWG 40, een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden.
 • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Bijzonderheden

Enthousiast?

 • Wij ontvangen jouw reactie graag zo snel mogelijk. Gesprekken vinden plaats gedurende de looptijd van de vacature. Hebben we onze match nog niet gevonden, dan zoeken we wat langer door.
 • In het kader van de vergewisplicht worden, voordat we overgaan tot een mogelijke aanstelling, referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers. Tevens vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

 

Type Vacature
Organisatie Zozijn
Locatie K&J - Orthopedagogisch Centrum Kompas De Gracht Wilp
Postcode 7384ED
Stad Wilp
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 03-12-2021
Ingangsdatum 3-12-2021
Reageer voor 01-02-2022
Nummer 73437
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn