Speltherapeut
Jarabee

Functieomschrijving

Ben jij die vakbekwame collega?

Jarabee jeugdzorg heeft als missie dat kinderen en jongeren zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Wij zijn er voor gezinnen waarbij complexe vraagstukken de ontwikkeling van het kind of de jongere in de weg staan. Zij komen er zelf of met lichte ondersteuning niet uit. Met betrokken professionals, pleeggezinnen en in samenwerking met andere organisaties ondersteunen we kinderen, jongeren en gezinnen in de gehele regio Twente om er sterker uit te komen.

Wij zoeken zo snel mogelijk een collega die ons team komt versterken. Ben jij op zoek naar een functie als Speltherapeut? Dan is dit echt iets voor jou!

Speltherapeut (meerdere vacatures, uren in overleg)


Hier ga je werken:

Je komt te werken in een team van meerdere therapeuten. Je bedient vraaggericht de wachtlijst wat kan betekenen dat je op verschillende locaties (Almelo, Hengelo en Enschede) binnen Jarabee de therapieën uitvoert. Je bekijkt samen met de ouders/verzorgers aan welke doelen er gewerkt kan worden en stelt na een aantal spelobservaties een behandelplan op. Speltherapie binnen Jarabee wordt ingezet om hulp te verlenen bij psychische, psychosociale en psychosomatische aandoeningen.

Omdat een goede samenwerking met de ouders/verzorgers een positieve invloed heeft op het verloop van de therapie is regelmatig contact belangrijk. De therapie wordt afgebouwd als de jeugdige zonder therapeutische hulp verder kan of als andere hulp nodig is.

Zo ziet je werk eruit:

 • Je verricht diagnostiek en observatie en vertaalt dit naar een therapeutisch behandelplan;
 • Je voert het therapeutische behandelplan uit door inzet van passende interventies;
 • Je bewaakt de uitgezette lijn en de behandelcontext, monitort de te behalen therapeutische behandeldoelen, signaleert afwijkingen en doet verbetervoorstellen;
 • Je onderhoudt multidisciplinaire in- en externe contacten in afstemming met de ouders/verzorgers;
 • Je legt je bevindingen vast in rapportages;
 • Je volgt ontwikkelingen binnen je vakgebied;
 • Je levert actief een bijdrage aan het verbeteren van de gebruikte methodieken.

Functie eisen

Dit ben jij: 

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding tot Speltherapeut ;
 • Je bent FVB geregistreerd (Federatie Vak therapeutische Beroepen);
 • Ook Vak therapeuten met minder ervaring nodigen we van harte uit te solliciteren;
 • Je beschikt over een rijbewijs en auto;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de sociale kaart en ervaring met de doelgroep;
 • Je hebt kennis van verschillende hulpverleningsmethodieken;
 • Je hebt een flexibele werkhouding en bent bereid incidenteel meer uren te werken als dat nodig is.

Inschaling

Dit bieden wij jou:

Een functie in een mooie werkomgeving met een informele en collegiale sfeer. Wij bieden arbeidsvoorwaarden conform de CAO Jeugdzorg.

 • uren contractomvang in overleg;
 • de speltherapeut valt onder de generieke functiebeschrijving Ambulant Hulpverlener B, schaal 9 (tot maximaal € 4085,32 op basis van een 36-urige werkweek);
 • 3% salarisverhoging per 1 januari 2023;
 • pensioenvoorziening bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • goede secundaire voorwaarden zoals een reiskostenregeling, eindejaarsuitkering, studiefaciliteiten en aantrekkelijke collectieve verzekeringen.

Bijzonderheden

Meer informatie en solliciteren

Spreekt de vacature jou aan en voldoe je aan het profiel? Wij maken graag kennis met je. Stuur je CV en motivatiebrief per e-mail via Zorgselect. De vacature sluit zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden en de procedure kun je informatie inwinnen bij het team P&O via telefoonnummer (074) 256 19 33. Voor meer informatie over de functie kun je informatie inwinnen bij Mignon van Klingeren, manager Ambulante Zorg, via 074-256 1900.

Deze vacature is in- en extern uitgezet. Interne kandidaten krijgen voorrang in de procedure.

Type Vacature
Organisatie Jarabee
Locatie Jarabee (diverse locaties)
Postcode 7555SJ
Stad Hengelo
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Jeugdhulpverlening
Functie(s) Speltherapeut
Publicatiedatum 25-10-2022
Reageer voor 01-01-2023
Ingangsdatum 25-10-2022
Nummer 114948
Doorsturen Bekijk PDF

Jarabee

Jarabee is er voor jeugdigen van 0 tot 27 jaar en de mensen die belangrijk voor hen zijn. Als zij het zelf even niet redden, helpen wij bij lastige vragen over opgroeien en opvoeden. Met meer dan 400 betrokken jeugdzorgprofessionals en zo’n 500 pleeggezinnen staan we in Twente dag en nacht klaar. De regie over het eigen leven en de hulpverlening ligt bij de jeugdigen en hun opvoeders zelf. Hun vraag is ons vertrekpunt. Alles draait om het versterken van de eigen kracht en de omgang met elkaar. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Liefst in de eigen omgeving. Waar nodig treden we ook buiten de gebaande paden. Dat is de kracht van Jarabee: Jarabee versterkt!

Meer over Jarabee