SPV of Verpleegkundig Specialist Interculturalisatie
GGNet

Functieomschrijving

Ben jij SPV of Verpleegkundig Specialist en werk jij graag met asielzoekers en nieuwe statushouders? Als SPV of Verpleegkundig Specialist Interculturalisatie bij GGNet ga je binnen het team Behandeling aan de slag met patiënten met een andere culturele achtergrond.

Dit ga je doen

Als SPV of Verpleegkundig Specialist beoordeel je de verwijzing en voer je intakes en diagnostische werkzaamheden met de patiënt uit. Daarbij beoordeel je (acute) hulpvragen en zorg je voor de somatische screening en de farmacotherapie. Je stelt een behandelplan op, op basis van de verzamelde gegevens over de psychische, somatische, sociaal-culturele en migratieproblematiek. Je voert interventies uit op het eigen vakgebied en bent bekend met de sociale problematiek van de doelgroep. Daarnaast bewaak je de afspraken over en de kwaliteit van de zorg die andere zorg- en hulpverleners bieden. Je evalueert samen met de patiënten de resultaten van hun begeleiding. Ook stel je de begeleiding bij als dat nodig is. Dat doe je in overleg met de regiebehandelaar en/of het team. De behandelingen voor de patiënten zullen voornamelijk gericht zijn op depressie, angstreductie, stabilisatie van trauma gerelateerde klachten en traumabehandeling. 

Verder lever je een bijdrage aan de kwaliteit en ontwikkeling van het behandelaanbod. Je werkt in een multidisciplinair team dat zich nog verder kan ontwikkelen. Ook werk je samen met in- en externe partijen die dicht betrokken zijn op de asielzoekers en nieuwe statushouders. Dit alles doe je binnen het programma GGNet Interculturalisatie, dat ruim 20 jaar bestaat. Het programma bestaat uit GGZ-preventie, BGGZ, SGGZ en workshops/ deskundigheidsbevorderingstrajecten voor professionals en vrijwilligers die werken met deze doelgroepen.  

Hier ga je werken

GGNet is de toonaangevende ggz-dienstverlener in Gelderland. We hebben specialistische afdelingen voor forensische psychiatrie, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en ouderen, maar ook veel ambulante teams. In onze visie kan de geestelijke gezondheidszorg beter en goedkoper, door een sterkere focus op herstel. Door echt contact te maken en de verbinding tussen een patiënt en zijn omgeving te herstellen, is er nog een wereld te winnen. Dat vraagt om medewerkers met een open blik, die vanuit hun intrinsieke motivatie willen pionieren.

Functie eisen

Dit ben jij

  • Je hebt een diploma SPV of Verpleegkundig Specialist (inclusief BIG-registratie). 
  • Je hebt, bij voorkeur, een aantal jaren relevante werkervaring. 
  • NET/EMDR-scholing is een pre, evenals systeemtherapie. 
  • Je kunt zelfstandig werken en bent creatief in het vinden van oplossingen voor niet alledaagse problemen. 
  • Je hebt ervaring met cultuursensitief werken met mensen van een andere culturele afkomst en/of wordt daardoor uitgedaagd.
  • Je beschikt over goede sociale vaardigheden, kunt knelpunten zelfstandig oplossen in de werkzaamheden die je uitvoert en bezit goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. 
  • Je weet om te gaan met weerstand bij patiënten. 
  • Je neemt je verantwoordelijkheid.
  • Een van je sterke eigenschappen is dat je goed samenwerkt en kunt afstemmen op andere betrokken partijen. 
  • Je bent bovenal een enthousiaste beroepsbeoefenaar met hart voor de doelgroep en weet een actieve bijdrage te leveren aan een verdere ontwikkeling van het behandelteam.

Inschaling

Dit bieden we je

Je kunt rekenen op een goed salaris (CAO Geestelijke Gezondheidszorg) en wordt ingeschaald op basis van je diploma/ ervaring. Daarbij ga je aan de slag in een uitdagende en afwisselende functie in een aangename werkomgeving. Het aantal uren dat je bij ons kunt komen werken, is bespreekbaar. We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. De standplaats van deze baan is (voorlopig) Doetinchem. 

Bijzonderheden

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie? Solliciteer dan digitaal via onderstaande button.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Theo Meulman, manager, via 088-933 4675 of Ellen Geutjes, preventiefunctionaris, via 088-933 4609
Ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn binnen GGNet, neem dan contact op met recruitment@ggnet.nl

Type Vacature
Intern nummer 11-226-2018
Organisatie GGNet
Locatie GGNet, RGC in Doetinchem
Postcode 7009BL
Stad Doetinchem
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Verpleegkundig specialist
Verpleegkundige SPV
Publicatiedatum 12-02-2019
Ingangsdatum 11-02-2019
Reageer voor 31-12-2019
Nummer 43651

GGNet

GGNet helpt en ondersteunt mensen met psychische, psychosociale of psychiatrische problemen in de regio Oost-Gelderland, Zutphen en Apeldoorn. Bovendien besteden wij zeer veel aandacht aan preventie. Wij bieden met ongeveer 2400 professionals onze cliënten een groot aantal specialistische vormen van hulpverlening. Veel van onze behandelvoorzieningen worden gehuisvest in nieuwe behandel- en therapiegebouwen in de belangrijkste steden in onze regio. Zo staan wij met onze geestelijke gezondheidszorg midden in de samenleving en komt de zorg voor iedere burger binnen handbereik. Aan onze geheel vernieuwde organisatie hebben cliënten en medewerkers enthousiast meegebouwd. Ons werk draait immers om hen. Wij geloven in de talenten en mogelijkheden van vakmensen die hun belangrijkste drijfveer vinden in de kwaliteit van hun eigen werk.

Meer over GGNet