Stage - Geestelijk Verzorger
Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Informatie

Wie zoeken wij?
Als stagiair(e) geestelijk verzorger werk je mee met de geestelijk verzorgers van ZONL, die ondersteuning bieden bij levensvragen en zingeving aan bewoners van één van de negen verschillende woonzorglocaties. Dit kan zijn in de vorm van individuele begeleiding, het organiseren van zingevende activiteiten en het voorgaan in herdenkingen, vieringen en bezinningsbijeenkomsten. Als stagiair(e) geestelijk verzorger heb je dus een gevarieerd takenpakket.

In jouw stage is er ruimte voor een (afstudeer)onderzoek naar een van de thema's die aansluiten bij het aandachtsgebied van de geestelijke verzorging. Daarbij kun je denken aan het vormgeven van de spirituele zorg in de palliatieve fase, de inzet van het eigen levensbeschouwelijk netwerk van de bewoner, ethische reflectie in de zorg of deskundigheidsbevordering van medewerkers op het thema zingeving. Het onderwerp wordt in overleg tussen jou en de stagebegeleider gekozen. Verder zal je je bezig houden met:
  • actieve deelname aan in- en externe overleggen
  • (mee) werken aan beleidsvoorstellen
  • in- en externe communicatie rondom de geestelijke verzorging, zoals het samenstellen van een bewonersfolder, bijwerken van de online-informatie van de geestelijke verzorging
De werkomgeving
Als stagiair(e) geestelijk verzorger wordt je begeleidt door onze geestelijk verzorger. Zorggroep Oude en Nieuwe Land zet in op een samenleving waarin ieder mens tot zijn recht komt en iedereen mee kan doen. Ook op het gebied van welzijn, welvinden en zingeving zijn we volop in ontwikkeling en willen wij op een nog meer integrale manier kijken naar de behoefte van de cliënt. Zo wordt er gekeken naar de domeinen identiteit, wonen, welbevinden, dag invulling en zorg. Wij streven er naar om welzijn nog meer dan nu al het geval is, een onderdeel van de zorg te laten zijn.

Wat vragen wij?
Natuurlijk zijn we op zoek naar een enthousiaste student die momenteel een Hbo of WO opleiding volgt richting humanistiek, geestelijke verzorging, godsdienstwetenschappen of pastoraal werk. Daarbij:
  • heb je interesse in het nadenken over de plaats van de geestelijke verzorging binnen een zorginstelling en heb je affiniteit met de doelgroep ouderen met of zonder palliatieve zorg;
  • toon je initiatief, ben je zelfstandig, stressbestendig, praktisch ingesteld en leergierig. Eveneens beschik je over goede mondelinge, schriftelijke en sociale communicatieve vaardigheden.
  • Voor deze stage is het van belang dat je (bij voorkeur) in het bezit bent van een rijbewijs B en eigen vervoer, gezien de spreiding van de locaties door de gemeenten Urk, Noordoostpolder en Steenwijkerland.
Wat bieden wij?
Wij bieden je een zeer afwisselende stage, waarin geen dag hetzelfde is. Stage lopen bij ZONL betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.
  • De stagevergoeding bedraagt € 450,- bruto per maand op basis van 4 stagedagen per week (cao VVT);
  • Naast uitstekende bereikbaarheid van onze kantoren en veel van onze locaties met het OV, zijn er voor medewerkers en stagiaires voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.
  • Je standplaats zal in overleg worden bepaald, afhankelijk waar we ruimte zien voor jouw (afstudeer)onderzoek.
Wie zijn wij?
Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke ondersteuning. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Wil je meer informatie?
Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Jacob Oeverbeek, Geestelijk Verzorger via [email protected] of 06-53801161. Heb je vragen over stage's bij ZONL? Neem dan contact op met de afdeling StageBij via [email protected]

Wil je gelijk solliciteren?
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast en kun je niet wachten om te reageren? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de knop 'solliciteren' op deze pagina.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Locatie Emmeloord (e.o.)
Postcode 8303 CN
Stad Emmeloord
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 07-11-2022
Reageer voor 05-12-2022
Nummer 115303

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van intramurale en extramurale zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Vanuit onze visie op Betrokken zorg werken wij in de wijken en dorpen met kleine zelfverantwoordelijke teams van wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Zo organiseren we samen met de cliënten en hun sociale netwerk de verpleging en verzorging thuis. Doel is dat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en de regie houdt over zijn of haar leven. Kwaliteit van zorg staat voorop! Wij kunnen alle vormen van verpleging en verzorging thuis bieden, overdag en ’s nachts. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft verschillende vacatures voor verzorgenden IG, zowel op onze woonzorglocaties als in de wijkteams in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder. Bekijk het onderstaande filmpje van Natascha, zij is verzorgende IG en werkt al jaren met plezier bij de Zorggroep. Ze vertelt over haar ervaringen en haar passie voor het werk. Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op www.zorggroep-onl.nl/werken-leren/

Meer over Zorggroep Oude en Nieuwe Land