Stage Social Work/HBO-agoog
GGNet

Functieomschrijving

Op zoek naar een uitdagende en leerzame praktijkstage binnen de geestelijke gezondheidszorg  om ervaring op te doen?  Dan bij je bij GGNet beschermd wonen Vorden aan het juiste adres!

Dit ga je doen

Binnen beschermd wonen ervaar je de werkzaamheden van een woonbegeleider in de GGZ. Je werkt met en voor patiënten met (ernstige) een psychiatrische aandoening, waarbij 3e en 4e levensfase problematiek vaak voorkomt.

Je wordt begeleid door een collega woonbegeleider, onder supervisie verleen je zorg aan patiënten volgens het begeleidingsplan. Je geeft daarbij herstelgerichte begeleiding aan de patiënten. Je draagt mede zorg voor de continuïteit in de totale zorgverlening. De woonbegeleiding bestaat uit systematische ondersteuning bij:
• het versterken en ondersteunen van huishoudelijke vaardigheden en/of taken, waaronder de mogelijkheid tot het bereiden van de eigen maaltijden;
• ondersteunen bij de persoonlijke verzorging en medicatie-inname;
• sociaal emotionele ondersteuning;
• ondersteunen bij het oplossen van dagelijkse, praktische problemen;
• het helpen zoeken naar en aanbieden van zinvolle dagbesteding en het in stand houden daarvan;
• ondersteunen bij het ontwikkelen of in stand houden van een sociaal netwerk;
• oriëntatie op de maatschappij: het gebruik van voorzieningen buitenshuis wordt gestimuleerd.

Hier ga je werken

Beschermd wonen Vorden bestaat uit gebouw ‘de Enk’ met 24 studio’s en 7 appartementen voor in totaal 31 patiënten. Er zijn drie gezamenlijke woonkamers. Aan iedere woonkamer zijn acht studio’s gekoppeld en de patiënten uit de appartementen kunnen aansluiten bij een woonkamer. Een studio bestaat uit een ruime zit-/slaapkamer, douche en toilet. De appartementen hebben een woonkamer met keuken, aparte slaapkamer en douche en toilet.

Beschermd wonen Vorden ondersteund bij het zo zelfstandig mogelijk uitvoeren van alledaagse taken en activiteiten en het vervullen van maatschappelijke rollen. De patiënten hebben vaak te maken met afnemende krachten, mogelijkheden en toenemende verlieservaringen, waardoor ze steeds opnieuw moeten zoeken naar evenwicht en stabilisatie om de eigen regie en zelfstandigheid te behouden. Begeleiding heeft als doel patiënten herstelgericht te ondersteunen en te kijken waar ontwikkeling mogelijk is, dan wel stabilisatie. De geboden ondersteuning houdt de vaardigheden in stand en/of verbetert deze en kan op vaste tijden of volgens afspraak geboden worden. De woonomgeving biedt veiligheid, structuur en voldoende uitdaging. De geboden begeleiding is afhankelijk van de mate van zelfredzaamheid van de cliënt en is vastgelegd in het individuele begeleidingsplan.

Dit ben jij

Als jij betrokken bent en je graag verder wil ontwikkelen, nodigen we je van harte uit te reageren. We gaan met plezier een gesprek met je aan als je:

• Jij bent bezig met de opleiding HBO Social Work of een andere HBO-agogische opleiding en enthousiast bent om je stage te gaan lopen in de psychiatrie.
• Je bent bereid bent om onregelmatige diensten te draaien (dag en avond).
• Je wilt leren signaleren & analyseren en creatief in oplossingen denken.
• Je houdt van hectiek en afwisseling.
• Je vindt het leuk vindt om in een team te werken.

Dit bieden we je

Als stagiair bij GGNet kan je rekenen op:

• Een stageovereenkomst van 24-32 uur per week voor de periode van aug 2022 t/m juni 2023.
• Stagevergoeding volgens CAO GGZ.
• Een gevarieerde stage waarin geen dag hetzelfde is.
• Enthousiaste en betrokken collega’s.
• Gezellige en leuke werksfeer!
• Een leerzame stage waarin je uitgedaagd wordt het beste uit jezelf te halen.
• En natuurlijk de ruimte om jou stage opdrachten uit te voeren!, waarbij je begeleid wordt door ervaren GGZ-agogen.

Daarnaast worden binnen GGNet E-learnings aangeboden, die je kosteloos kunt volgen.

Solliciteren

Ga jij met ons de uitdaging aan? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet! Wij ontvangen je sollicitatiebrief met Curriculum Vitae graag via onderstaande formulier.

Wil je meer weten over de stage? Neem dan contact op met Jarien van Dort via telefoonnummer 088 933 2310.

Meer weten over stage mogelijkheden bij GGNet? Neem dan contact op met het Stagebureau via 088 933 4143.

Type Vacature
Intern nummer 202839
Organisatie GGNet
Locatie GGNet, Woonzorg de Enk Vorden
Postcode 7251 EW
Stad Vorden
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 04-05-2022
Ingangsdatum 4-5-2022
Reageer voor 17-07-2022
Nummer 110610

GGNet

GGNet helpt en ondersteunt mensen met psychische, psychosociale of psychiatrische problemen in de regio Oost-Gelderland, Zutphen en Apeldoorn. Bovendien besteden wij zeer veel aandacht aan preventie. Wij bieden met ongeveer 2400 professionals onze cliënten een groot aantal specialistische vormen van hulpverlening. Veel van onze behandelvoorzieningen worden gehuisvest in nieuwe behandel- en therapiegebouwen in de belangrijkste steden in onze regio. Zo staan wij met onze geestelijke gezondheidszorg midden in de samenleving en komt de zorg voor iedere burger binnen handbereik. Aan onze geheel vernieuwde organisatie hebben cliënten en medewerkers enthousiast meegebouwd. Ons werk draait immers om hen. Wij geloven in de talenten en mogelijkheden van vakmensen die hun belangrijkste drijfveer vinden in de kwaliteit van hun eigen werk.

Meer over GGNet