Stage Social Work/HBO-agoog
GGNet

Functieomschrijving

Op zoek naar een uitdagende en leerzame praktijkstage binnen de geestelijke gezondheidszorg  om ervaring op te doen?  Dan ben je bij GGNet bescherm wonen Ds. Haspelsstraat Groenlo aan het juiste adres!

Dit ga je doen

Binnen beschermd wonen ervaar je de werkzaamheden van een woonbegeleider in de GGZ. Je werkt met en voor patiënten die een vorm van autisme hebben.

Je wordt begeleid door een collega woonbegeleider, onder supervisie verleen je zorg aan patiënten volgens de begeleidingsmethodiek. Je geeft daarbij herstelgerichte begeleiding aan de patiënten. Je draagt mede zorg voor de continuïteit in de totale zorgverlening. De woonbegeleiding bestaat uit systematische ondersteuning bij:

• het versterken en ondersteunen van huishoudelijke vaardigheden en/of taken;
• indien nodig ondersteunen bij de persoonlijke verzorging;
• sociaal emotionele ondersteuning;
• ondersteunen bij het oplossen van dagelijkse, praktische problemen;
• het helpen zoeken naar en aanbieden van zinvolle dagbesteding;
• ondersteunen bij het ontwikkelen of in stand houden van een sociaal netwerk;
• oriëntatie op de maatschappij: het gebruik van voorzieningen buitenshuis wordt gestimuleerd;
• ondersteunen bij het schrijven en evalueren van woonbegeleidingsplannen.

Hier ga je werken

Beschermd wonen Groenlo bestaat uit 16 appartementen voor 15 patiënten. Eén appartement is als gezamenlijke huiskamer en kantoor bestemd. Ieder appartement is voorzien van een gecombineerde keuken/ woonkamer, een slaapkamer en een badkamer. De doelgroep bestaat uit patiënten die een vorm van autisme hebben. Dit houdt in dat alleen patiënten met deze diagnose zich kunnen aanmelden voor deze woonvorm.

Op de woonvorm is overdag van 08.00 tot 21.00 uur begeleiding aanwezig. Daarnaast is de begeleiding in het weekend van 9.00 tot 16.30 uur aanwezig.

Uitgangspunt binnen de ondersteuning c.q. begeleiding van patiënten welke binnen Beschermd wonen verblijven, is de herstelgerichte benadering. Door de begeleiding wordt de methodiek vanuit de rehabilitatieprincipes hiervoor mede ingezet. Daarnaast wordt de omgangswijze vanuit de methodiek ‘Geef me de vijf’ van Colette de Bruin als rode draad gehanteerd. ‘Geef me de 5’ is een methode om mensen met een vorm van autisme, duidelijkheid en structuur te bieden en ze te leren zelfstandig te functioneren. Deze methode is erop gericht de wereld voor deze mensen te structureren met behulp van taken en roosters en door een bepaalde manier van communiceren.

Dit ben jij

Als jij betrokken bent en je graag verder wil ontwikkelen, nodigen we je van harte uit te reageren. We gaan met plezier een gesprek met je aan als je:

• Jij bent bezig met de opleiding HBO Social Work of een andere HBO-agogische opleiding en enthousiast bent om je stage te gaan lopen in de psychiatrie.
• Je bent bereid bent om onregelmatige diensten te draaien (dag en avond).
• Je wilt leren signaleren & analyseren en creatief in oplossingen denken.
• Je houdt van hectiek en afwisseling.
• Je vindt het leuk vindt om in een team te werken.

Dit bieden we je

Als stagiair bij GGNet kan je rekenen op:

• Een stageovereenkomst van 24-32 uur per week voor de periode van aug 2022 t/m juni 2023 of een deel daarvan. E.e.a. in overleg.
• Stagevergoeding volgens cao GGZ.
• Een gevarieerde stage waarin geen dag hetzelfde is.
• Enthousiaste en betrokken collega’s.
• Gezellige en leuke werksfeer!
• Een leerzame stage waarin je uitgedaagd wordt het beste uit jezelf te halen.
• En natuurlijk de ruimte om jou stage opdrachten uit te voeren!, waarbij je begeleid wordt door ervaren GGZ-agogen.

Daarnaast worden binnen GGNet E-learnings aangeboden, die je kosteloos kunt volgen.

Solliciteren

Ga jij met ons de uitdaging aan? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet! Wij ontvangen je sollicitatiebrief met Curriculum Vitae graag via onderstaande formulier.

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Marloes Nijman-Mulder en Eve Willemsen via telefoonnummer 088 - 933 2260.

Meer weten over stage mogelijkheden bij GGNet? Neem dan contact op met het Stagebureau via 088 933 4143.

Type Vacature
Intern nummer 202812
Organisatie GGNet
Locatie GGNet, Zorgeenheid Ouderen, in Groenlo
Postcode 7141AN
Stad Groenlo
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 04-05-2022
Ingangsdatum 04-05-2022
Reageer voor 17-07-2022
Nummer 110612

GGNet

GGNet helpt en ondersteunt mensen met psychische, psychosociale of psychiatrische problemen in de regio Oost-Gelderland, Zutphen en Apeldoorn. Bovendien besteden wij zeer veel aandacht aan preventie. Wij bieden met ongeveer 2400 professionals onze cliënten een groot aantal specialistische vormen van hulpverlening. Veel van onze behandelvoorzieningen worden gehuisvest in nieuwe behandel- en therapiegebouwen in de belangrijkste steden in onze regio. Zo staan wij met onze geestelijke gezondheidszorg midden in de samenleving en komt de zorg voor iedere burger binnen handbereik. Aan onze geheel vernieuwde organisatie hebben cliënten en medewerkers enthousiast meegebouwd. Ons werk draait immers om hen. Wij geloven in de talenten en mogelijkheden van vakmensen die hun belangrijkste drijfveer vinden in de kwaliteit van hun eigen werk.

Meer over GGNet