Stage Social Work (SPH) / HBO-agoog
GGNet

Dit ga je doen

Op zoek naar een uitdagende en leerzame praktijkstage binnen de geestelijke gezondheidszorg om ervaring op te doen?  Dan ben je bij het Interventie stabilisatie presentie team van GGNet De Meent Warnsveld aan het juiste adres!

Het Interventie stabilisatie presentie team (ISP) is voor patiënten binnen De Meent, met toenemend controleverlies waarbij tijdelijk verhoogd toezicht nodig is, zodat er preventief, structurerend en de-escalerend opgetreden kan worden. Hiermee kan ISP gezien worden als ‘tussenstap’ zodat overplaatsing naar een gesloten afdeling voorkomen kan worden. Daarnaast hebben zij nog een vaste caseload met een diversiteit aan patiënten.

Je wordt begeleid door een collega woonbegeleider, onder supervisie verleen je zorg aan patiënten volgens de begeleidingsmethodiek. Je geeft daarbij herstelgerichte begeleiding aan de patiënten. Je draagt mede zorg voor de continuïteit in de totale zorgverlening.

Doormiddel van motiverende gesprektechnieken ga je met de patiënten aan de slag om hun doelen te bereiken. Je draagt bij een behandelplan en vanuit daar maak je verpleegkundige doelen. Er wordt gewerkt met een coördinerend (persoonlijk) begeleider, je kunt functioneren als een schaduw begeleider. Daarnaast werk je in een multidisciplinaire team en ben je (mede)verantwoordelijk voor een verpleegkundige werkoverdracht en het rapporteren van problemen en bijzonderheden.

Hier ga je werken

De Meent biedt plaats aan 96 volwassenen met langdurige psychiatrische of psychosociale problemen. Deze mensen hebben intensieve begeleiding en de bescherming van een ziekenhuisterrein nodig. De Meent biedt 24-uurs zorg bestaande uit onderdak, behandeling, verpleging en woonbegeleiding. De Meent bestaat uit zes gebouwen op het terrein van GGNet, waarvan er vijf bestemd zijn voor patiënten verblijf, en een met een gemeenschappelijke functie en voor kantoren. In De Meent zijn drie verblijfsvormen voor patiënten gerealiseerd: groepswoningen, semi-appartementen en appartementen.

De behandeling en begeleiding van de patiënten van De Meent zijn gebaseerd op de principes van ‘Rehabilitatie & Herstel’. De wens van de patiënt is zoveel mogelijk het uitgangspunt van het behandel- en begeleidingsplan, dat gericht is op de mogelijkheden van de individuele patiënt in plaats van zijn beperkingen. De ontwikkelingsmogelijkheden van patiënten denken wij positief te kunnen beïnvloeden door hen een goede context aan te bieden met ‘zorg op maat’. Met de juiste behandeling en begeleiding kunnen zij op den duur doorstromen naar meer zelfstandiger vormen van wonen. Veel patiënten hebben echter blijvende beperkingen en zijn zeer langdurig aangewezen op een vorm van zorg. Bij een deel van de patiënten zijn de psychiatrische symptomen in de loop der tijd op de achtergrond geraakt, waardoor hun toestand stabiel is geworden. Maar bij anderen zijn deze symptomen nog volop aanwezig, waardoor gedragsproblemen ontstaan. Ook deze laatste groep kan binnen De Meent verblijven.

Dit ben jij

Als jij betrokken bent en je graag verder wil ontwikkelen, nodigen we je van harte uit te reageren. We gaan met plezier een gesprek met je aan als je:

• Jij bent bezig met de opleiding HBO Social Work (SPH) of een andere HBO-agogische opleiding en enthousiast bent om je stage te gaan lopen in de psychiatrie.
• Je bent bereid bent om onregelmatige diensten te draaien (dag en avond).
• Je wilt leren signaleren & analyseren en creatief in oplossingen denken.
• Je houdt van hectiek en afwisseling.
• Je vindt het leuk vindt om in een team te werken.

Dit bieden we je

Als stagiair bij GGNet kan je rekenen op:

• Een stageovereenkomst van 24-32 uur per week voor de periode van aug 2022 t/m juni 2023 of een deel daarvan. E.e.a. in overleg.
• Stagevergoeding volgens cao GGZ.
• Een gevarieerde stage waarin geen dag hetzelfde is.
• Enthousiaste en betrokken collega’s.
• Gezellige en leuke werksfeer!
• Een leerzame stage waarin je uitgedaagd wordt het beste uit jezelf te halen.
• En natuurlijk de ruimte om jou stage opdrachten uit te voeren!, waarbij je begeleid wordt door ervaren GGZ-agogen.

Daarnaast worden binnen GGNet E-learnings aangeboden, die je kosteloos kunt volgen.

Solliciteren

Ga jij met ons de uitdaging aan? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet! Wij ontvangen je sollicitatiebrief met Curriculum Vitae graag via onderstaande formulier.

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Felix van den Sigtenhorst via telefoonnummer 088 - 933 5677.

Meer weten over stage mogelijkheden bij GGNet? Neem dan contact op met het Stagebureau via 088 933 4143.

Type Vacature
Intern nummer 202810
Organisatie GGNet
Locatie GGNet in Warnsveld
Postcode 7231PA
Stad Warnsveld
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 04-05-2022
Ingangsdatum 4-5-2022
Reageer voor 17-07-2022
Nummer 110615

GGNet

GGNet helpt en ondersteunt mensen met psychische, psychosociale of psychiatrische problemen in de regio Oost-Gelderland, Zutphen en Apeldoorn. Bovendien besteden wij zeer veel aandacht aan preventie. Wij bieden met ongeveer 2400 professionals onze cliënten een groot aantal specialistische vormen van hulpverlening. Veel van onze behandelvoorzieningen worden gehuisvest in nieuwe behandel- en therapiegebouwen in de belangrijkste steden in onze regio. Zo staan wij met onze geestelijke gezondheidszorg midden in de samenleving en komt de zorg voor iedere burger binnen handbereik. Aan onze geheel vernieuwde organisatie hebben cliënten en medewerkers enthousiast meegebouwd. Ons werk draait immers om hen. Wij geloven in de talenten en mogelijkheden van vakmensen die hun belangrijkste drijfveer vinden in de kwaliteit van hun eigen werk.

Meer over GGNet