Stage Woonbegeleider
Omega Groep

Functieomschrijving

Omega Groep is een relatief jonge en visie gedreven organisatie. In 2009 is Omega Groep opgericht met als doel de menselijke maat meer terug te brengen in de zorg. We hebben een uitgebreid aanbod aan begeleidingsvormen. Zo kunnen onze cliënten o.a. bij ons terecht voor ambulante- of gezinsbegeleiding, werk of dagbesteding en woonbegeleiding. Ook kunnen we gerichte behandeling bieden. Onze zorg is beschikbaar voor mensen die ervoor kiezen. Mocht het nodig zijn, dan zoekt Omega Groep naar nieuwe, aanvullende vormen van hulp. Zo krijgen onze cliënten altijd hulpverlening op maat. 

Centraal uitgangspunt hierbij is onze visie. Waarbij het erom gaat dat iedere medewerker een bijdrage levert aan de levenskwaliteit van de cliënt. Erkenning, Ontmoeting en Relaties zijn hierbij cruciale begrippen. Medewerkers ontwikkelen, vanuit de visie, een opvatting over wat hun cliënten wel en niet nodig hebben en zij komen, samen met de cliënt, tot een idee hoe bij te dragen aan hun levenskwaliteit. 

Voor een woonlocatie in Groningen hebben wij per 1 november 2021 een stage voor minimaal 20 uur per week beschikbaar.

 

DE STAGE

Op deze locatie wonen zestien cliënten. Onze doelgroep zijn veelal jongvolwassenen met bijvoorbeeld problemen op het autistisch spectrum, een licht verstandelijke beperking of andere GGZ problematiek. Overdag gaan veel bewoners naar werk, dagbesteding of volgen een studie.

De cliënten wonen in studio’s. Vijf van deze studio’s zitten gekoppeld aan de gezamenlijke ruimte. Deze cliënten wonen dus op een groep met intensievere begeleiding dan de andere cliënten, die zelfstandiger wonen maar ook gebruik kunnen maken van de gezamenlijke ruimte. In deze ruimte wordt samen gegeten, koffie gedronken en is er ruimte voor de ontmoeting met elkaar. Er wordt namelijk gewerkt vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’, omdat wij geloven dat  leven wordt verrijkt door het persoonlijk contact met mensen. Hierbij hoort het delen van mooie en minder mooie momenten met elkaar.

Als woonbegeleider draag je bij aan de levenskwaliteit van alle levensgebieden van de cliënten en dat maakt deze functie zo uitdagend en bijzonder.

 

De woonlocatie is gevestigd in de Rivierenbuurt van Groningen. Je gaat stage lopen in een energiek team van zes woonbegeleiders. Het is een divers team met humor die zich verantwoordelijk voelt voor het werk én voor elkaar.

Er worden zowel dag-, avond-, als slaapdiensten gedraaid. Er zijn vaste overlegmomenten met het team, de clustermanager en gedragskundige.

 

Jij:

Omega groep is een visiegedreven zorgorganisatie. We vinden het daarom belangrijk dat je affiniteit hebt met onze begeleidingstijl. Het werken met de (soms) complexe doelgroep vraagt kennis ten aanzien van methodisch en planmatig handelen. Je dient stevig in je schoenen te staan en enige levenservaring te hebben. Daarnaast ben je energiek en doe je jouw werk met een lach. Verder:  

  • Je doet een opleiding richting maatschappelijk zorg op mbo4- of hbo-niveau;
  • Bent voor minimaal 5 maanden en minimaal 20 uur per week beschikbaar voor de stage.

Wij:

  • Bieden een fijne werkomgeving met een goed leerklimaat, waar veel ruimte is voor jouw ontwikkeling;
  • Zorgen ervoor dat je gekoppeld wordt aan een geschoolde en ervaren stagebegeleider;
  • Bieden een meeloopstage voor mininaal 20 uur per week voor de duur van minimaal 5 maanden; 
  • Bieden een stagevergoeding conform de cao gehandicaptenzorg van € 400,- bruto per maand op basis van een 36-urige stageweek.  

Ontmoeten

Heb je interesse in deze stageplek? Leuk! Reageer dan snel door jouw cv, motivatiebrief en stagewensen te mailen naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2021-52 stage Nebo. Je ontvangt kort na jouw sollicitatie een terugkoppeling.

Type Vacature
Intern nummer 2021-52
Organisatie Omega Groep
Locatie Nebo
Postcode 9727BW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Stagiair
Publicatiedatum 23-08-2021
Reageer voor 30-09-2021
Nummer 70603
Doorsturen Bekijk PDF

Omega Groep

Het gaat om wie je bent Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms heb je een beetje hulp nodig. Geruststellende gedachte is dat dit voor alle mensen geldt. Wat altijd helpt is mensen in je nabijheid die het goed met je voorhebben. Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen dan ook centraal. Deze menselijke ontmoeting is het uitganspunt van alles wat we bij Omega Groep doen. Het appèl wat de ene mens op de andere mens doet vormt de bron van onze relaties. Daarom zijn de erkenning van wat de cliënt nodig heeft om kwaliteit in zijn leven te ervaren èn de erkenning van wat de medewerker nodig heeft om daaraan een bijdrage te kunnen leveren verankerd in de visie van Omega Groep.

Meer over Omega Groep