Stagiaire Gezinsbehandeling - 32 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Ben jij die stagiare met lef en humor, die het verschil wil maken in het leven van kinderen en jongeren met diverse gedragsproblemen en zoek jij een stage voor het schooljaar 2022/2023?

Wat ga je doen
Je gaat aan de slag op de werkvloer met multi probleem gezinnen. Gezinnen worden binnen de gezinsbehandeling voor een duur van 12 tot 18 weken intern opgenomen. De problematieken binnen de gezinnen zijn divers, hierbij kan gedacht worden aan persoonlijke problematiek bij ouders, kind problematiek en thema's als trauma en hechting staan veelal op de voorgrond. Binnen de gezinnen is er sprake van een onvoldoende veilig opvoedklimaat. Dit maakt dat de kinderen binnen het gezin, waarmee je werkt onvoldoende tot ontwikkeling komen, doordat deze ontwikkeling wordt geremd of zelfs wordt gestagneerd doordat ze onvoldoende veiligheid ervaren. Doel van de gezinsbehandeling is om dit onveilige opvoedklimaat te herstellen naar een veilig opvoedklimaat.

De gezinsbegeleiders werken vanuit een eigen ontwikkelde methodiek waarbij de opvoedvaardigheden van Patterson en het gedachtegoed van systemisch werken op de voorgrond staan, mogelijke systeemproblematiek wordt hierbij in kaart gebracht.

De werkzaamheden van een pedagogisch gezinsbegeleider bestaan voornamelijk uit het uitvoeren van een ondersteunende en adviserende taken voor ouders met als doel bij hen aan te sluiten in hetgeen zij willen gaan uitdragen in de opvoeding van hun kinderen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit: directe coaching in lastige opvoedsituaties welke zich voor doen, gespreksvoering over opvoedkwesties en bestaande problematieken en het geven van psycho-educatie. Uitgangspunt is dat ouders weer eigen regie over het opvoedklimaat gaan voeren en in hun eigen kracht komen te staan. Naast deze coachende rol ben je bewaker van het voortgangsproces van het gezin en zorg je ervoor dat de uitgezette kaders en lijnen helder blijven voor ouders, collega's en betrokken hulpverlening.

Horizon locatie Harreveld in Gelderland

Als expert in kennisoverdracht (onderwijs) en gedragsverandering (behandeling) sluit Horizon aan op wat iemand wél kan ontwikkelen. Iedere dag zetten wij deze expertise in om jeugdigen met complexe problemen en hun ouders te behandelen, begeleiden en te onderwijzen. Zodat zij weer grip krijgen op hun gedrag en op hun leerresultaten. Dat zowel jeugdigen als hun ouders weten wat ze willen en weten wat zij moeten doen om daar te komen. Horizon faciliteert hen om regisseur van hun eigen bestaan te worden.

De locatie Harreveld heeft een gesloten locatie het Anker en de open locatie Prisma. De locaties Anker en Prisma spelen in op de maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van open, gesloten en ambulante jeugdzorg en de daarbij behorende dynamiek.

Daarnaast bevindt zich op het terrein van locatie Harreveld de afdeling gezinsbehandeling. Gezinsbehandeling richt zich middels interne opname op het gehele gezinssysteem. Er zijn 15 woningen beschikbaar voor de gezinnen.

Wat vragen wij van jou
  • Je doet een HBO opleiding SPH, Social Work, MWD of Pedagogiek en zoekt een stageplaats voor je 3e leerjaar;
  • Je kiest heel bewust voor een stage op de gezinsbehandeling van multi-probleemgezinnen. Je weet ook goed te verwoorden waarom dit jouw interesse heeft en hoe je jouw bijdrage gaat leveren;
  • Je hebt een stevige, enthousiaste persoonlijkheid en bent sociaal en empathisch ingesteld:
  • Je bent flexibel in werktijden en werkdagen;
  • Je bent voor een periode van 10 maanden beschikbaar om stage te lopen, voor 32 uur per week.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
  • We bieden jou een leuke stageplaats waarbij je werkt met een enthousiast en betrokken team;
  • We bieden jou een leerzame plek waar je mag leren en ontwikkelen met vallen en weer opstaan;
  • Jij krijgt hierdoor een goede basis en kunt je ontwikkelen in de functie van een pedagogisch gezinsbegeleider. Een kans die je in je loopbaan verder zal helpen!;
  • Een stagevergoeding van 250 euro per maand op basis van een 32 urige werkweek.

Solliciteer en contact
Ben jij die stagiaire, die stevig in zijn schoenen staat en die zich in dit profiel herkent en denkt "dit is mijn volgende uitdaging!"? Solliciteer dan direct! Voor informatie kun je contact opnemen met Marleen Doppen, Pedagogisch Gezinsbegeleider via telefoonnummer06-18050610.

Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure bij gelijke geschiktheid. Voor iHUB is diversiteit en inclusie binnen de organisatie waardevol. Sollicitanten die een afspiegeling zijn van onze eigen cliënten (culturele, etnische en seksuele diversiteit en/of ervaringsdeskundigheid met de problematiek en hulpverlening) zijn van harte welkom.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Harreveld, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Stagiair
Publicatiedatum 01-03-2022
Reageer voor 21-05-2022
Nummer 108539

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon