stagiair(e)
Tactus Verslavingszorg

Functieomschrijving

We hebben plek voor maximaal drie stagiaires

 

De setting

 

Het Johannes Wierhuis is een kliniek met drie behandelafdelingen, die in totaal plaats bieden aan maximaal dertig cliënten. Twee van deze afdelingen zijn qua doelgroep en aanpak vergelijkbaar. De zorg, ondersteuning en behandeling wordt geleverd vanuit een ervaren multidisciplinair team waarbij iedere discipline zijn eigen kennis, kunde en vaardigheden inbrengt. Teamwork is essentieel om optimaal zorg en ondersteuning te kunnen bieden aan de cliënt(groep).

 

Afdeling Oost en Noord

De doelgroep op beide afdelingen bestaat uit cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) en verslavingsproblematiek, met daarbij soms ook een psychiatrische beeld. Op deze afdeling wordt een intensief behandelprogramma aangeboden waar duidelijkheid en structuur centraal staat. Deze behandeling probeert men zoveel mogelijk af te stemmen op de behoeften en mogelijkheden van de cliënt. Het behandelaanbod bestaat uit verschillende modules die diverse levensgebieden onder de loep nemen. Daarnaast is dagbesteding een dagelijks onderdeel van het programma.

 

Afdeling West

De doelgroep bestaat uit cliënten waarbij, naast de verslaving, de sociale desintegratie en maatschappelijke problemen op de voorgrond staan. De behandeling is gericht op zelfinzicht en het aanleren van vaardigheden. Er is uitgebreid aandacht voor het verband tussen gedrag, gedachten en gevoel. Naast de verslavingsproblematiek krijgt ook de onderliggende (inter)persoonlijke problematiek aandacht. In een intensief groepsprogramma staat het leren van en oefenen met elkaar centraal. Door vaardig gebruik te maken van de kracht én ervaring van de groep, wordt gezorgd voor een therapeutisch klimaat waarin de staf voornamelijk de rol van coördinator en bewaker van groepsprocessen heeft.

Wat kun je leren?

 

De werkzaamheden zijn gericht op individuele en groepsgerichte begeleiding, observatie en probleeminventarisatie.

 • Je leert een optimaal therapeutisch klimaat te scheppen;
 • Je leert samenwerken in een multidisciplinair team;
 • Je leert zowel groeps- als individuele gesprekken voeren en voorlichting en training geven;
 • Je leert observeren (denk hierbij aan gedrag in de groep op o.a. psychiatrische ziektebeelden, verslavingsgedrag, coping, enzovoort) en brengt deze observaties in bij het multidisciplinaire team;
 • Je leert zoeken naar ruimte voor de cliënt om de zelfregie te vergroten;
 • Je leert afspraken maken met de cliënt over te volgen acties, verwachte inzet en de consequenties bij het overschrijden van de gestelde grenzen;
 • Je leert hoe je de cliënt kan helpen om vroege signalen van destructief gedrag bij zichzelf te herkennen en daarop te handelen volgens de afspraken (crisissignaleringsplan);
 • Je leert hoe je moet rapporteren, een werkplan moet schrijven, enzovoort.

Functie eisen

Functie-eisen

 

Wat verwachten wij van jou?

 • Je volgt een HBO-opleiding Social Work en zit komend jaar in het 3e jaar;
 • Je hebt affiniteit met de verslavingszorg;
 • Je bent flexibel en stressbestendig;
 • Je kunt goed zelfstandig, maar ook in teamverband werken;
 • Je bent bereid in onregelmatige diensten te werken;
 • Je bent in staat met humor en relativeringsvermogen situaties te benaderen en aan te pakken;
 • Je hebt het vermogen tot zelfreflectie;
 • Je bent in staat je eigen grenzen aan te geven en flexibel en transparant te zijn in eigen handelen;
 • Je bent open en servicegericht;
 • Je bent proactief en leergierig.We vragen van je om in je sollicitatie aan te geven naar welke afdeling je voorkeur naar uit gaat. Op elke afdeling is één stageplek beschikbaar.Het sollicitatiegesprek zal, als je geselecteerd bent, in overleg met jou gepland worden met de desbetreffende afdeling. Hierover zal tijdig contact gezocht worden.Houd er rekening mee dat de kliniek in Rekken moeilijk te bereiken is met het OV. 

Inschaling

Volgens cao ggz

Bijzonderheden

Inlichtingen

Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen, neem dan contact op met Jos Kwakkenbos (0545-467900) of via j.kwakkenbos@tactus.nl.

 

Solliciteren

Wanneer deze stageplaats je aanspreekt, dan ontvangen wij graag je sollicitatiebrief met motivatie en CV. Richt je sollicitatie aan www.tactuswerkenleren.nl, onder vermelding van vacaturenummer aan Ben van der Putten, opleidingsfunctionaris.

Type Vacature
Intern nummer 304192
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Rekken, locatie Dr. Slotlaan
Postcode 7157AT
Stad Rekken
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Stagiair
Publicatiedatum 28-05-2019
Ingangsdatum 2 september 2019
Reageer voor 25-06-2019
Nummer 45537
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg