stagiair(e) verpleegkunde HBO-V (m/v)
Tactus Verslavingszorg

Functieomschrijving

Tactus is specialist op het terrein van de verslavingszorg. Wij bieden hulp aan mensen die in de problemen komen door alcohol, drugs, medicijnen, gokken en/of eten. Tactus wil verslavings­problematiek voorkomen, herkennen en doorbreken. Daarnaast geven wij voorlichting en advies over bewust omgaan met gebruik.

Wij hebben onder meer gespecialiseerde verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, preventiewerkers, psychologen en psychiaters in dienst. Jaarlijks bieden wij hulp aan duizenden mensen. Dat varieert van telefonisch consult tot aan een intensieve behandeling in een kliniek.

 

Voor het circuit Behandeling en Begeleiding Twente hebben wij voor onze locatie Raiffeisenstraat 75 in Enschede een stageplek voor de duur van een jaar vanaf september 2019 beschikbaar voor een:

 

Stagiair(e) verpleegkundige HBO-V (m/v 3e of 4e jaars)

voor 28 - 32 uur per week

 

De divisie

Binnen de divisie Oost, ambulante behandeling worden uiteenlopende vormen van zorg aangeboden. Dit varieert van kortdurend tot langdurend en van individueel tot groepsgewijs behandelen. Op alle plaatsen functioneren multidisciplinaire teams die op maat hulp verlenen.

 

De stageplaats

De locatie aan de Raiffeisenstraat is een ambulante setting en bestaat uit verschillende teams. Deze teams zijn gespecialiseerd in b.v. trauma, ontwikkelstoornissen (b.v. ADHD), angst- en stemmingsklachten en licht verstandelijke beperking. Naast individuele- en groepsgesprekken is er ook een dagbehandeling. Als verpleegkundige voer je activiteiten uit binnen de acute zorg, intakeprocedure, medische zorg en behandeling/begeleiding. De medische zorg bestaat uit het behandelen/begeleiden van cliënten bij het minderen/stoppen van middelengebruik, het uitvoeren van medische screeningen, het geven van voorlichting, medicatiebegeleiding en het uitvoeren van urineonderzoeken en ECG’s. Daarnaast behandel/begeleid je enkele cliënten individueel- en groepsgewijs binnen een van de teams.

 

Wat kun je leren?

 • Individuele en groepsgerichte verpleegkundige begeleiding, observatie en probleeminventarisatie;
 • Geprotocolleerde verpleegkundige ondersteuning bij ontgiften;
 • Leiden groepsgesprekken en geven van voorlichting;
 • Inbrengen van deze observaties in bij het multidisciplinaire team en overleggen.
 • Interveniëren in crisissituaties;
 • Bewaken van de voortgang van de uitvoering van de zorg.

Functie eisen

Wat verwachten we van jou?

 • Je volgt de opleiding HBO-V;
 • Je hebt affiniteit met de verslavings­zorg of je hebt enige ervaring in het werken in de psychiatrie of de verslavingszorg;
 • Je bent flexibel en stressbestendig;
 • Je kunt goed zelfstandig, maar ook in team­verband werken;
 • Je bent in staat om te gaan met conflicten;
 • Je bent in staat cliënten te motiveren;
 • Je bent in staat om professioneel je netwerken te onderhouden;
 • Je bent in staat om met verschillende disciplines en externe verwijzers te overleggen;
 • Je hebt het vermogen tot zelfreflectie;

Inschaling

Stagevoorwaarden

De stagevoorwaarden zijn conform de CAO GGZ (zie hiervoor ook www.ggznederland.nl).

Werktijden zijn tussen 8.00 en 20.00 uur.

Bijzonderheden

Bijzonderheden

De gesprekken worden gehouden in de week van 15 tot en met 21 april 2019.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie over de inhoud van de stage kun je, tijdens kantooruren, contact opnemen met Wilco Hagemeier. Hij is bereikbaar via telefoon­nummer 088 - 382 28 87.

Algemene informatie kan je vinden op onze website: www.tactus.nl

 

Solliciteren

Wanneer deze stageplaats je aanspreekt dan ontvangen wij graag je sollicitatiebrief met motivatie en  CV. Richt je sollicitatie aan www.tactuswerkenleren.nl, onder vermelding van vacaturenummer. Je kunt uiterlijk tot en met 31 maart a.s. reageren.

Type Vacature
Intern nummer 13319
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Enschede, locatie Raiffeisenstraat 75
Postcode 7514AM
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Wilco Hagemeier
Functie(s) Stagiair
Publicatiedatum 13-03-2019
Ingangsdatum 2 september 2019
Reageer voor 01-04-2019
Nummer 44358
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg