Stagiair(e)s Pedagogisch Gezinsbegeleider, 32 uur per week vanaf september
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

De gezinnen verblijven maximaal 3 maanden in Harreveld en omgeving. De werkzaamheden hebben betrekking op het hele gezinssysteem, waarbij meestal sprake is van multi-probleemgezinnen. Je gaat in eerste instantie meekijken en gaat leren van je collega’s. Dit met als doel om in de loop van de stageperiode steeds zelfstandiger te worden in de uitvoering van de onderstaande werkzaamheden van een pedagogisch gezinsbegeleider.

De werkzaamheden van een pedagogisch gezinsbegeleider zijn dat je als ondersteuner werkt in de opvoeding en het behandelen van individuele problematieken van de gezinsleden. Vanuit de dynamiek en de complexiteit van het gezinssysteem worden werkzaamheden verricht om mogelijke systeemproblematiek in kaart te brengen. Tevens is de pedagogisch gezinsbegeleider belast met het uitvoeren van gezinsbegeleiding conform de afspraken in de behandelplanbesprekingen, waarin ook de werkdoelen van de ouders en jeugdigen aan de orde komen. Daarnaast het onderhouden van contacten c.q. begeleiden van ouders en kind(eren) en het zo nodig doorverwijzen van ouders naar aanvullende hulpverlening of bemiddeling. Mede op basis daarvan levert de pedagogisch gezinsbegeleider een bijdrage aan het opstellen van behandelplannen van kind en ouders. Ook wordt zorg gedragen voor verslagleggingen betreffende de voortgang, bijkomende correspondentie en de nodige registratie betreffende de uitgevoerde werkzaamheden. Last but not least onderhoudt de pedagogisch gezinsbegeleider contacten met externen en verzorgt de voorbereiding en uitvoering van mogelijke voor- en na trajecten.

Functie eisen

Wie ben jij?

  • Je doet een HBO opleiding SPH, Social Work, MWD of Pedagogiek en zoekt een stageplaats voor je 3e leerjaar.
  • Je kiest heel bewust voor een stage op de gezinsbehandeling van multi-probleemgezinnen. Je weet ook goed te verwoorden waarom dit jouw interesse heeft en hoe je jouw bijdrage gaat leveren.
  • Je hebt een stevige, enthousiaste persoonlijkheid. Daarnaast ben je flexibel, beschik je over doorzettingsvermogen, ben je creatief en heb je humor.
  • Je bent voor een periode van 10 maanden beschikbaar om stage te lopen, voor 32 uur per week.

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten?

We bieden jou een leuke en leerzame stageplaats waarvan je kunt zeggen: “Dat heb ik mooi voor elkaar!” Omdat wij met hart en ziel hebben gekozen voor de jeugdzorg en het speciaal onderwijs kunnen we jou alle ins en outs leren over het omgaan met onze doelgroep. Jij krijgt hierdoor een goede basis en kun je ontwikkelen in de functie van een pedagogisch gezinsbegeleider. Een kans die je in je loopbaan verder zal helpen!

Bijzonderheden

Geboeid, gepakt, geïnteresseerd? Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Afdelingshoofd, Anja Winters, via telefoonnummer 06 – 5536 3011.

 

Solliciteer! Je motivatiebrief en CV ontvangen we graag uiterlijk 30 april 2019 via de knop “Direct Solliciteren” op onze website www.horizon.eu/werken-bij/vacatures/.

Type Vacature
Organisatie Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Locatie Horizon in Harreveld
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
Functie(s) Stagiair
Publicatiedatum 07-02-2019
Reageer voor 07-05-2019
Ingangsdatum 07-02-2019
Nummer 43546
Doorsturen Bekijk PDF

Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon Jeugdzorg en Onderwijs