Stagiair(e)s Pedagogisch Medewerker Residentieel, 32 uur per week vanaf september
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Functieomschrijving

Je stimuleert jongeren met complexe gedragsproblematiek en hun ouders/opvoeders om zelf de regie over hun leven te pakken. Dat vergt passie, flexibiliteit, lef en doorzettingsvermogen. Jij geeft talent een kans!

 Jouw stageperiode richt zich op ontwikkeling in de functie van pedagogisch medewerker op een residentiele behandelgroep. Dit betekent dat je eerst mee gaat kijken en gaat leren van je collega’s, om in de loop van de stageperiode steeds zelfstandiger te worden in de uitvoering van de werkzaamheden van een pedagogisch medewerker. Je komt te werken op één van de behandelgroepen. Het team bestaat uit je directe collega’s, een werkbegeleider en wordt aangestuurd door een afdelingshoofd. Omdat de jongeren 24 uur per dag en 7 dagen in de week bij Horizon zijn, draai je onregelmatige diensten.

Functie eisen

 

Wie ben jij?

  • Je doet een HBO opleiding SPH, Social Work, MWD of Pedagogiek en zoekt een stageplaats voor je 3e leerjaar.
  • Je kiest heel bewust voor een stage op een residentiele groep met jongeren die ernstige gedragsproblemen hebben. Je weet ook goed te verwoorden waarom dit jouw interesse heeft en hoe je jouw bijdrage gaat leveren.
  • Je hebt een stevige, enthousiaste persoonlijkheid. Daarnaast ben je flexibel, beschik je over doorzettingsvermogen, ben je creatief en heb je humor.
  • Je bent voor een periode van 10 maanden beschikbaar om stage te lopen, voor 32 uur per week.

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten?

We bieden jou een leuke en leerzame stageplaats waarvan je kunt zeggen: “Dat heb ik mooi voor elkaar!” Omdat wij met hart en ziel hebben gekozen voor de jeugdzorg en het speciaal onderwijs kunnen we jou alle ins en outs leren over het omgaan met onze doelgroep. Jij krijgt hierdoor een goede basis en kun je ontwikkelen in de functie van een pedagogisch medewerker. Een kans die je in je loopbaan verder zal helpen!

Bijzonderheden

Geboeid, gepakt, geïnteresseerd?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wilfried van het Reve of Hans Werger, Afdelingshoofden, via telefoonnummer 054 – 439 4444.

 

Solliciteer!
Je motivatiebrief en CV ontvangen we graag uiterlijk 7 mei 2019 via de knop “Direct Solliciteren” op onze website www.horizon.eu/werken-bij/vacatures/.

Type Vacature
Organisatie Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Locatie Horizon in Harreveld
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
Functie(s) Stagiair
Publicatiedatum 07-02-2019
Reageer voor 07-05-2019
Ingangsdatum 07-02-2019
Nummer 43545
Doorsturen Bekijk PDF

Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon Jeugdzorg en Onderwijs