Strategisch adviseur Zorgverkoop Jeugdzorg
Pluryn

Waar doe jij het voor?

“Wil je echt een steentje bijdragen aan de veranderingen in het sociaal domein en de langdurige zorg? Wil jij invloed hebben binnen Pluryn en bij financiers waardoor je de meest kwetsbare mensen in de samenleving kunt helpen? Én lijkt het je leuk om mee te bouwen aan de nieuwe directie Zorgverkoop & Cliëntproces? Als strategisch adviseur zorgverkoop voor de jeugdregio’s Flevoland, Twente, IJsselland en Midden-IJssel/Oost Veluwe heb je een belangrijke rol om hieraan mee te werken en Pluryn en financiers in de goede richting te bewegen."

  - Anke Bielderman, Directeur Zorgverkoop & Cliëntproces -

Wat mag je doen?

Je werkt binnen de kaders voor financiering van de Wet langdurige zorg, de Jeugdwet, de Zorgverzekeringswet en de Wet maatschappelijke ondersteuning. Pluryn beweegt zich in een dynamisch speelveld, waarin de financiering van langdurige zorg, jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning aan verandering onderhevig is. Dit biedt kansen om zorg en ondersteuning afgestemd op de vraag van jongeren en volwassenen te organiseren. Dit vraagt om een goede samenwerking en heldere afspraken met de diverse financiers van zorg (zorgkantoren, verzekeraars, gemeenten). 

Jij bent sparringpartner voor de directeuren en managers. Je ondersteunt hen op de inhoud en het proces van de zorgcontractering bij gemeenten en zorgkantoren. In een handomdraai vertaal jij - in overleg met de directeuren - de regionale en landelijke zorgverkoopontwikkelingen naar strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je staat aan het roer van de daaruit voortvloeiende activiteiten.
Binnen de zorgverkoopcyclus positioneer je Pluryn. Je richt je op aanbestedingen, het onderhandelingsproces en je bewaakt lopende contractafspraken en de verantwoording (ca.40 milj.) Je ondersteunt bij de coördinatie en de vertaling van alle eisen vanuit de afspraken naar de relevante afdelingen binnen Pluryn.

Jouw skills zet je in om actief kansen en bedreigingen in de markt te signaleren en om relaties op te bouwen en te onderhouden in een voor Pluryn relevant netwerk. Je weegt belangen af en je werkt toe naar het beoogde resultaat.

Daarnaast geef je gevraagd, maar ook ongevraagd advies ten behoeve van de doorontwikkeling van de strategische positionering van Pluryn en bouw je mee aan de nieuwe directie Zorgverkoop & Cliëntproces.

Wat breng je mee?

Je bent een ervaren, analytische professional (hbo+ of wo niveau) en je hebt ervaring in de rol van (beleids) adviseur, inkoper, contractmanager en/of projectmanager. Je bent commercieel en cijfermatig sterk en je hebt kennis van en ervaring met de transformatie in het sociaal domein en langdurige zorg. Je hebt een ‘track record’ in de verkoop of inkoop van zorg en je hebt bijvoorbeeld gewerkt bij een gemeente, bij een zorgkantoor, een zorgverzekeraar of bij een andere organisatie waar je betrokken was bij zorgverkoopactiviteiten. Met jouw ervaring doorzie je snel juridische en financiële consequenties van samenwerking. 

Verder verwachten wij dat je: 

 • jezelf moeiteloos positioneert
 • sterk relatiegericht en organisatiesensitief bent 
 • goed zicht hebt op de ontwikkelingen die spelen in het vakgebied 
 • initiatief neemt en een klantgerichte en resultaatgerichte houding hebt 
 • planmatig en gestructureerd werkt 
 • een rijbewijs en een eigen auto hebt zodat je naar de diverse locaties in de regio kunt reizen.

Doelgroep en locatie

Je gaat werken bij een van de grootste jeugdzorginstellingen van Nederland. Pluryn ondersteunt jongeren en ook volwassenen bij het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samenleving. Ook als de problematiek complex is. De eigen kracht en toekomstwensen zijn daarbij het uitgangspunt. We zijn een landelijk werkende organisatie met meer dan 400 locaties.

Je bent onderdeel van de nieuwe directie Zorgverkoop & Cliëntproces, die onder de Raad van Bestuur valt. In de directie zitten de teams zorgverkoop, klantenbureau, de zorgadministratie en -facturatie. Je bent dus onderdeel van de hele keten van contract tot facturatie. Je komt terecht in het team zorgverkoop dat aangestuurd wordt de directeur. Jouw werkgebied zijn de jeugdregio’s Flevoland, Twente, IJsselland en Midden-IJssel/Oost Veluwe. In dit gebied ben je verbonden aan de RVE’s Almelo, Eefde en de Beele die diverse zorgvormen leveren aan jongeren met en zonder beperking. Boeiende en dynamische regio’s in verband met diverse samenwerkingsverbanden en aankomende aanbestedingen. Vanuit jouw rol kom je op verschillende locaties, zowel binnen als buiten de organisatie. Je hebt bijvoorbeeld afspraken of bijeenkomsten bij gemeenten en zorgkantoren. Op de dagen dat jouw in- en externe afspraken niet vragen om fysieke aanwezigheid werk je vanuit huis.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een baan bij een van de grootste jeugdzorginstellingen van Nederland.
 • De mogelijkheid om zowel vanuit huis, als vanuit de diversie locaties van Pluryn te werken. Jouw standplaats wordt in overleg bepaald.
 • Je bent de beheerder van je eigen agenda en bent flexibel om bezoeken zelf in te plannen.
 • Een contract van 32-36 uur per week voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een brutosalaris conform de CAO gehandicaptenzorg tot maximaal €5648,- (FWG 65) bij fulltime dienstverband (36 uur), gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Gegarandeerd een eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris en jaarlijks ontvang je extra PBL-uren (Persoonlijk Budget Levensfase) boven jouw wettelijke vakantie-uren. Door deze PBL-uren is het mogelijk om werk en privé goed te combineren.

Meer weten?

 • Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Anke Bielderman, directeur Zorgverkoop & Cliëntproces. Zij is bereikbaar op 06-10586341.
 • Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Andrea de Heer, recruiter 06-37374280 of Petra Wisse 06-12874330.

Echt iets voor jou? Solliciteer bij Pluryn.

Wij ontvangen graag uiterlijk 31 januari jouw sollicitatie. 

De Procedure:
Pas je op deze functie dan volgen 2 gesprekken; met de selectiecommissie en de adviescommissie. Deze gesprekken voeren we graag in de tweede week van februari.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie De Beele
Postcode 7383BH
Stad Voorst
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Adviseur
Inkoper
Manager
Publicatiedatum 13-01-2022
Reageer voor 31-01-2022
Ingangsdatum 13-01-2022
Nummer 107136
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn