Systeemtherapeut
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging en neem jij je ervaring met het begeleiden van systemen mee bij de behandeling van onze cliënten?

Bijt je je graag vast in complexe casussen, en zie jij crisis als kans? 

En doe je dat graag binnen een professionele, dynamische en financieel gezonde omgeving? 

Solliciteer dan naar de functie van: 

Systeemtherapeut

(20 uur per week)


Afdeling Zorgondersteuning en Behandeling
(ZOB)
De afdeling Zorgondersteuning en Behandeling (ZOB) van Aveleijn is een dynamische, groeiende afdeling die volop in ontwikkeling is. Een belangrijk pijler is de innovatiekracht vanuit de vraag van de cliënt. We werken binnen heel Aveleijn vanuit de kernwaarden Ontmoeten, Ontwikkelen en Ondersteunen.

Ruim 80 collega’s zijn vanuit diverse disciplines aan de afdeling ZOB verbonden. Naast gedragskundigen zijn de psychodiagnostisch medewerkers, vaktherapeuten (PMT, Beeldend en Spel), verpleegkundigen, psychiater en artsen jouw directe collega’s. In dit professionele team werken jullie continu samen aan de beste kwaliteit van advies en behandeling. We volgen bewezen wetenschappelijke inzichten en zijn zelf actief op het gebied van praktijkgericht (wetenschappelijk) onderzoek in samenwerking met diverse universiteiten.

De functie

Als systeemtherapeut werk je veelal binnen een multidisciplinair team op basis van een gedeelde caseload. Voor onze doelgroep zijn netwerk en omgeving van groot belang. Het functioneren van de cliënt wordt gezien in zijn context en een verandering bij de cliënt moet vaak bewerkstelligd worden door aanpassingen in het systeem. Als systeemtherapeut verbeter je de interactie met èn binnen het systeem waardoor de cliënt en diens systeem meer aankunnen of de verbonden problematiek anders kunnen gaan ervaren.

Je ziet het als een uitdaging om loyaliteit, verschillende belangen, proces en inhoud zorgvuldig te kanaliseren, zowel op individueel cliëntniveau als binnen het systeem. Je bent gericht op verbinding en je vertaalt patronen en ingewikkelde dynamiek binnen het systeem, waarbij je voortdurend oog houdt voor de in standhoudende factoren. Je betrekt het systeem (familie/gezin en overige professionals) op een passende wijze gericht op een goed behandelresultaat. Je neemt deel aan de kenniskring Systeemgericht werken.

De taken

 • Je verricht systemische diagnostiek en systeemgerichte behandeling.
 • Je levert een actieve bijdrage in het multidisciplinaire overleg vanuit je specifieke systemische kennis en kunde en je bent verantwoordelijk voor het vormgeven van het systeemdenken binnen het team.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor het uitvoeren en evalueren van behandelplannen en draagt zorg voor vastlegging van systeemgegevens en voortgangsrapportages.
 • Je onderhoudt effectieve contacten met andere hulpverleners/instanties en netwerk die voor de cliënt en diens systeem belangrijk zijn.
 • Je verleent interne consultatie op het gebied van systeemtherapie.
 • Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied.

Functie eisen

De functie-eisen

 • Je hebt minimaal een WO of HBO-+ VO-opleiding, aangevuld met een erkende opleiding tot en registratie als systeemtherapeut.
 • Je hebt relevante werkervaring in de functie van systeemtherapeut.
 • Je hebt ervaring in het werken met mensen met een (licht) verstandelijke beperking.
 • Je bent in staat om outreachend te werken en overzicht te houden in ingewikkelde hulpverleningsnetwerken, waarbij je met tegengestelde belangen en weerstanden weet om te gaan.
 • Je beschikt over vaardigheden zoals tact, stimuleren, motiveren en overtuigingskracht.
 • Je hebt een actieve en op ontwikkeling en vernieuwing gerichte instelling
 • Je hebt passie voor je vak.

De arbeidsvoorwaarden

We bieden

 • ontwikkelingsmogelijkheden in scholing, en persoonlijke professionele ontwikkeling;
 • een baan in een uitdagende werkomgeving (Aveleijn hoort bij het lijstje van Effectory “Beste werkgevers”!
 • arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is (in afwachting van definitieve beschrijving en weging) ingeschaald in functiegroep 60 (maximaal € 4.499,-) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring.
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 7,05%.

Bijzonderheden

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Iris Terhalle, senior gedragskundige, te bereiken via 074-2556600. Je sollicitatie, voorzien van CV en vermelding van je registratie, kun je tot 25 november 2019 insturen via Zorgselect. Sollicitaties die niet via Zorgselect worden ingezonden worden niet in behandeling genomen.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 26 november.

Het inwinnen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

De vacature wordt intern en extern uitgezet. Intern solliciteren heeft geen gevolgen voor een arbeidsovereenkomst die reeds voor onbepaalde tijd is afgegeven; omzetting naar bepaalde tijd is in die situatie niet aan de orde. Aveleijn behoudt zich het recht voor om de vacature vroegtijdig te sluiten indien het aantal reacties hiertoe aanleiding geeft.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, afdeling ZOB in Borne
Postcode 7622 GW
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Iris Terhalle, senior gedragskundige, te bereiken via 074-2556600.
Functie(s) Systeemtherapeut
Publicatiedatum 28-10-2019
Reageer voor 25-11-2019
Ingangsdatum 01-12-2019
Nummer 49184
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn