Systeemtherapeut
GGNet

Functieomschrijving

Binnen de Divisie Specialismen, het organisatieonderdeel Jeugd en Jongvolwassenen, zijn wij op zoek naar een enthousiaste, ondernemende systeemtherapeut voor het Jeugd FACT Achterhoek & de Liemers.

Dit ga je doen
Je onderzoekt systemisch het patiëntsysteem en diagnosticeert deze. Je behandelt vervolgens vanuit een systemisch psychotherapeutisch referentiekader met als doel patiënt en/of het systeem op gestructureerde wijze te helpen bij het tot stand brengen van een verandering in gedrag en het welzijn van de patiënt. Uiteraard in samenspraak en afstemming met het multidisciplinaire team.

Hier ga je werken
Het Jeugd FACT richt zich op kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek of een vermoeden daarvan. Vaak zijn er op meerdere gebieden problemen. De kinderen of jongeren lopen thuis, op school, op het werk of in hun vrije tijd vast. Meestal is er al veel hulp geboden, maar leverde dit onvoldoende resultaat op of sloot het onvoldoende aan bij de hulpvraag.

Binnen het Jeugd FACT werken we multidisciplinair en bieden we hulp aan patiënten en het systeem met een psychiatrische aandoening. Het is een team met 8 hulpverleners.

Het Jeugd FACT is een samenwerkingsverband tussen GGNet en Karakter.
We betrekken het gezin en het netwerk bij de behandeling en besteden aandacht aan zorgvragen die op meerdere levensgebieden kunnen bestaan (gezin, wonen, onderwijs, sociale contacten, zelfverzorging, enzovoort). De zwaarte en duur van de zorg kan variëren; het opschalen van hulp waar nodig en afschalen waar mogelijk.

Dit ben jij

• Je bent in het bezit van een door de NVRG erkend diploma systeemtherapie.
• Je hebt ruime ervaring als systeemtherapeut en het werken met zeer complexe gezinnen is een pré.
• Je hebt het vermogen te reflecteren op eigen handelen.
• In het contact met cliënten ga je adequaat om met de begrippen afstand en nabijheid en je hanteert de juiste balans tussen ‘zorgen voor’ en appèl doen op eigen verantwoordelijkheid. Teamleden weet je zicht te geven op veranderingsmogelijkheden op de verhouding draagkracht/draaglast.
• Je kunt hoofdzaken van bijzaken onderscheiden.
• Je hebt relativeringsvermogen en gevoel voor humor is een must in deze functie.
• Het is een aanbeveling als je opgeleid bent in de methodiek: “Geweldloos Verzet”.
• Je kunt beleidsmatig meedenken, adviseren en uitdragen.
• Je kunt ambulant werken in verschillende thuissituaties
• Je bent breed georiënteerd m.b.t. de hulpverleningsgeschiedenis, sociale kaart etc.

Dit bieden we je

Je kunt rekenen op een goed salaris (cao GGZ, FWG 60) met daarnaast een eindejaarsuitkering van 8.33% (berekend naar rato). Ook kun je als werknemer bij GGNet deels zelf je eigen secundaire arbeidsvoorwaarden bepalen. We bieden je in eerste instantie een jaarcontract, waarbij het streven is om een langdurige verbintenis met je aan te gaan in een betrokken en enthousiast team waarbij samenwerking voorop staat. 

Maar boven alles bieden we je een baan waarbij je écht voldoening haalt uit jouw werk. Dit werk draait om mensen. Om mensen zich weer goed te laten voelen, zodat zij hun leven ten volste kunnen leven. En daar kun jij aan bij dragen, door deze mensen meer dan ooit te voren voorop te gaan stellen, bij alles wat we doen.

In deze baan krijg je veel vrijheid en autonomie om je functie en jezelf te ontwikkelen.

Solliciteren

Solliciteren?
Dan zien wij jouw reactie graag tegemoet via onderstaand formulier

Voor meer informatie over de functie kun je bellen met de Vincenzo Valenti, manager GGNet Jeugd en Jongvolwassenen Ambulant, 06-11701151.

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn binnen GGNet, neem dan contact op met recruitment@ggnet.nl.

 

Type Vacature
Intern nummer 202022
Organisatie GGNet
Locatie GGNet Jeugd, diverse locaties
Postcode 7001DP
Stad Doetinchem
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Systeemtherapeut
Publicatiedatum 20-03-2020
Ingangsdatum 20-03-2020
Reageer voor 30-06-2020
Nummer 52192

GGNet

GGNet helpt en ondersteunt mensen met psychische, psychosociale of psychiatrische problemen in de regio Oost-Gelderland, Zutphen en Apeldoorn. Bovendien besteden wij zeer veel aandacht aan preventie. Wij bieden met ongeveer 2400 professionals onze cliënten een groot aantal specialistische vormen van hulpverlening. Veel van onze behandelvoorzieningen worden gehuisvest in nieuwe behandel- en therapiegebouwen in de belangrijkste steden in onze regio. Zo staan wij met onze geestelijke gezondheidszorg midden in de samenleving en komt de zorg voor iedere burger binnen handbereik. Aan onze geheel vernieuwde organisatie hebben cliënten en medewerkers enthousiast meegebouwd. Ons werk draait immers om hen. Wij geloven in de talenten en mogelijkheden van vakmensen die hun belangrijkste drijfveer vinden in de kwaliteit van hun eigen werk.

Meer over GGNet