Systeemtherapeut
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Ben jij een daadkrachtige systeemtherapeut, met kennis van de kinder- en jeugdpsychiatrie? Of wil je juist de kinder- en jeugdpsychiatrie leren kennen? Solliciteer dan op onderstaande functie binnen de afdeling ‘Kinderen & Jongeren’ van Mediant Jeugd.

SYSTEEMTHERAPEUT

24 – 36 uur per week

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1.100 medewerkers. We hebben een informele cultuur, waardoor de lijnen kort zijn en collega’s nauw met elkaar samenwerken. We zijn open, nuchter en weten van aanpakken waardoor we ons vooral kunnen richten op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Circuit Jeugd is er voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar met psychische klachten of psychiatrische stoornissen én hun ouders. Wij bieden multidisciplinair onderzoek en behandeling aan, waarbij systeemtherapie vaak een essentieel onderdeel van de behandeling is. We leveren kwalitatief goede psychiatrische zorg, volgens landelijke richtlijnen. We onderscheiden ons door onze specialistische kennis. Zo bieden we bijvoorbeeld MBT, deeltijdprogramma’s voor jongeren met een eetstoornis (16 +) en spoedzorg aan. Onze specialistische kennis houden we niet voor onszelf, maar delen we met onze ketenpartners door middel van consultatie, advies, deelname aan expertteams en coaching.

Wat ga jij doen?

Binnen de afdeling Kinderen & Jongeren ga jij als systeemtherapeut aan het werk! Je pakt de behandelingen van het kind/jongere (jouw cliënt) op en betrekt daarbij het hele systeem. Elk kind maakt een ontwikkeling door op weg naar volwassenheid. Hierbij spelen ouders, psychologische problemen, school en omstandigheden de belangrijkste rol. Er bestaat immers altijd een wisselwerking tussen cliënt en zijn/haar sociale omgeving. Het gezamenlijk doel met onze cliënten is dat zij, samen met de mensen om hen heen, binnen hun eigen mogelijkheden, optimaal functioneren. De eigen kracht van het kind/de jongere en het gezin staan centraal.

Jij hebt

 • de opleiding tot systeemtherapeut afgerond 
 • een HBO-V diploma (en BIG registratie) of een SPH/MWD/Social Work diploma
 • een registratie bij het NVRG als systeemtherapeut
 • een open houding, bent toegankelijk met een professionele afstand
 • meerdere jaren werkervaring als systeemtherapeut.

Jij bent

 • makkelijk in contact, ongeacht met wie je in gesprek bent
 • in staat om informatie te bundelen en snel te analyseren
 • iemand met lef, je durft dingen aan te gaan/te benoemen
 • gestructureerd en creatief in je aanpak
 • alert op gedrag en hoe men op elkaar reageert
 • doortastend en (pro-)actief.
 • gericht op samenwerking, zowel met cliënten als collega’s.

Wat krijg je ervoor terug

 • Een prettige werkomgeving in een financieel gezonde organisatie.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen.
 • (geaccrediteerde) refereerbijeenkomsten met uiteenlopende inhoudelijke thema’s
 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, duur 1 jaar, mogelijkheid tot verlenging.
 • Salaris tussen € 3.026 en € 4.717 (FWG 60 – cao GGZ).

Solliciteren

Solliciteren kan via www.werkenbijmediant.nl.

De vacature blijft open staan totdat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Wil je eerst meer weten, neem dan contact op met Ellen Smit, teammanager, telefoonnummer 06-18538910 of José Blokhuis, GZ-psycholoog/systeemtherapeut en programmamanager 053-4828500.

Volg ons!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan vooral eens op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 110
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Systeemtherapeut
Publicatiedatum 18-10-2021
Reageer voor 01-01-2022
Nummer 71190

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg