Systeemtherapeut poli Zwolle - Hardenberg
Ambiq

Functieomschrijving

Voor de poli in Zwolle - Hardenberg zoeken wi jeen Systeemtherapeut voor 24 uur per week

Ben jij maatschappelijk betrokken? Ben je een systeemtherapeut die het belangrijk vindt om, samen met medebehandelaars, het systeem rondom cliënten te betrekken in de behandeling? Durf jij verder te kijken dan alleen naar de individuele cliënt? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe systemische zorgvragen.

Dit ga je doen

  • Uitvoeren van systeemtherapeutische observaties en systeemdiagnostiek gericht op het in kaart brengen van interactiepatronen en bevorderende, belemmerende en instandhoudende factoren in het systeem die van invloed zijn op de ontwikkeling en het functioneren van de jongere.
  • Uitvoeren van systeemtherapeutische interventies en systeembehandelingen gericht op het stimuleren van gezonde interactiepatronen. Dit binnen de context van het behandelplan.
  • Werken met cliënten met een (licht) verstandelijke beperking en zijn/haar cliëntsysteem
  • Samenwerken binnen een multidisciplinair team onder de inhoudelijke sturing van de gedragswetenschapper.

Ben jij:

  • Betrokken
  • Vakkundig
  • Toekomstgericht

Ambiq in het kort

Als je bij ons komt werken, dan werk je volgens de volgende principes:

Vraaggericht

Systeemgericht

Oplossingsgericht

Competentiegericht

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.

 

 

Functie eisen

Het inhoudelijk opleidingsniveau is vereist conform het lidmaatschap van de beroepsvereniging, NVRG. Daarnaast is kennis vereist van groepsdynamische processen in de context van de behandeling, gedragsproblemen en –stoornissen en ontwikkelingsstoornissen, gedragsproblematiek bij (licht)verstandelijk beperkte cliënten en inzicht in het behandelaanbod van Ambiq en de sociale kaart buiten Ambiq.

Je beschikt over goede behandelings- en rapportagevaardigheden en kunt binnen de kaders van het multidisciplinair behandelplan zelfstandig werken. Tevens kun je omgaan met weerstanden en conflicten en ben je in staat de cliënt en haar systeem te motiveren.

Inschaling

FWG 60 van de CAO Gehandicaptenzorg

Bijzonderheden

Over Ambiq

Ambiq is een orthopedagogisch behandelcentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Wij bieden onze medewerkers een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving gericht op LVB-cliënten, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. Op onze website staat welke hulp we kunnen bieden: www.ambiq.nl.

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod. Ambiq is een World class Work place.

Je kunt je bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

 

Type Vacature
Intern nummer 202207112
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, poli Zwolle
Postcode 8025 BW
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Hilly de Klein, clustermanager, telefoonnummer: 088-7776005
Functie(s) Systeemtherapeut
Publicatiedatum 11-07-2022
Ingangsdatum 1 september 2022
Reageer voor 31-08-2022
Nummer 112448
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq