Teamhoofd Vrouw Kind Centrum (Kraam/Verlos)
Medisch Spectrum Twente

Werkomgeving

Ben jij iemand met ondernemende kwaliteiten en heb jij oog voor de menselijke maat in een dynamische werkomgeving? Dan hebben wij DE interessante, uitdagende management functie voor jou!

Teamhoofd Vrouw Kind Centrum (Kraam/Verlos)

Voor de RVE Gynaecologie binnen het Vrouw Kind Centrum (VKC) zoeken wij een teamhoofd dat een enthousiast team van verloskundigen en verpleegkundigen inspireert, motiveert en aanstuurt.

 

De afdeling (VKC)

Het vrouw kind centrum (VKC) van het Medisch Spectrum Twente zet zich met passie in voor optimale geboortezorg en werkt daarvoor binnen het Verloskundig Samenwerking Verband Twente (VSV) hard aan de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg. Met integrale geboortezorg bedoelen we het gehele traject van zorg, bedoeld vanaf de preconceptiefase tot en met de eerste zes weken na de geboorte, inclusief de samenwerking met en/of de overdracht naar kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, huisarts en/of op indicatie de overdracht of verwijzing naar andere zorgverleners, zoals bijvoorbeeld de kinderarts.

Als teamhoofd Vrouw Kind Centrum afdeling ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de volgende deelgebieden: de verloskamers, het observatorium en de moeder-kindafdeling. Binnen de afdelingen zijn een enthousiast team van gynaecologen, klinisch verloskundigen, arts-assistenten en gespecialiseerd verpleegkundigen werkzaam.

Sturen op budget met behoud van optimale kwaliteit vanuit de kaders van geboortezorg is de uitdaging. Ben jij die resultaatgerichte, onafhankelijke en ondernemende leidinggevende die het team kan stimuleren de ingezette professionalisering van een patiëntgerichte en bedrijfsmatig strak gestuurde organisatie door te voeren? Weet jij balans te houden en oog te hebben voor de diversiteit van de professionals in de afstemming van alle ontwikkelingen?

Functieomschrijving

Als teamhoofd van de kliniek binnen het VKC vind je bij ons een boeiende en uitdagende baan. Je primaire taak is het aansturen van de diverse deelgebieden binnen de kliniek. Je geeft leiding aan ruim 55 fte (circa 80 medewerkers), in afstemming met medisch managers en aangestuurd door een bedrijfskundig manager. Daarbij werk je nauw samen met je twee collega teamhoofden kindergeneeskunde/neonatologie en de poliklinieken, waarvoor onderling ook regelmatig wordt waargenomen. Je interesse gaat dus verder dan alleen je eigen afdeling.

 • Als leidinggevende ben je integraal verantwoordelijk voor het functioneren en de bedrijfsvoering van de afdeling, daarnaast draag je zorg voor een veilig werkklimaat en een positieve werkomgeving.
 • Je ondersteunt en adviseert het duale management binnen het VKC en bent onder andere verantwoordelijk voor budget / financiën, kwaliteit van zorg en personeelsmanagement.
 • Je stelt jaarplannen en opleidingsplannen samen en zorgt voor de uitvoering hiervan.
 • Je bent verantwoordelijk voor verzuimbegeleiding, resultaat- en ontwikkelgesprekken en verdere ontwikkeling van medewerkers en het team.
 • Ook heb je een actieve rol in afdelings- of ziekenhuisbrede projecten.

Kortom, een interessante baan voor een manager met zowel mensgerichte kwaliteiten als bedrijfsmatig inzicht. 

Functie eisen

 • Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau, een afgeronde bedrijfskundige opleiding is een pre;
 • Aantoonbare leidinggevende en veranderkundige ervaring;
 • Ervaring met projectmanagement, ervaring met (Lean) procesverbetering is een pre;
 • Je hebt kennis van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg bij voorkeur binnen de verloskundige zorg;
 • Je hebt een duidelijke visie op zorg en management, bent vasthoudend, besluitvaardig en resultaat- en doelgericht; 
 • Je bent analytisch sterk en weet om te gaan met het krachtenveld in een ziekenhuis;
 • Je hebt overzicht over het geheel, kan delegeren en blijft betrokken;
 • Je hebt een coachende en verbindende stijl van leidinggeven en weet mensen te verleiden om mee te doen vanuit enthousiasme, maar ook inhoudelijke onderbouwing;
 • Je kunt zowel groeps- als individugericht leidinggeven, communiceert duidelijk en maakt verwachtingen bespreekbaar;
 • Je bent stressbestendig en bent in staat op een innovatieve oplossingsgerichte wijze sturing te geven aan alle veranderingen die voor ons liggen;
 • Je bent overtuigend en onderzoekend tegelijk, omdat je steeds op zoek bent naar weer nieuwe mogelijkheden en kansen;
 • Je slaat bruggen, ook daar waar mogelijke belangen tegengesteld kunnen zijn. Hierbij toon je lef en straal je energie uit;
 • Kortom, je bent een veranderaar met conceptuele denkkracht, die vanuit verbinding vernieuwing voor elkaar krijgt!

Een assessment en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden

Arbeidsovereenkomst: Bepaalde tijd, voor de duur van een jaar met de intentie deze aanstelling na  een jaar om te zetten naar een vaste aanstelling. Interne kandidaten met een vast dienstverband binnen MST behouden hun arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk
Arbeidstijd: 32 of 36 uur per week
Salaris: FWG 65 conform de CAO Ziekenhuizen
Ook kent MST een 13e maand en een vakantietoeslag van 8,33%.
(Mocht je niet aan de ervaringseis voldoen maar toch erg enthousiast worden van deze vacature, dan nodigen we je van harte uit om contact op te nemen met Michiel Gerlagh, bedrijfskundig manager tel. 06 3175 14 73).

MST biedt, naast een uitdagende werkomgeving, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden. Kijk voor meer informatie over MST als werkgever op www.werkenbijmst.nl/mst-als-werkgever

Meer weten

Voor meer informatie over deze vacature verwijzen wij je graag naar: https://www.werkenbijmst.nl/vacatures/details/teamhoofd-vrouw-kind-centrum-kraam-verlos/ 

Type Vacature
Organisatie Medisch Spectrum Twente
Locatie Medisch Spectrum Twente in Enschede
Postcode 7512KZ
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Ziekenhuizen
Externe url Bekijk
Functie(s) Teamhoofd
Publicatiedatum 05-06-2019
Reageer voor 20-06-2019
Ingangsdatum 05-06-2019
Nummer 46346

Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente is een topklinisch ziekenhuis in Twente en opleidingscentrum voor toekomstige (para) medici en verpleegkundigen. Het ziekenhuis is een regionaal traumacentrum en biedt eerste opvang bij ernstige ongevallen of rampen in het regionale grensgebied. MST is onderdeel van Santeon, een uniek samenwerkingsinitiatief van zeven topklinische ziekenhuis in Nederland. Het afgelopen jaar bezochten [300.000] patiënten voor onderzoek en behandeling onze locaties in Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal. In 2016 is een volledig nieuw ziekenhuis met een uiterst modern OK complex geopend in Enschede. Met deze nieuwe infrastructuur is MST in staat haar strategische ambitie om hoogcomplexe zorg in Twente te behouden en te ontwikkelen verder vorm te geven. De vernieuwde buitenpoliklinieken in Oldenzaal bieden een patiëntvriendelijke toegang tot poliklinische zorg van nagenoeg alle specialismen. In 2016 is de kwaliteit van de zorg beoordeeld door het Nederlands Instituut voor de Accreditering in de Zorg (NIAZ) en heeft MST cum laude beoordeling ontvangen.

Meer over Medisch Spectrum Twente