Teamleider Financiën
Medrie

Functieomschrijving

Ben jij goed met cijfers, mensgericht en heb je een groot verandervermogen? Dan is deze vacature interessant voor jou!


Voor onze financiële afdeling zijn wij op zoek naar een: Teamleider Financiën voor 32  uur per week.

Door het toenemende belang van sturing op budgetten vindt er veel verandering plaats op de afdeling Financiën binnen Medrie. De financiële administratie gaat heringericht worden en wij willen de management informatie verder ontwikkelen. Om hier sturing en vorm aan te geven, zijn we op zoek naar een Teamleider. Iemand die meebouwt aan een toekomstbestendige en solide financiële afdeling voor Medrie.

Onze visie op financiën

De zorg is onderhevig aan veranderingen. Marktwerking heeft in andere zorgsectoren geleid tot meer druk op budgetten en een toename van kwaliteitskaders waaraan zorginstellingen moeten voldoen. Er wordt meer van instellingen gevraagd tegen lagere vergoedingen. De bekostiging vanuit de zorgverzekeraars is soberder geworden en de druk met betrekking tot kwaliteit van zorg, maatschappelijke verantwoording en verbetering van onderliggende processen neemt jaarlijks toe. Binnen de eerstelijnszorg is de impact hiervan tot nu toe beperkt gebleven.

De verwachting is dat hier verandering in komt en dat het speelveld van contractering scherper zal worden en het toekennen van eerstelijnsbudgetten op termijn zal leiden tot krapte. Daarbovenop zal de druk op de eerstelijnszorg toenemen door substitutie van zorg en arbeidsmarkt krapte t.a.v. huisartsen.

Medrie heeft de intentie om vroegtijdig op ontwikkelingen in het externe speelveld te anticiperen. Daarvoor is het van belang dat het bedrijfseconomisch inzicht verbetert, op een zodanige wijze dat scenario's inzichtelijk worden en vroegtijdig bijsturing kan plaatsvinden.

De financiële administratie en de informatievoorziening dient verder ontwikkeld te worden zodat aan de toenemende informatiebehoefte kan worden voldaan.

De afdeling

De afdeling Financiën bevindt zich op het moment midden in transitie: we willen daarbij focus hebben op vraagstukken welke spelen bij de huisartsen en hierbij van betekenis zijn. Zo zetten we volop in op het verbeteren van de afdeling financiën door zoveel als mogelijk te automatiseren, in te zetten op samenwerking met de business en een beweging te creëren van financiële afhankelijkheid naar financiële zelfredzaamheid in de lijn. Dit vraagt om verandering; strak georganiseerde processen, standaardisering, automatisering, beweging, eigenaarschap etc.. En daarbij hebben wij jou nodig!

Als je bij ons komt te werken als Teamleider Financiën, wordt jij leidinggevende van een sociaal team in opbouw, bestaande uit 2 financial controllers, 4 administratief medewerkers en 1 salarisadministrateur. Op het moment wordt jouw team aangestuurd door een betrokken Teamleider Financiën op ad interim basis, Gerwin van de Braak. Gerwin zal zorgen voor een gedegen overdracht, zodat jij deze functie op een goede manier van hem kan gaan overnemen. Jij rapporteert aan de Manager Financiën & Facilitair binnen Medrie, Rene Veen. Een open, toegankelijke, daadkrachtige en meedenkende manager, met een realistische instelling en een visie op Financiën. Een afdeling in beweging, waar de mens centraal staat en waar de sfeer collegiaal en positief is. De lijnen zijn kort en de wil tot samenwerking groot.

Wat ga jij doen als Teamleider Financien

Het team Financiën is, zoals je uit bovenstaande kunt afleiden, volop in beweging. Daarom zijn we op zoek naar mensen die mee willen bouwen. Die het als een uitdaging zien om iets nieuws neer te zetten.

Je bent als Teamleider verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de medewerkers op de afdeling Financiën en vanuit jouw rol ga je dit team verder helpen doorontwikkelen. Jij bent HR-verantwoordelijk en vanuit deze rol heb je een breed pallet aan werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld dagstarts, BILA’s, jaargesprekken, verzuim, teamdagen etc. Jij neemt iedereen mee in de ontwikkelingen op tactisch en strategisch niveau en betrekt jouw team in de keuzes die worden gemaakt. Jij geeft vrijheid, ruimte en persoonlijke aandacht waar nodig. Jij ziet waar de behoefte ligt.

Daarnaast heb je een belangrijke rol in het managen van de maandelijkse afsluiting, coördineren van de interim- en de jaarrekeningcontrole. Je bent verantwoordelijk voor de de werkzaamheden op het gebied van de AO/IC en het aanspreekpunt voor de accountant en de Belastingdienst. Onder begeleiding van de teamleider ad interim, zijn we het afgelopen jaar gestart met het optimaliseren van onze werkprocessen en de functies, zoals bijvoorbeeld het professionaliseren van de maandafsluiting, doorlooptijden verkorten van inkomende facturen en verbeteringen realiseren binnen AFAS. Hier ga jij verder vorm aan geven.

Belangrijke aspecten die momenteel spelen zijn de (her-) inrichting van de financiële administratie en de splitsing tussen financial en business control. Daarbij zal een herinrichting en verdeling van de werkzaamheden plaatsvinden.

Daarnaast ben je proactief relatiebeheerder voor de interne en externe Medrie omgeving. Je weet hierbij de verwachtingen goed te managen, in samenspraak met jouw stakeholders.

Functie eisen

Wat heb jij in huis?

  • Je hebt een afgeronde relevante Hbo- opleiding (opleiding bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar)
  • enkele jaren recente werkervaring als operationeel leidinggevende van een financiële afdeling;
  • ervaring met veranderprocessen, waarbij je oog hebt voor de menskant; je kunt goed luisteren en je beschikt over coachende vaardigheden:
  • als persoon ben je een betrokken en bevlogen collega en stuurt graag een team van professionals aan;
  • waarbij je aanstuurt op eigenaarschap en betrokkenheid bij het werk, waarin jijzelf een voorbeeldrol vervult.
  • je draagt graag bij aan het toekomstbestendig maken van de huisartsenzorg;
  • ervaring binnen de zorg is een pré.

Inschaling

Dit bieden wij jou

Medrie biedt jou een baan waar je het verschil kunt gaan maken en op vele vlakken toegevoegde waarde kunt gaan leveren, binnen de dynamische omgeving van de 1e lijns zorg, waar automatisering de oplossing is om de huisartsenzorg bestaanbaar te houden.

Wij bieden je een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Daarnaast kun je rekenen op het volgende:

Een goed salaris passend bij jouw kennis en ervaring, binnen de CAO Huisartsenzorg. Ook kun je rekenen op een goede pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, 5 weken vakantie op fulltime basis (38 uur) en een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, 100% vergoeding OV.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat je vitaal aan het werk kunt door een modern thuiswerkbeleid en daarbij een thuiswerkpakket met telefoon en laptop, korting op jouw sportabonnement en (zorg)verzekering. Bij Medrie ben je verantwoordelijk voor je eigen loopbaan en krijg je volop mogelijkheden om jezelf te ontplooien.

 

Word jij onze nieuwe Teamleider Financiën?

Heb je belangstelling voor deze functie, dan kun je reageren met jouw cv en motivatiebrief via de knop “solliciteren”.

Heb je vragen of wil je eerste meer weten over deze uitdagende functie? Dan kun je contact opnemen met Rene Veen, onze Manager Financiën & Facilitair, op het telefoonnummer (06) 821 104 00 of via [email protected] of plan een afspraak in voor een digitale kop koffie. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Wietske Nimberg, Corporate Recruiter a.i. via (06) 229 467 27 of via [email protected]

 

Bijzonderheden

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.

Maak kennis met Medrie

Medrie werkt  voor huisartsen!

Ruim 200 medewerkers zetten zich dag en nacht in voor de huisartsenzorg in de regio’s Flevoland, Hardenberg en Zwolle. Zodat onze 280 huisartsen en 600 waarnemers gewoon dokter kunnen zijn voor hun 600.000 patiënten.

Voor meer informatie over Medrie kijk op onze site www.medrie.nl.

Type Vacature
Organisatie Medrie
Locatie Medrie, Regio Zwolle
Postcode 8025 BS
Stad Zwolle
Werkveld Huisartsenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Huisartsenzorg
Informatie verkrijgen bij Wietske Nimberg
Functie(s) Teamhoofd
Publicatiedatum 16-06-2022
Reageer voor 07-07-2022
Ingangsdatum 16-06-2022
Nummer 111781
Doorsturen Bekijk PDF

Medrie

Maak kennis met Medrie Medrie werkt voor huisartsen! Wij initiëren, stimuleren en ondersteunen samenwerking voor huisartsen in het werkgebied van Medrie. Met elkaar dragen wij bij aan duurzame zorg en gezondheid. Wij signaleren kansen en helpen vernieuwingen te realiseren. Zo ondersteunen en versterken we de (verander) kracht in de regio. We jagen ontwikkelingen aan. En we doen er alles aan om de professionaliteit van de huisarts te laten schitteren. Medrie is de organisatie voor huisartsen in de regio’s Flevoland, Hardenberg en Zwolle die de huisartsenposten in deze regio’s organiseert en faciliteert. Daarnaast ondersteunt Medrie de zorg en chronisch zieke patiënten in de ketens zoals DM2, COPD en VRM, ouderenzorg, GGZ en Leefstijl. Medrie is een organisatie in ontwikkeling. Daadkracht, servicegerichtheid en betrokkenheid staan hoog in ons vaandel. We werken op dit moment aan het optimaliseren van onze processen, verbeteren van de managementinformatie, organiseren van zorg op de juiste plek met de ziekenhuizen, adviseren van dag praktijken over financiële vraagstukken en het implementeren en stimuleren van samenwerking in de wijk, zodat de organisatie en onze huisartsen optimaal gefaciliteerd en ondersteund worden.

Meer over Medrie