Teamleider Wonen
Humanitas Onder Dak Twente

Functieomschrijving

Humanitas Onder Dak is de organisatie waar ménsen tellen. Vanuit onze arrangementen Opvang, Wonen en Advies bieden wij hulp aan jongeren en volwassenen die de aansluiting bij de samenleving zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken. Humanitas Onder Dak biedt deze mensen vraaggerichte begeleiding vanuit de humanistische grondwaarden gelijkwaardigheid, eigen verantwoordelijkheid, eigen regie en eigen kracht. Onze gedreven medewerkers zetten zich voor de volle 100% in om mensen te helpen om het evenwicht op het gebied van wonen, werk en inkomen en de toegang tot (sociale) voorzieningen te herstellen, zodat zij weer volwaardig kunnen participeren in de samenleving.

Binnen Humanitas Onder Dak zijn wij binnen het arrangement Wonen op zoek naar een

Teamleider Arrangement Wonen Twente Noord (28-32 uur per week)

Kun jij medewerkers resultaatgericht aansturen, coachen en motiveren? Zorg jij dat gezamenlijke doelen worden behaald en dat onze kernwaarden worden nagestreefd? Heb je daarnaast voldoende lef om anderen te inspireren en uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen? Dan ben jij de teamleider die wij zoeken!

Wat ga je doen?
Als teamleider geef je op een coachende wijze leiding aan het team Wonen Twente Noord. Medewerkers zien jou als centraal aanspreekpunt en voelen zich door jou ondersteund om de beste zorg te kunnen leveren. Je bent verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van het vastgestelde beleid binnen onze woonvormen en -concepten in de Noord Twentse regiogemeenten waarbij je samen met het team toewerkt naar concrete resultaten. Je legt verantwoording af aan de regiomanager. Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het Trainingshuis en dagbestedingslocatie De Steenpoort in Oldenzaal en de uitvoering door het team Wonen van alle beschermd wonen- , Housingfirst-, WLZ-, ambulantewoonbegeleidingstrajecten in Noord Twente (centrumgemeente Almelo), Oldenzaal en Losser.

Doordat je regelmatig zichtbaar bent op de werkvloer, weet jij als geen ander wat zich daar afspeelt. Intern zoek je de verbinding met andere teamleiders om samen de uitvoering van het beleid te monitoren en te bewaken. Extern onderhoud je nauwe contacten met betrokken instanties zoals gemeenten, woningcorporaties en verwante instellingen in de welzijnssector.

Ons gedreven team wil jou graag als nieuwe collega, om mee samen te werken en om samen te groeien. Neem je eigen specialiteit en ervaring mee en verrijk dit team, waar hard werken en humor hand in hand gaan.

Het arrangement Wonen

Via Arrangement Wonen helpt Humanitas Onder Dak meerderjarige kwetsbare mensen die niet in staat zijn zelf een woonplek te vinden en / of te behouden. Dikwijls hebben deze mensen meervoudige problematieken. Dit kunnen verstandelijke, lichamelijke en economische problemen zijn die normaal maatschappelijk verkeer in de weg staan. De drijfveer van Wonen ligt in de overtuiging dat iedereen recht heeft op een passende, betaalbare, veilige en duurzame huisvesting.

Binnen Humanitas Onder Dak wordt gewerkt volgens de methodiek Krachtwerk waarbij wordt uitgegaan van de eigen kracht en keuzes van mensen, niet van hun problemen.

Functie eisen

 • Een HBO-diploma van een relevante opleiding.
 • Relevante werkervaring en ervaring met het leiden van teams.
 • Ervaring en affiniteit met de welzijnssector.
 • Kennis van managementtechnieken en managementvaardigheden.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving binnen de welzijns- en huisvestingsector.
 • Kennis van planning en control principes.
 • Affiniteit met de ontwikkeling van (nieuwe) locaties; iets op poten kunnen zetten.
 • Inzicht in persoonlijke verhoudingen en empathisch vermogen.
 • Een proactieve en ondernemende werkhouding.

Inschaling

De functie is ingedeeld in salarisschaal 9, cao Sociaal Werk. Het maximale bruto salaris bedraagt € 4.358,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Daarnaast kun je rekenen op

 • Flexibele arbeidstijden.
 • Naast de vakantietoeslag een eindejaarsuitkering die kan oplopen tot 8,33%. Dat is een volledige 13e maand!
 • Een individueel Loopbaanbudget.
 • Een digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.

Bijzonderheden

Heb je interesse in deze boeiende functie bij Humanitas Onder Dak, voldoe je aan de eisen en je herken je jezelf in dit profiel? Dan zien we je motivatiebrief met CV graag vóór 23 mei 2022 tegemoet. Wil je eerst meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Astrid Camerik, Regiomanager. Zij is te bereiken via [email protected]

Meer informatie over arrangement Wonen is te vinden via https://humanitasonderdak.nl/wonen/

Even goed om te weten
Een selectie assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Tevens zal het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Humanitas Onder Dak vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Organisatie Humanitas Onder Dak Twente
Locatie Arrangement Wonen Primair
Postcode 7551AG
Stad Hengelo
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO CAO Sociaal Werk
Functie(s) Manager overig midden kader
Publicatiedatum 12-05-2022
Ingangsdatum Nader te bepalen
Reageer voor 23-05-2022
Nummer 110831
Doorsturen Bekijk PDF

Humanitas Onder Dak Twente

Humanitas Onder Dak is een organisatie op het terrein van maatschappelijke opvang, die vanuit humanistische grondwaarden hulp biedt aan personen die aansluiting bij de maatschappij zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

Meer over Humanitas Onder Dak Twente