TEAMLEIDER ZORG
Liberein

Kijk jij ook liever naar wat er juist wél kan?

Mensgerichte zorg, dat is waar het om draait bij Liberein. Steeds blijven kijken naar wat onze cliënten willen en kunnen. De medewerkers in de zorgteams zijn nieuwsgierig naar ieders verhaal en zetten hun kennis en persoonlijkheid in om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van onze cliënten. De zorgteams vallen onder de clusters Intramuraal en Extramuraal/Specialistisch en worden operationeel aangestuurd door teamleiders. Voor het aansturen van diverse zorgteams zijn wij op zoek naar Teamleiders Zorg, uren in overleg.

Wat ga je doen?
In de rol van Teamleider Zorg stuur je op een coachende manier 4-5 teams aan. Daarbij leg je verantwoording af aan de Clustermanager. Je begeleidt en coacht de medewerkers, en zorgt ervoor dat zij die kwaliteit leveren aan onze cliënten die wij binnen Liberein belangrijk vinden. Jij weet als geen ander een team te stimuleren in onderlinge samenwerking, en zorgt ervoor dat de teams voldoende gefaciliteerd worden om hun werk ook optimaal te kunnen doen. Daarbij is het belangrijk dat jij regelmatig zichtbaar bent op de werkvloer. Op die manier weet je precies wat zich daar afspeelt. Aan het eind van de dag voelen de medewerkers zich door jou ondersteund en gefaciliteerd zodat zij de best mogelijke mensgerichte zorg kunnen leveren.

 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de teams;
 • Je ondersteunt teams bij het opstellen, behalen en bewaken van (team-) doelstellingen. Je geeft hierbij ruimte en stimuleert de eigen verantwoordelijkheid;
 • Je speelt een belangrijke rol bij het coachen van je teams op de kwaliteit van zorg en welzijn en de onderlinge samenwerking;
 • Je adviseert de clustermanager gevraagd en ongevraagd bij zorg, personeels- en financiële vraagstukken. Daarnaast geef je input op tactisch niveau voor ontwikkeling op visie en beleid en evalueer je de uitgezette koers en doe je voorstellen voor aanpassing;
 • Je bewaakt de continuïteit en kwaliteit van de processen binnen de teams;
 • Je ontwikkelt en verbindt de talenten binnen de teams tot een grote toegevoegde waarde voor onze zorggebruikers;
 • Je geeft teams inzicht in de prestatie-indicatoren en rapporteert periodiek over de algemene voortgang, ontwikkeling en bijzondere knelpunten;
 • Je bent verantwoordelijk voor het budget van de teams en neemt zo nodig bijsturingsmaatregelen;
 • Je initieert en onderhoudt netwerken en signaleert relevante samenwerkingsmogelijkheden.

Wat breng je voor ons mee?

 • MBO + / HBO werk- en denkniveau, aangevuld met zorginhoudelijke en managementkennis op HBO-niveau;
 • Aantoonbare ervaring met coachend leidinggeven en werkprocessen in de zorg. waarbij competenties zoals verbinden, ondernemerschap en overstijgend kunnen denken en handelen belangrijk zijn;
 • Je bent zelfstandig en in staat om verschillende belangen binnen teams te overwinnen;
 • Besluitvaardige en inspirerende stijl van leidinggeven;
 • Organisatiesensitief, goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen, zowel in- als extern;
 • Daarnaast zijn de volgende competenties jou op het lijf geschreven; initiatief, lef, veerkracht en overtuigingskracht.

Wat bieden wij?
De functie is ingedeeld binnen cao VVT in FWG functiegroep 55 (minimaal € 2.621,81– maximaal € 4.161,92 bij een fulltime dienstverband).

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een assessment.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Liberein. Liberein draagt zorg voor de kosten.

Nieuwsgierig?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nelleke van der Weerd, Clustermanager Intramuraal a.i. tel. 06-55726503 of Debby van der Laan, Clustermanager Extramuraal/Specialistisch, tel. 06-18290566.

Type Vacature
Intern nummer 2021-73
Organisatie Liberein
Locatie Diverse locaties Liberein
Postcode 7511AD
Stad Enschede
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
Informatie verkrijgen bij Nelleke van der Weerd of Debbie van der Laan, Clustermanagers
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 01-06-2021
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 15-06-2021
Nummer 68645
Doorsturen Bekijk PDF

Liberein

Over Liberein
Bij Liberein vinden we zorg en welzijn voor onze cliënten heel erg belangrijk. Daarbij kijken we vooral naar wat iemand wél kan, in plaats van naar de beperkingen. Jouw werk is dan ook – direct of indirect - gericht op het helpen van mensen als het gaat om zingeving, kwaliteit van leven, meedoen in de maatschappij en geestelijk welbevinden.

Liberein biedt zorg en welzijn aan zo’n 1300 mensen, voornamelijk ouderen, in Enschede en Glanerbrug. Zij maken naar wens gebruik van onderdelen van ons allround aanbod, waaronder thuiszorg, revalidatie, somatische zorg, dementiezorg, dagactiviteiten of behandelingen. Ze wonen thuis, huren een appartement bij een van onze woonzorgcentra of wonen bij ons. Liberein biedt 5 locaties voor wonen met zorg en 6 locaties met appartementen waar ouderen zelfstandig wonen.  

Bij Liberein werken 1400 medewerkers. Samen met 600 vrijwilligers staan zij voor persoonlijke en liefdevolle zorg.

Liberein is een organisatie waarin vanzelfsprekend zorg voor de cliënt en zorg voor de medewerkers centraal staat. Liefdevolle zorg. Basis voor geluk. Ook een aangename werksfeer vinden wij van groot belang. Onder prettige werkomstandigheden werkt iedereen immers beter!

Meer over Liberein