Teammanager Verpleging en Verzorging rayon IJssel Zwartewater en West Drenthe
Icare

Functieomschrijving

Over Icare
Dagelijks verplegen én verzorgen we bij Icare tienduizenden mensen, van jong tot oud. Zowel bij de mensen thuis, als in onze kleinschalige locaties voor beschermd en verzorgd wonen. Om mensen met onze hulp zo lang mogelijk zelfstandig te laten zijn. Een van onze 4 kernwaarden is dat wij geloven dat iedereen iets voor een ander kan betekenen. Ook hebben wij liefde voor mensen, zijn wij betrouwbaar en zien wij mogelijkheden. Met alle vragen op het gebied van verpleging en verzorging kunnen mensen bij ons terecht. Icare is actief in Groningen, Drenthe, Flevoland, Gelderland en Overijssel. Icare is onderdeel van Espria.

Als organisatie zijn we trots op onze kernkwaliteiten. We beheersen ons vak, zijn breed en specialistisch. We werken zoveel mogelijk samen en zijn 24 uur per dag beschikbaar.
De kwaliteit van onze zorg wordt door onze klanten gewaardeerd. Dit zien we terug in onze bovengemiddelde score op Zorgkaart Nederland, waar we trots op zijn.

De basis van een rayon wordt gevormd door wijkteams. De wijkteams zijn gevestigd in een gemeente of wijk en dragen de verantwoordelijkheid om de zorg te verlenen aan onze thuiswonende klanten. De gemeenten Zwolle, Kampen, Oldebroek, Zwartewaterland, Staphorst, Meppel, De Wolden en Westerveld vormen samen het Icare-rayon IJssel Zwartewater en West-Drenthe (IJZWD).

Wij zijn op zoek naar een teammanager (32 - 36uur) voor onze wijkteams.

De functie
Je maakt deel uit van het rayonmanagement van Icare IJZWD. Je geeft leiding aan meerdere wijkteams en kan worden ingezet in het hele rayon. Bovendien zijn er onderwerpen waarbij je Icare-breed actief kunt meedenken. Samen met je wijkteams en collega teammanagers ben je integraal verantwoordelijk voor de resultaten van jouw wijkteams en het rayon op het niveau van klant, medewerker en financiën.
Kortom een uitdagende en afwisselende functie, waarbij je een persoonlijk voorbeeld bent, optreedt als verbinder en een gezamenlijke koers bepaalt waarbij je met het wijkteam zorg draagt voor de uitvoering. Om de functie succesvol te kunnen uitvoeren, zijn diverse competenties en vaardigheden van belang.

Persoonlijk voorbeeld
Je bent een persoonlijk voorbeeld en kunt in je handelen laten zien hoe je de visie van Icare draagt en vorm geeft (https://youtu.be/sEgj9MSo8QI (externe link)) .
Je weet te inspireren en bent nieuwsgierig naar anderen.
Je kent je stijl van leidinggeven en coachen en weet deze zodanig in te zetten dat teams en collega’s de beste bijdrage kunnen leveren aan onze gezamenlijke opdracht.
Je bent positief kritisch naar jezelf en het team om doelen te realiseren.
Je kunt belangstelling wekken, overtuigen en weet tegenstellingen te overbruggen, hierbij werk je vanuit eigenaarschap.

Mensen verbinden
Je bent in staat om wijkteams vanuit verschillende vertrekpunten te begeleiden en te faciliteren met betrekking tot eigenaarschap en autonomie.
Je begeleidt teams en waar nodig kun je sturen in het leveren van doelmatige zorg/passende zorg.
Je bent in staat om zorgen van het team en van individuele medewerkers in het perspectief van de gezamenlijke opdracht te plaatsen en je weet om te gaan met weerstand.
Je geeft feedback en ondersteunt anderen (collega’s en medewerkers) om zich te ontwikkelen.

Gezamenlijke koers bepalen
Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de zorg en levert een bijdrage aan de transitie in de zorg vanuit de maatschappelijke opdracht die wij in Nederland hebben.
Je helpt het team om vertaalslagen te maken vanuit de veranderende context van de zorg naar de visie van Icare en naar doelen voor het team.

Zorgdragen voor de uitvoering
Je levert een bijdrage aan de besturingsfilosofie Shared Governance en je bent in staat om de professionals daarin te begeleiden en te faciliteren.
Jij stimuleert en faciliteert verbeter-initiatieven (Just do it mentaliteit) en helpt het team, binnen de kaders van de organisatie, autonoom te handelen.
Je weet mensen te inspireren en te disciplineren om de teamdoelen te realiseren.

Functie eisen

Functie-eisen
Je hebt een afgeronde HBO-opleiding met aantoonbare leiderschapskwaliteiten
Je beschikt over ruime ervaring als leidinggevende en hebt financiele kennis en affiniteit.
Een verpleegkundige achtergrond (HBO-V is een pré)
Je voelt je comfortabel in relaties, legt gemakkelijk (externe) contacten en bent communicatief vaardig.
Je bent een echte starter, initiator, én maakt klussen af.
Je kunt buiten kaders denken en kan medewerkers tot concrete acties aanzetten.

Inschaling

Dit is wat we je bieden
Om te beginnen bieden wij je een uitdagende, dynamische en afwisselende functie binnen een werkomgeving met gemotiveerde collega`s. Het is een functie voor 32-36 uur per week en de werkdagen worden in overleg afgestemd. Het betreft in eerste instantie een dienstverband voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren is een contract voor onbepaalde tijd het uitgangspunt.
De functie is ingedeeld in salarisschaal FWG 60 van de CAO VVT (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg), met een huidig schaalmaximum van € 4.886,73 bruto per maand (o.b.v. 36 uur) en is afhankelijk van ervaring en opleiding. 

Verder bieden we je:

  • een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • pensioenopbouw bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
  • reiskostenvergoeding;
  • een laptop en/of tablet en telefoon in bruikleen;
  • gratis lidmaatschap V&VN en Icare Ledenvereniging bij een vast contract.

Bijzonderheden

Pak je kans
Ben je enthousiast geworden over deze vacature? Ik, Petra van der Werf (rayonmanager IJZWD), zie jouw reactie graag tegemoet voor 31 december 2021. Bij een gebleken geschikte kandidaat, kan het zijn dat de vacature eerder sluit.
Voor meer informatie over de functie kun je contact contact met mij opnemen, mobiel: 06-51058744, of met Leony Nienhuis, HR adviseur, mobiel: 06-12208301.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen via werkenbijicare@icare.nl of 0522 – 273635
 
Voor een zorgvuldige verwerking vraag ik je te solliciteren via de button “Solliciteer” op deze website. Ik kijk uit naar jouw reactie!

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Type Vacature
Intern nummer 5964
Organisatie Icare
Locatie Icare, Zwolle
Postcode 8025AV
Stad Zwolle
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Functie(s) Manager
Publicatiedatum 22-11-2021
Reageer voor 31-12-2021
Ingangsdatum 22-11-2021
Nummer 73053
Doorsturen Bekijk PDF

Icare

Stichting Icare biedt met ruim tienduizend medewerkers dagelijks zorg op die plek waar mensen zich thuisvoelen. Wij willen onze klanten helpen om midden in de samenleving te staan. Daarvoor staan onze zorg en diensten beschikbaar. Een hele levensloop lang, in de volle breedte van het leven. Wij bieden onder andere Verpleging & Verzorging, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg. Het werkgebied omvat Drenthe, Flevoland, een deel van Overijssel en de Veluwe.

Meer over Icare