Teammanager wijkzorg (32-36 uur per week)
Driezorg, Wonen Welzijn & Zorg

Functieomschrijving

Wil jij werken bij een organisatie waarin jij jezelf kan en mag zijn? Wil jij gehoord worden? Heb je hart voor ouderen en oprechte aandacht voor hen? Dan is werken bij Driezorg iets voor jou! Als grootste ouderenzorg aanbieder in Zwolle is Driezorg altijd dichtbij. Per direct zijn wij op zoek naar een:

   Teammanager wijkzorg (32-36 uur per week) 

Zo’n 1500 cliënten en bewoners maken gebruik van de zorg- en dienstverlening op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Wij willen dat zij bij Driezorg een vertrouwd en veilig (t)huis vinden. Daar zorgen we voor samen met onze collega’s (800) en vrijwilligers (650). Als grootste ouderenzorgorganisatie in Zwolle doen we ertoe. Met onze 10 locaties in Zwolle en 1 locatie in Hattem zijn we altijd dichtbij. 

Naast intramurale zorg (verpleging/verzorging), extramurale zorg/ondersteuning zoals wijkzorg en huishoudelijke hulp, bieden we ook verhuur & verhuurservices, en extra services zoals alarmering, wasverzorging en catering. Als teammanager werken bij Driezorg betekent werken in een inspirerende en innoverende werkomgeving. 

Samen bouwen we aan een toekomstbestendige en eigentijdse organisatie met een (blijvende) gezonde bedrijfsvoering als basis. Dit vraagt van de medewerkers dat zij verantwoordelijkheid nemen en krijgen over eigen functioneren, persoonlijke ontwikkeling en deskundigheid. Hiervoor zijn we binnen Driezorg begonnen met een continue verbeteren met behulp van de lean filosofie.

Als teammanager wijkzorg ben je verantwoordelijk voor 8 wijkteams. Een wijkteam bestaat uit ongeveer vijftien zorgmedewerkers van verschillende functieniveaus. Omdat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, worden de zorgvragen steeds complexer en intensiever. Om hier op de beste manier invulling aan te geven worden verantwoordelijkheden laag in de organisatie neergelegd. Hierdoor ontstaat veel ruimte voor eigen ideeën, samenwerking en een lerende omgeving. Op dit moment verkeert de wijkzorg in een transitie naar een toekomstbestendige wijkzorg.

Je bent verantwoordelijk voor een omzetdoelstelling van circa € 5 miljoen op jaarbasis, je stuurt op de kwaliteit van de zorg, verzuim en bedrijfsvoering. Je stelt heldere kaders voor de teams, je draagt bij aan hun professionele ontwikkeling en bovenal monitor je en geef je feedback over behaalde resultaten. Als teammanager stuur je veel op afstand, waarbij je op een coachende manier leiding geeft. Je bent de sparringpartner van jouw teams en laat hen zelf nadenken over oplossingen voor problemen waar zij tegenaan lopen. Je versterkt je teams in het uitvoeren van hun rol, je spreekt collega’s aan op gedrag en creëert een sfeer van vertrouwen waarbij iedereen van elkaar leert.

Als teammanager rapporteer je aan de manager wijkzorg.
Je onderhoudt buitengewoon goede contacten met verschillende partijen zoals gemeenten, andere zorgpartijen en overige stakeholders. Samen met je collega teammanagers, adviseur P&O, financial controller en de manager wijkzorg vorm je een hecht team. Vanuit dit team ben je continu bezig met het verbeteren en vernieuwen van de cliëntenzorg, bedrijfsvoering, personele zaken, kwaliteit en opleiden.

Functie eisen

Wat wij vragen van jou
Op deze verantwoordelijke en uitdagende positie past een ervaren teammanager wijkzorg met leidinggevende en coachende kwaliteiten. Je neemt initiatief, komt met ideeën, je bent transparant, helder en je hebt humor. Je voelt je thuis bij de dynamiek van de wijkzorg en werkt met zelfstandige en stevige professionals. 

Verder vragen wij van jou:

 • Je beschikt over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt meerdere jaren leidinggevende ervaring opgedaan in de wijkzorg;
 • Je hebt gevoel voor de doelgroep en het werkgebied;
 • Je bent in staat om gemakkelijk te schakelen tussen het operationele, en tactische niveau;
 • Je beschikt over relativerend vermogen en humor; 
 • Je hebt een duidelijke visie gericht op het vergroten van de eigen verantwoordelijkheden en zelfstandigheid van de wijkteams en sturen op afstand;
 • Integer, verbindend, verantwoordelijk en vertrouwen wekkend;
 • Proactief en goed in staat zelfstandig te werken;
 • Helder en transparant kunnen communiceren en goed kunnen luisteren;
 • Plannen en organiseren, ordelijk werken, betrouwbaar en accuraat;

Organisatiesensitief: Je beweegt je makkelijk binnen verschillende lagen in een organisatie en je bent een visitekaartje namens Driezorg in externe overleggen;

Inschaling

Wat wij bieden 

Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan in een groeiende en innoverende omgeving. De veranderingen zijn complex maar bieden tegelijk ook veel kansen. Je maakt onderdeel uit van een enthousiast en betrokken team en een organisatie die volop in beweging is.

 • Wij bieden jou een baan voor 32 tot 36 uur per week; 
 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd (na succesvolle proeftijd) of bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd; 
 • De functie is ingedeeld in FWG 60 conform cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen
  en Thuiszorg (VVT);
 • De ruimte om te pionieren om het vakgebied stevig neer te zetten binnen Driezorg;
 • Mogelijkheden tot ontwikkeling en ontplooiing; 
 • Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Bijzonderheden

Bijzonderheden:

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Het nemen van referenties en aanvragen van een VOG zijn standaard onderdelen van onze selectieprocedure (een reeds aangevraagde VOG die niet ouder is dan 3 maanden is ook geldig).

Meer informatie
Ben jij geïnteresseerd in deze leuke en uitdagende baan? Voor meer informatie voor de vacature kun je contact opnemen met Diane Abels, manager wijkzorg, via het algemene telefoonnummer van Driezorg  038-2001100. 

Ook kun je informatie over Driezorg vinden via www.driezorg.nl 

Interesse?

Herken jij jezelf in het gevraagde profiel? Stuur dan je motivatiebrief voorzien van CV via het digitale sollicitatieformulier naar ons toe. Wij vragen je wel echt alleen te reageren als je voldoet aan het profiel.
Type Vacature
Organisatie Driezorg, Wonen Welzijn & Zorg
Locatie Driezorg, Wonen Welzijn & Zorg te Zwolle
Postcode 8032HX
Stad Zwolle
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Diane Abels, manager wijkzorg via tel.nr. 038-2001100
Functie(s) Manager overig hoger kader
Manager overig midden kader
Publicatiedatum 15-02-2021
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 31-07-2021
Nummer 57723
Doorsturen Bekijk PDF