Thuisbegeleider - Emmeloord / Urk
Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Informatie

"Als thuisbegeleider kom je bij mensen thuis om ondersteuning te bieden zodat ze weer grip krijgen op hun leven. Soms gaat het om praktische ondersteuning maar soms is er meer aan de hand en is er intensievere ondersteuning nodig. Je werkt met een doel. Het leuke van dit werk is dat het doel, morgen ineens behaald kan zijn óf totaal anders kan zijn. Dat is onze uitdaging." - Rina Bennink (coördinator thuisbegeleiding Steenwijkerland).

Wie zoeken wij?
Als thuisbegeleider breng je structuur aan in het huishouden of het dagelijks leven van onze cliënten. Het doel dat je nastreeft is structurele verbetering aan te brengen, op de korte of lange termijn. Zo ondersteun je als thuisbegeleider bij het op orde brengen van de financiën, orden je de administratie, stimuleer je persoonlijk contact of leer je cliënten hun huishouden en/of gezin op een positieve manier draaiende te houden. Je bent er om de cliënt te ondersteunen om de regie over zijn of haar leven te versterken, het eigen netwerk te mobiliseren en de zelfredzaamheid te vergroten.

Dat doe je ambulant, waarbij de vraag van de cliënt het vertrekpunt is, op initiatief van de gemeenten. Zij zijn onze opdrachtgever en formuleren samen met de cliënt de doelstellingen die wij nastreven. Daarom heb je ook met enige regelmaat contact met de gemeente of andere zorg- of hulpverleners. Je werkt vanuit een door jou opgesteld zorgplan en rapporteert regelmatig over de voortgang aan betrokkenen.

Als thuisbegeleider start je de dag van uit huis. Soms begint onze dag al om 07.00 uur 's ochtends terwijl we later in de week soms pas om 21.00 uur klaar zijn. Jij voert de regie over je werkuren en stemt ze af op de flexibiliteit van de cliënt. Hij of zij verwelkomt jou in de thuissituatie, dus daar passen wij ons op aan. De cliënten die we zien, zijn van erg jong tot wel 100 jaar oud. Als thuisbegeleider bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land, zien we ook dementerende cliënten en hun huisgenoten. Wij bieden altijd hulp aan iedereen, voornamelijk praktisch van aard.

De werkomgeving
Thuisbegeleiding is onderdeel van onze waardeketen Jeugdgezondheidszorg en Maatschappelijke Ondersteuning en actief in de Noordoostpolder, Steenwijkerland en op Urk. De twee teams thuisbegeleiding bestaan elk uit 6 collega's. De collega die wij zoeken gaat werken vanuit Emmeloord/Urk.

De doelgroep waarmee we werken is heel breed: van multi-probleemgezinnen tot cliënten met psychiatrische problematiek. En van cliënten met een licht verstandelijke beperking tot cliënten die in een sociaal isolement leven. In toenemende mate ondersteunen wij steeds meer situaties waarbij sprake is van dementie.

Wat vragen wij?
Uiteraard zoeken wij een fijne en enthousiaste collega die een echte teamplayer is. Daarnaast heb je een vakdiploma op minimaal mbo-4 niveau, bijvoorbeeld in de richting van sociaal agogisch werk, SPW, SD, MWD, SPH of een diploma MDGO-VZ met specialisatie gezinsverzorgende of verpleegkundige B. Daarnaast:
 • ben je een ervaren thuisbegeleider en heb je ervaring in het ondersteunen bij praktische vragen;
 • ben je flexibel in werktijden en werkdagen en heb je een instinctieve drang om samen met je team en de cliënt de gestelde doelen te realiseren;
 • beschik je over tact, inlevingsvermogen, hulpvaardigheid en humor. Je weet hoe je vertrouwen kunt winnen en bent een betrokken en integere hulpverlener;
 • ben je innovatief en bekend met technologische ondersteuningsmogelijkheden;
 • ben je ondernemend en neem je verantwoordelijkheid;
 • beschik je over voldoende computervaardigheden;
 • beschik je over eigen vervoer en een rijbewijs.
Wat bieden wij?
Wij bieden je een zeer afwisselende en zelfstandige functie, waarin geen dag hetzelfde is. Werken bij ZONL betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.
 • Het salaris ligt tussen € 2.422,65 en € 3.159,64 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 40 cao VVT);
 • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%);
 • Wij bieden in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar, afhankelijk van voortzetting van opdrachten vanuit de gemeente is eventuele verlenging mogelijk;
 • Naast uitstekende bereikbaarheid van onze kantoren en locaties met het OV, zijn er voor medewerkers voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen, dan kun je gebruik maken van de fietsregeling.
Wie zijn wij?
Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke werk. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Wil je meer informatie?
Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Ada Ent (thuisbegeleider Steenwijkerland) via [email protected] of 0521 539929 of Job van Dijkhuizen (gebiedsmanager Jeugd- en Maatschappelijke Ondersteuning) via [email protected] of 0527-6356659.

Wil je gelijk solliciteren?
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast en kun je niet wachten om te reageren ? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de knop 'solliciteren' op deze pagina.

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Locatie Emmeloord (e.o.)
Postcode 8303 CN
Stad Emmeloord
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 22-09-2022
Reageer voor 05-10-2022
Nummer 114138

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van intramurale en extramurale zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Vanuit onze visie op Betrokken zorg werken wij in de wijken en dorpen met kleine zelfverantwoordelijke teams van wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Zo organiseren we samen met de cliënten en hun sociale netwerk de verpleging en verzorging thuis. Doel is dat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en de regie houdt over zijn of haar leven. Kwaliteit van zorg staat voorop! Wij kunnen alle vormen van verpleging en verzorging thuis bieden, overdag en ’s nachts. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft verschillende vacatures voor verzorgenden IG, zowel op onze woonzorglocaties als in de wijkteams in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder. Bekijk het onderstaande filmpje van Natascha, zij is verzorgende IG en werkt al jaren met plezier bij de Zorggroep. Ze vertelt over haar ervaringen en haar passie voor het werk. Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op www.zorggroep-onl.nl/werken-leren/

Meer over Zorggroep Oude en Nieuwe Land