Tijdelijk Persoonlijk begeleider voor 25 uur per week in Winterswijk
Estinea

Functieomschrijving

Ter vervanging van zwangerschapsverlof

25 uur per week
Reageer voor 27 september

Wat ga je doen?

Als persoonlijk begeleider begeleidt je cliënten in hun dagelijkse vaardigheden en verzorgmomenten. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de cliënten op tijd klaar staan om naar hun dagbesteding te gaan. Daarnaast zijn er enkele cliënten die ondersteuning nodig hebben bij de ADL. De verzorging van cliënten heeft een prominente rol in jouw dagelijkse werkzaamheden. Aan het einde van de middag bereid je het avondeten voor en maak je met sommige bewoners alvast de ontbijt en lunch boxen van de volgende dag klaar.

De cliënten die je gaat begeleiden hebben een lichte tot zwaardere verstandelijke beperking. Een aantal cliënten vragen ondersteuning bij onder andere psychische problemen en autisme.

Als persoonlijk begeleider maak je samen met de cliënt afspraken over de ondersteuning die nodig is, deze afspraken leg je vast in het ondersteuningsplan. Samen met jouw collega’s werkt je gericht aan de doelen in dit plan. Daarbij werk je nauw samen met het sociale netwerk: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers.

Waar kom je te werken?

Voor woonlocatie Weverstraat in Winterswijk zoeken we per direct een persoonlijk begeleider. Op deze locatie aan de rand van het centrum van Winterswijk wonen 15 cliënten tussen de 44 en 78 jaar oud, ieder in hun eigen appartement. De locatie bestaat uit twee clusters. Elke cluster heeft zijn eigen gezamenlijke ruimte. Hier wordt soms ook samen gekookt en is er de mogelijkheid om samen te eten.

Je werkt in een enthousiast team met leergierige collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de bewoners. Jullie kennen elkaars sterke punten en kunnen op elkaar bouwen. Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten.

Functie eisen

Wie ben jij?
Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn. Wegens de uiteenlopende doelgroep van cliënten wordt er van je gevraagd om continu te kunnen schakelen en je aan te passen aan het communicatieniveau van de cliënt.

Pas jij bij Estinea?
• Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 4 of gelijkwaardig.
• Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
• Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
• Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.
• Je bent bevoegd om insuline toe te dienen, of bereid hierin een training te volgen.

Inschaling

Wat bieden wij?
Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?
• Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van de vervanging, 1 oktober tot medio/eind april 2022. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
• De inschaling is in FWG 3.0 schaal 40 conform CAO Gehandicaptenzorg.
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?
Zijn wij op zoek naar jou? Reageer dan vandaag nog. Reageer vóór 27 september met de knop ‘Solliciteer direct!’ . De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op donderdagochtend 30 september.

Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met team Weverstraat via telefoonnummer 088-4950635
Heb je vragen over de procedure? Bel met de afdeling P&O via telefoonnummer 088-4950250.

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie.

Type Werkplein
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Weversstraat
Postcode 7091CM
Stad Dinxperlo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, vervanging bij zwangerschap
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 13-09-2021
Reageer voor 27-09-2021
Ingangsdatum 01-10-2021
Nummer 71050

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea