(Tijdelijke) Begeleider in Haaksbergen voor 18 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Als begeleider maak je zelf afspraken over de ondersteuning die je biedt. Je geeft uitvoering aan ondersteuningsplannen en werkt samen met de cliënten gericht aan de doelen in het plan, waar mogelijk is laat je de regie bij cliënt.

De cliënten die je begeleidt hebben een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals autisme, psychische problematiek, verslaving en NAH. Je begeleidt de cliënten bij praktische zaken zoals het vinden van een passende werkplek of het opstellen en volgen van een dagplanning, maar biedt daarnaast ook ondersteuning bij verslavingsproblemen en emotie regulatie.

Daarnaast werk je nauw samen met het sociale netwerk van de cliënt: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers.

Waar kom je te werken?

Voor de locatie de Kalter zoeken we een begeleider ter vervanging van verlof. De locatie is een prachtig appartementencomplex in het centrum van Haaksbergen. Op de locatie wordt 24-uurs zorg geboden aan 18 cliënten. Er wonen cliënten, in de leeftijd van 23 tot 71 jaar. De diensten bestaan uit vroege diensten, dagdiensten, late diensten en slaapdiensten.

Je komt te werken in een team met leergierige en enthousiaste collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van bewoners. Daarbij maak je optimaal gebruik van elkaars sterke punten en kwaliteiten. Als dat nodig is kun je snel extra deskundigheid inzetten, bijvoorbeeld van een gedragskundige, een Arts Verstandelijk Gehandicapten, of iemand van de ondersteunende diensten.

Na afloop van de vervanging op de locatie Kalter is er een mogelijkheid om het contract voort te zetten als zijnde regiomedewerker voor de regio Twente. Samen met jou zal dan worden bekeken welke locatie op dat moment extra inzet kan gebruiken en waar je ingezet gaat worden.

Functie eisen

Wie ben jij?
Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten, gedreven is en ondernemend. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn. Je staat stevig in je schoenen en weet van aanpakken.


Pas jij bij Estinea?
• Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 3 of gelijkwaardig.
• Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
• Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
• Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt, je durft het conflict aan te gaan en weet hoe je hiermee om moet gaan.

Inschaling

Wat bieden wij?
Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?
• Je krijgt een contract voor de duur van het verlof; juli tot en met eind oktober 2021.
• De inschaling is in FWG 3.0 schaal 35 conform CAO Gehandicaptenzorg.
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld .
• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?
We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Reageer voor 15 juni met de knop ‘Solliciteer’. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdagochtend 17 juni.

Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met team de Kalter via telefoonnummer: 088-4950795. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met de afdeling P&O, telefoonnummer 088-4950250.

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen De Kalter
Postcode 7481LR
Stad Haaksbergen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 01-06-2021
Reageer voor 15-06-2021
Ingangsdatum 01-07-2021
Nummer 68656

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea