Trainee Wijkverpleegkundige (HBO-V) - Doesburg
Sensire

Ambieer jij de spilfunctie van wijkverpleegkundige bij Sensire, maar heb je nog geen of weinig ervaring als Wijkverpleegkundige in de thuiszorg? Zie je een traineeship als de ideale kans om rustig te groeien in die functie? Vind je het daarbij net als wij belangrijk, dat je de zorgvraag en zorgvrager van Sensire goed leert kennen door mee te werken in de zorgroutes? En wil je daarnaast alle ruimte krijgen om je te ontwikkelen, ondersteund door collega wijkverpleegkundigen in een mooi trainee programma? Dan komen we graag met je in contact!

Trainee Wijkverpleegkundige Doesburg

 
Je hebt na een aantal jaar studeren eindelijk je HBO-V diploma binnen en je wil aan de slag gaan als wijkverpleegkundige. Of je hebt een aantal jaar werkervaring en je wil graag doorgroeien naar wijkverpleegkundige. Herken jij jezelf hierin? Sensire biedt haar eigen medewerkers en toekomstig zorgprofessionals volop de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. De functie wijkverpleegkundige betekent een functie in het hart van de zorg. Te midden van huisartsen, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en in goed contact met de klant is de wijkverpleegkundige degene die de zorg coördineert en de kwaliteit van de zorg bewaakt: Welke zorg  heeft iemand nodig? Hoe en door wie moet die zorg worden verstrekt? En is de geboden zorg nog nodig? Al deze aspecten en nog veel meer komen aan de orde tijdens het traineetraject voor wijkverpleegkundigen.
 

Ontwikkel jezelf tot een volwaardig zorgprofessional


Om medewerkers voor te bereiden op deze functie heeft de afdeling Leren en Ontwikkelen samen met nieuwe en ervaren wijkverpleegkundigen een traineetraject Wijkverpleegkundige ontwikkeld inclusief uitgebreid inwerkprogramma. Tijdens dit traineetraject kun je je ontwikkelen van een beginnend naar een taakvolwassen wijkverpleegkundige. Dit is een traject volledig op maat naar jouw behoefte en wensen en de termijn dat je dit traject doorloopt staat dus ook niet vooraf vastgesteld.

Je wordt gedurende het traject gekoppeld aan een ervaren wijkverpleegkundige in je team. De eerste 6 maanden van het traject werk je onder verantwoordelijkheid van een wijkverpleegkundige. Na 6 maanden heb je voldoende ervaring opgedaan om zelfstandig te kunnen werken als wijkverpleegkundige met begeleiding wat meer op afstand. Op deze manier leer je tijdens en van het werk.
 

Begeleiding en ontwikkeling


Het traineeship is er niet alleen op gericht om jou de juiste skills en vaardigheden bij te brengen om als volwaardig wijkverpleegkundige aan de slag te kunnen, maar ook jouw persoonlijke ontwikkeling komt aan de orde. Aan het begin van het traject wordt door een externe organisatie een ontwikkelassessment afgenomen. Op deze manier krijg je inzicht in punten die je verder kunt ontwikkelen. Ontwikkeldoelen en concrete afspraken worden samen vastgesteld en door jou vastgelegd in jouw Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP). Gedurende het traject stel je dit dynamische document bij dat dient als ondersteuning van jouw ontwikkeling. Jouw persoonlijke coach, een wijkverpleegkundige, en een praktijkopleider (een zeer ervaren wijkverpleegkundige) en jijzelf gebruiken het POP tijdens gesprekken om jouw voortgang te bespreken.
 

Inspiratie en ontdekkend leren


Tijdens het traineetraject worden er masterclasses aangeboden die je facultatief kunt volgen om meer kennis op te doen en inzicht te krijgen in de processen in de organisatie en jouw rol als wijkverpleegkundige daarin.

Tevens worden er intervisiebijeenkomsten voor trainee wijkverpleegkundigen georganiseerd onder leiding van een intervisiebegeleider. Hier kun je van en met elkaar leren van praktijksituaties die je tegen komt als wijkverpleegkundige in ontwikkeling.
 

Wil jij aan de slag als trainee wijkverpleegkundige?


Om bij ons te kunnen werken, vragen we ook nog een paar praktische zaken van jou: 
  • Je bent in het bezit van het diploma HBO-V en BIG geregistreerd;
  • Je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen bij indiensttreding;
  • Je beschikt over een rijbewijs.

We bieden je bij aanvang van dienstverband een contract als verpleegkundige voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Al gelang jouw wensen, kunnen wij je een contract bieden van 24-28 of 28-32 uur per week.

Deze functie is ingeschaald in FWG 50 van de CAO VVT. Na afronding van het traineeship word je benoemd als Wijkverpleegkundige bij Sensire en maak je de overstap naar je eigen team, waar je als Wijkverpleegkundige aan de slag gaat.

Wil je eerst nog meer weten? Neem dan contact op met Manon ten Brink, integraal ondersteuner, op telefoonnummer 06-125 68 270 of met Jessica Klatt, P&O Adviseur, op telefoonnummer 06-30 34 82 90.
 

-

-

-
Type Vacature
Intern nummer 1094
Organisatie Sensire
Locatie Sensire wijkteams Doesburg
Postcode 6997 AA
Stad Hoog-Keppel
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Manon ten Brink, integraal ondersteuner, op telefoonnummer 06-125 68 270 of met Jessica Klatt, P&O Adviseur, op telefoonnummer 06-30 34 82 90
Functie(s) Wijkverpleegkundige
Publicatiedatum 28-03-2019
Reageer voor 30-06-2019
Ingangsdatum 01-05-2019
Nummer 44742

Sensire

Sensire: werken zoals jij wilt Werken bij Sensire is altijd: samenwerken. Met klanten en bewoners, die je goed leert kennen. Met mantelzorgers en familieleden, waarmee je oplossingen vindt. En met collega’s die, net als jij, vakmensen zijn die niet de zorg maar een gelukkig leven centraal stellen. Voor jou én voor je klanten De zorg is volop in beweging. ‘Leven zoals u wilt’ is de belofte die wij doen aan onze klanten en bewoners. Om deze belofte waar te kunnen maken is de inzet van technologie onvermijdelijk. De inzet van de medido, zorg op afstand en beeldbellen zijn enkele voorbeelden van digitale middelen die worden ingezet bij Sensire. Maar…technologie en innovatie zit hem niet alleen in de inzet van middelen. Het zit in ons DNA om onze klanten en bewoners goed te leren kennen, zodat zij zelf de beslissing kunnen nemen hoe zij willen leven. Met dit als vertrekpunt organiseren wij de zorg rondom de klant of bewoner. Sensire wil niet alleen haar klanten, maar ook haar medewerkers bevestigen in hun keuze voor Sensire. Dat betekent dat we elkaar het vertrouwen geven dat de collega’s verdienen en hun werk zo goed mogelijk ondersteunen. In het dagelijkse werk betekent dat: Een goede sfeer, korte lijnen naar gespecialiseerde collega’s en ondersteunende diensten en echte aandacht voor waar het allemaal om draait: Een fijn en betekenisvol leven voor onze klanten, bewoners en collega’s!

Meer over Sensire