Trajectbegeleider Dementie
Sensire

Functieomschrijving

Trajectbegeleider Dementie

Wat ga je doen

Als Trajectbegeleider Dementie ondersteun en begeleid je zowel de klant als diens mantelzorgers. Daarnaast bewaak je de onderlinge samenhang in de zorgverlening, zodat kwalitatief breed verantwoorde zorg geleverd kan worden vanuit de vraag en de behoefte van de klant.

Je zorgt ervoor dat de klant met dementie zo lang mogelijk thuis kan wonen met een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Dit geldt niet alleen voor de klant zelf, maar ook eventueel voor diens mantelzorger. Als thuis wonen niet meer haalbaar is, ondersteun je in de toeleiding naar een passende woonomgeving. Je werkt aanvullend op en versterkt het al aanwezige cliëntsysteem. Zowel de klant, de mantelzorg als het professionele zorgteam worden optimaal in positie gebracht, waarbij je een coachende en coördinerende rol bekleedt.

Je bent een teamspeler. In overleg met klant, mantelzorger, het zorgteam en / of andere zorg professionals wordt de inhoud van de zorg bepaald. Daarbij ben je proactief en anticipeer je op hetgeen gaat komen. Je ondersteunt zowel de klant met dementie als de mantelzorger gedurende het zorgtraject, zodat overbelasting en de gevolgen daarvan kunnen worden voorkomen.

Je ondersteunt collega’s en mantelzorgers binnen de directe zorgverlening aan klanten met dementie, door onder andere scholing, klinische lessen, lezingen en het verspreiden van relevante informatie. Je levert een bijdrage aan het ontwikkelen, integreren, profileren en professionaliseren van casemanagement bij dementie. Ook werk je samen met en ondersteun je andere professionals zoals wijkverpleegkundigen bij het bieden van casemanagement aan mensen met dementie en hun naasten. Je geeft door middel van  scholing- / informatiebijeenkomsten je kennis door aan andere professionals en vrijwilligers in het zorg- en sociaal domein, maar ook aan ondernemers of andere geïnteresseerden en om daarmee een bijdrage te leveren aan een dementie vriendelijke maatschappij.

Wie ben jij

Op de eerste plaats zet je het welbevinden van de klant voorop. Passie, betrokkenheid én deskundigheid: dat heb je daarbij nodig! Je hebt een voorbeeldfunctie als professional en laat dat zien in je manier van werken. Je bent een betrokken en prettig persoon in de omgang. Je bent communicatief zeer vaardig en je bent een doorzetter als het gaat om zaken organiseren en regelen. Je bent vindingrijk bij het oplossen van problemen die samenhangen met dementie en overtuigingskracht en hebt inlevingsvermogen bij de begeleiding van klanten en hun netwerk.
 

Verder beschik je over:

  • Een HBO-V of Social Work diploma;
  • Kennis van dementie en psychogeriatrie, de sociale kaart en medische terminologie;
  • Werkervaring met de doelgroep is uiteraard een grote pré;
  • Je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer.


Bieden wij jou wat jij zoekt?

Werken bij Sensire biedt veel variatie. Je krijgt ruimte en tijd om de kwaliteit van zorg- en dienstverlening neer te zetten en je verder te ontwikkelen. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie met veel sociale contacten en een prettig werksfeer. Wij zijn voor 24 uur per week op zoek naar een nieuwe collega, je bent inzetbaar binnen ons gehele werkgebied. De functie is ingeschaald conform de CAO VVT in FWG 50 en wij bieden je bij aanvang een jaarcontract met kans op verlenging. 

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Bernadette van Lent, Trajectbegeleider dementie, via 06-12554036 of Elly Geurts, Teamregisseur, via 06-10922172.

Functie eisen

  • Een HBO-V of Social Work diploma;

Inschaling

De functie is ingeschaald conform de CAO VVT in FWG 50

Type Vacature
Organisatie Sensire
Locatie Werkgebied Sensire
Postcode 7051 DA
Stad Varsseveld
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 6
Arbeidstijd In overleg
Uren van 16
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Elly Geurts, Teamregisseur, via 06-10922172
Functie(s) Verpleegkundige niveau 6
Publicatiedatum 06-01-2021
Reageer voor 28-02-2021
Ingangsdatum 06-01-2021
Nummer 56935
Doorsturen Bekijk PDF

Sensire

Sensire: werken zoals jij wilt Werken bij Sensire is altijd: samenwerken. Met klanten en bewoners, die je goed leert kennen. Met mantelzorgers en familieleden, waarmee je oplossingen vindt. En met collega’s die, net als jij, vakmensen zijn die niet de zorg maar een gelukkig leven centraal stellen. Voor jou én voor je klanten De zorg is volop in beweging. ‘Leven zoals u wilt’ is de belofte die wij doen aan onze klanten en bewoners. Om deze belofte waar te kunnen maken is de inzet van technologie onvermijdelijk. De inzet van de medido, zorg op afstand en beeldbellen zijn enkele voorbeelden van digitale middelen die worden ingezet bij Sensire. Maar…technologie en innovatie zit hem niet alleen in de inzet van middelen. Het zit in ons DNA om onze klanten en bewoners goed te leren kennen, zodat zij zelf de beslissing kunnen nemen hoe zij willen leven. Met dit als vertrekpunt organiseren wij de zorg rondom de klant of bewoner. Sensire wil niet alleen haar klanten, maar ook haar medewerkers bevestigen in hun keuze voor Sensire. Dat betekent dat we elkaar het vertrouwen geven dat de collega’s verdienen en hun werk zo goed mogelijk ondersteunen. In het dagelijkse werk betekent dat: Een goede sfeer, korte lijnen naar gespecialiseerde collega’s en ondersteunende diensten en echte aandacht voor waar het allemaal om draait: Een fijn en betekenisvol leven voor onze klanten, bewoners en collega’s!

Meer over Sensire