Trajectbegeleider wonen
Workmate Company

Functieomschrijving

Voor ons ambulante team wonen zijn we voor 20u tot 32u op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige trajectbegeleider die zowel in de thuissituatie als in werksituaties kan begeleiden. De doelgroep bestaat uit cliënten van 14 jaar en ouder met ondersteuningsvragen die voortkomen uit een licht verstandelijke beperking, autisme, gedragsproblematiek, psychiatrisch ziektebeeld of een niet-aangeboren hersenletsel. Je werkgebied bevindt zich in de 8 Achterhoekse gemeentes (Aalten, Berkelland, Bronkhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Montferland en Winterswijk) waarbij je met name in de omliggende gemeentes van onze hoofdlocatie Lichtenvoorde, Oost Gelre, werkzaam bent.

Inleiding functie
Als trajectbegeleider wonen werk je samen met het netwerk rondom de cliënt en waar nodig stem je met onderwijs, gemeenten en/of de arbeidsmarkt af over de ondersteuningsbehoefte. De cliënt heeft altijd zeggenschap en regie over de aanpak van de ondersteuning waarbij je als trajectbegeleider oplossingsgericht ondersteunt om doelen te behalen. Soms bied je voor korte tijd hulp en andere hulp kan langdurig zijn, dit is afhankelijk van de vraag en behoefte van de cliënt. Daarnaast kun je praktische ondersteuning bieden op meerdere leefgebieden, denk hierbij het organiseren van hulp bij de administratie, huishouden of het hebben van een daginvulling. Binnen deze functie wordt er een combinatie gemaakt tussen het draaien van ochtend- (tussen 8:00 en 10:00) en avonddiensten (tussen 17:00 en max. 20:00) op onze beschut wonen locaties in Lichtenvoorde en het bezoeken van cliënten die zelfstandig wonen. 1 keer per ongeveer 10 weken heb je een bereikbaarheidsdienst.

Kortom een zeer afwisselende functie waarbij individuele trajecten en maatwerk voorop staan. Wij willen ons team versterken met een of twee collega’s vanaf 1 juni 2021 voor een bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract. 

Beknopt functieprofiel
Als trajectbegeleider begeleid je alle zaken en problemen waarmee de cliënten te maken hebben; op sociaal, maatschappelijk of financieel gebied maar ook op het terrein van huisvesting of onderwijs. Naast de begeleiding van de cliënten zelf is de trajectbegeleider ook het aanspreekpunt voor de vakbegeleider van onze dagbesteding, de school en andere instanties. De trajectbegeleider vormt daarmee de spil van het traject. Je biedt ondersteuning aan een brede doelgroep en bekijkt elke ondersteuningsvraag individueel, in het team wonen kun je ook randzaken oppakken zoals de boodschappen, koken en huishouden in samenwerking met de cliënten en begeleid je ze proactief richting meer zelfredzaamheid en zelfstandig kunnen wonen. 

Functie eisen

Wij zoeken iemand die: 

 • Ondernemend is qua handelen en instelling;
 • (Ruime) ervaring heeft in het omgaan met (oudere) jongeren; 
 • Ervaring heeft in het opstellen van een hulpverleningsplan en het evalueren hiervan;
 • Kan werken zonder vaste kaders en stressbestendig is;
 • Een humorvolle en positieve (levens)instelling heeft;
 • Zelfstandig wil en kan functioneren;
 • Affiniteit (en/of enige) ervaring heeft met de terreinen arbeidsmarkt en onderwijs; 
 • In het bezit is van een diploma mbo-niveau 4 of hbo richting de zorg;
 • In bezit is van een rijbewijs B;
 • In de mogelijkheid is om doordeweeks met enige regelmaat een ochtenddienst en/of avonddienst in de beschut wonen locatie te draaien;
 • In de mogelijkheid is om met enige regelmaat de telefonische bereikbaarheidsdienst (ook in weekenden) te draaien.

Inschaling

Wij bieden:

 • Een organisatie met een duidelijk missie en visie en een frisse kijk op de zorg;
 • Werkkaders die gericht zijn op ontwikkeling van de cliënt met doorstroom naar zelfstandigheid in de maatschappij;
 • Afwisseling door diversiteit cliënten en hun persoonlijke hulpvragen;
 • Een open en flexibel werkklimaat;
 • Een salaris en voorwaarden volgens de cao Gehandicaptenzorg;
 • Een tijdelijke contract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Ruimte voor eigen ideeën en persoonlijke ontwikkeling.

Bijzonderheden

Solliciteren
Heb je interesse, reageer dan snel via de sollicitatiebutton. Je wordt automatisch doorverwezen naar de website van Workmate Company.

Voor vragen kijk op de website www.workmatecompany.nl of stuur een mail naar info@workmatecompany.nl.

Team Workmate Company
Nobelstraat 7-06
7131 PZ te Lichtenvoorde

Onze voorkeur en intentie is om geschikte sollicitanten voor een kennismakend gesprek te verwelkomen. Daarnaast is een dag meelopen met een van onze collega’s of op één van onze locaties mogelijk om je te oriënteren op de functie. 

Type Vacature
Organisatie Workmate Company
Locatie Workmate Company
Postcode 7131 PZ
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 20
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Begeleider/Werkbegeleider
Trajectbegeleider
Publicatiedatum 19-05-2021
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 01-07-2021
Nummer 68331

Workmate Company

Workmate Company heeft als doel om mensen te ondersteunen richting opleiding, participatie en/of werk, ongeacht de mate van de beperking of de wijze van financiering (Jeugdwet, WMO, WLZ). Dit doen we met grote professionaliteit en kennis op het gebied van de handicap en vanuit een maatschappelijke visie: werk, onderwijs en participatie leiden tot meer eigenwaarde en zelfvertrouwen. We hebben verschillende werkplaatsen in Lichtenvoorde, Doetinchem, Harreveld, Mariënvelde en Winterswijk en zijn werkzaam in de 8 Achterhoekse gemeentes vanuit de jeugdwet, WMO en WLZ. Trajecten vinden plaats op basis van ambulante ondersteuning waarbij er een combinatie gemaakt kan worden met dagbesteding en wonen.

Meer over Workmate Company