Transcultureel psychiater
GGNet

Functieomschrijving

Ben jij een psychiater die graag werkt met asielzoekers, vluchtelingen en statushouders? Binnen ons programma Interculturalisatie ga je aan het werk met interventies op het gebied van klachtenreductie, verwerking van levensgebeurtenissen, herstel van zelfredzaamheid en voorkoming van verdere ontwikkeling van psychische problemen.

Dit ga je doen
Je levert binnen het behandelteam Interculturalisatie een actieve bijdrage aan de cultuursensitieve diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van de patiënten. Je bent het aanspreekpunt in de transculturele psychiatrie binnen GGNet en verantwoordelijk voor de medisch psychiatrische zorg.
Je bent hoofdbehandelaar en daarmee eindverantwoordelijk voor de behandeling van onze patiënten. Je bent sterk in samenwerking met andere behandelaars in en buiten het team. Je werkt in een zich nog ontwikkelend multidisciplinair team. Je levert een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling, inhoud en vormgeving van dit team.

Hier ga je werken
GGNet Interculturalisatie bestaat ruim 20 jaar. Daarbinnen verleent het team Behandeling BGGZ- en SGGZ-zorg aan asielzoekers en nieuwe statushouders. Psychische problematiek komt bij hen vaak voor in samenhang met somatische klachten, transculturele aspecten en migratieproblematiek. We vinden samenwerking met in- en externe partijen die dicht betrokken zijn bij de asielzoekers en nieuwe statushouders, essentieel voor een effectieve behandeling. De behandelingen zijn voornamelijk gericht op depressie, angstreductie, stabilisatie van traumagerelateerde klachten en traumabehandeling.

Dit ben jij

  • Je bent een psychiater met passie voor het vak en de doelgroep waarvoor we werken
  • Je deelt de visie van GGNet op herstelgericht werken
  • Je deelt je transculturele expertise graag met je teamleden en stuurt op zelfvertrouwen, groei en ontwikkeling
  • Je bent een echte teamplayer, flexibel inzetbaar en een collega met positieve energie
  • Je hebt de academische opleiding tot arts (inclusief BIG-registratie) en een medische specialisatie tot psychiater afgerond (inclusief MSRC-registratie)

Dit bieden we je

Je kunt rekenen op een goed salaris (conform AMS). Het aantal uren is bespreekbaar, evenals een combinatie met andere werkzaamheden als psychiater binnen GGNet. Standplaats is voorlopig Doetinchem.

Solliciteren

Solliciteren
Interesse? Dan zien wij jouw reactie graag tegemoet via onderstaand formulier!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Theo Meulman, manager Ambulant Doetinchem, via 088-933-4675 / t.meulman@ggnet.nl of Ellen Geutjes, preventiefunctionaris, via 088-933-4609 / e.geutjes@ggnet.nl.

Type Vacature
Intern nummer 201862
Organisatie GGNet
Locatie GGNet, RGC Doetinchem
Postcode 7001DP
Stad Doetinchem
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Psychiater
Publicatiedatum 20-03-2020
Ingangsdatum 20-03-2020
Reageer voor 30-06-2020
Nummer 52203

GGNet

GGNet helpt en ondersteunt mensen met psychische, psychosociale of psychiatrische problemen in de regio Oost-Gelderland, Zutphen en Apeldoorn. Bovendien besteden wij zeer veel aandacht aan preventie. Wij bieden met ongeveer 2400 professionals onze cliënten een groot aantal specialistische vormen van hulpverlening. Veel van onze behandelvoorzieningen worden gehuisvest in nieuwe behandel- en therapiegebouwen in de belangrijkste steden in onze regio. Zo staan wij met onze geestelijke gezondheidszorg midden in de samenleving en komt de zorg voor iedere burger binnen handbereik. Aan onze geheel vernieuwde organisatie hebben cliënten en medewerkers enthousiast meegebouwd. Ons werk draait immers om hen. Wij geloven in de talenten en mogelijkheden van vakmensen die hun belangrijkste drijfveer vinden in de kwaliteit van hun eigen werk.

Meer over GGNet