Transitiemanager Support / 32/36 uur per week (0,89/1 fte) / Tijdelijk contract 2 jaar
Elver

Functieomschrijving

Elver is er voor mensen met een verstandelijk beperking, hun ouders en familie.

 

Onze missie is: “Er zijn” om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijk beperking. “Er zijn” betekent voor ons dat we er onvoorwaardelijk zijn, alert en aandachtig in relatie met cliënten. Elk verhaal telt en het verhaal van ieder mens is uniek.

 

Word jij onze Transitiemanager met een tweeledige opdracht? Naast de herinrichting van de centrale Facilitaire dienstverlenging help je ook bij de doorontwikkeling van het Meldpunt.

 

Transitiemanager Support

32/36 uur per week (0,89/1 fte)

Tijdelijk contract 2 jaar

Facilitaire dienstverlening

Bij Elver streven we een zo gewoon mogelijk leven na voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat betekent dat we in een ontwikkeling zitten van minder centrale diensten naar dienstverlening waar groepen worden gefaciliteerd om zelf te koken, te wassen en waarin huishoudelijke werkzaamheden onderdeel zijn van de dagelijkse gang van zaken. Daarbij is het de bedoeling om bewoners/cliënten zoveel als mogelijk te laten participeren omdat we eigen regie mogelijk willen maken en een omgeving willen aanbieden waarin ervaringsrijke en zinvolle activiteiten plaatsvinden vanuit het uitgangspunt ‘een gewoon leven’. Deze ontwikkeling heeft gevolgen voor medewerkers die werkzaam zijn in de keuken/horeca, de wasserij, transport, supermarkt en bij de schoonmaak. Het Meldpunt

Sinds 1 januari 2019 is het Meldpunt actief. Dit meldpunt is ingericht om alle medewerkers uit het primaire proces een plek te bieden waar ze terecht kunnen met al hun vragen. Het Meldpunt is nog volop in ontwikkeling en we zoeken iemand die helpt om van het Meldpunt een succes te maken.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Wie zoeken we?

We zoeken een Transitiemanager die in een periode van twee jaar leiding geeft aan een omslag van een centraal gerichte dienstverlening naar flexibel ingerichte servicediensten, met maximale participatie van mensen met een beperking.

Plaats in de organisatie

De Transitiemanager valt rechtstreeks onder de manager Support en geeft leiding aan de Supportgroep Voeding (= keuken en supermarkt), Supportgroep Facilitair (= schoonmaak, wasserij en transport) en het Meldpunt.

Inschaling

Wat bieden wij

Een prettige werkomgeving vanaf onze hoofdlocatie in Nieuw-Wehl (gem. Doetinchem). Wij bieden een passend salaris. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%). Daarnaast biedt Elver diverse collectiviteitskortingen op het gebied van (zorg)verzekeringen en word je deelnemer van het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Wij bieden een uitgebreid Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) met o.a. een fietsplan, pc-plan en hebben wij een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert.

Bijzonderheden

Vervolg?

Je hebt tot 2 juli 2019 de tijd om te reageren op deze vacature, reageer direct via de knop ‘solliciteren’.

Elver is verplicht om van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, voordat de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan.

Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou!

Wil je eerst antwoord op je vragen? Bel dan Jacqueline Hunting op 06-20345156.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver
Postcode 7031HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Jacqueline Hunting 06-20345156
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 11-06-2019
Reageer voor 02-07-2019
Nummer 46468
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver