Triagist (in opleiding)/Doktersassistent(e), Verpleegkundige
Spoedzorg Huisartsen Twente (SHT)

Functieomschrijving

Als triagist heb je een baan in het hart van de spoedzorg en werk je intensief samen met dienstdoende huisartsen, de meldkamer, de SEH, apotheken, de GGZ-crisisdienst enz. Patiënten die tijdens avond-, nacht- en weekenduren (ANW) of tijdens feestdagen met spoed een huisarts nodig hebben, kunnen hiervoor terecht bij de spoedpost. Als triagist zorg je samen, met een gedreven team collega’s ,dat de patiënten de juiste zorg op het juiste moment krijgen.

Op basis van jouw brede medische kennis breng je de hulpvraag in kaart en met behulp van de Nederlandse Triage Standaard (NTS) bepaal je de urgentie, geef je de patiënt advies, plan je een consult of visite met de arts of schakel je de ambulance in. Je bent het eerste aanspreekpunt voor patiënten en een belangrijke schakel in de zorgverlening.

Hoe word je triagist?

Je start direct met een inwerktraject. Je wordt gekoppeld aan een mentor (gediplomeerd triagist) en vanaf de eerste dag word je begeleid in dit proces. De eerste maand is ook om te ervaren of je gelukkig wordt van de zorgverlening op de spoedpost en het werken tijdens ANW uren. Vind je het leuk en ben je bereid om je continu te ontwikkelen en kritisch te zijn op je eigen functioneren, maar ook dat van je collega’s, dan ga je verder met het opleidingstraject. Je wordt ingepland voor ANW diensten en je doet de telefonische triage. Je gaat vooral “vlieguren” maken om jouw triage verder te verfijnen. Vanaf dan start je ook met het opbouwen van een portfolio. Na een jaar kun je het landelijk erkende diploma triagist behalen. Je gaat hiervoor met ons een leer-arbeidsovereenkomst aan.

Functie eisen

 • Je bent flexibel ingesteld en het werken tijdens avond-, nacht-, weekenduren en op feestdagen past in jouw leven.
 • Minimaal 1 jaar werkervaring in de zorg niv. 4
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Klantvriendelijk en stressbestendig.
 • Ervaring met geautomatiseerde systemen.
 • Goede typevaardigheid.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende en afwisselende baan die prima te combineren is met bijvoorbeeld een functie overdag (max 20-24 uur), een studie of een gezin met kinderen. Ons dienstrooster wordt per maand gemaakt. Ingeplande diensten zijn ruim van tevoren bekend. Onze diensten duren gemiddeld 5-6 uur en kennen variatie in begin- en eindtijden.
 • Geaccrediteerde scholingen, coaching en begeleiding gedurende jouw hele loopbaan bij ons. Als verpleegkundige is het mogelijk jouw BIG-registratie te behouden.
 • Een professioneel en hardwerkend team van collega-triagisten, baliemedewerkers, praktijkhoudend huisartsen, waarnemend huisartsen, chauffeurs en achter de schermen een managementteam.
 • Een interne opleiding tot triagist. Na het behalen van het diploma triagist wordt het contract bij goed functioneren omgezet naar onbepaalde tijd.
 • Een honorarium in salarisschaal 4 (van € 2.115 tot € 2.967) van de cao-Huisartsenzorg en na diplomering in salarisschaal 5 (van € 2.333 tot € 3.350).
 • Doordeweekse avonden ontvang je na 18:00 uur 30% ORT, in de nacht vanaf 24:00 uur en in het weekend ontvang je zelfs 50% ORT. Op landelijke erkende feestdagen ontvang je naast je reguliere salaris en de ORT nog 100% Feestdagcompensatie.
 • Reiskostenvergoeding volgens cao Huisartsenzorg.
 • Een moderne huisartsenpost in een dynamische omgeving waar de nadruk ligt op samenwerking en ontwikkeling.
 • Een werkplek in een gezellig en enthousiast team. Verdeeld over 2 locaties in samenwerking met 2 ziekenhuizen, het MST en ZGT.
 • Een contract voor 7 maanden met uitzicht op een vast dienstverband bij het behalen van het diploma triagist.

Denk je nog niet te voldoen aan deze functie-eisen, maar spreekt de functie je wel aan? Neem ook dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Bijzonderheden

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 20 of 22 juni 2022 in de ochtend.

Type Vacature
Organisatie Spoedzorg Huisartsen Twente (SHT)
Locatie SHT, Spoedposten Enschede en Hengelo
Postcode 7512 AA
Stad Enschede
Werkveld Huisartsenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Uren van 8
Uren tot 10
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Huisartsenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. M. Wienen, [email protected]
Functie(s) Doktersassistent
Verpleegkundige niveau 4
Verpleegkundige niveau 5
Publicatiedatum 22-04-2022
Ingangsdatum 04-09-2022
Reageer voor 09-06-2022
Nummer 110257
Doorsturen Bekijk PDF

Spoedzorg Huisartsen Twente (SHT)

Spoedzorg Huisartsen Twente (SHT) is een zorginstelling die tot doel heeft spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren te verlenen.

Meer over Spoedzorg Huisartsen Twente (SHT)