Unithoofd
ZGT

Functieomschrijving

De ZGT apotheek verzorgt de medicatie van de patiënten die binnen of vanuit het ziekenhuis worden behandeld. Het gaat hierbij niet alleen om geneesmiddelen die tijdens een ziekenhuisopname of bij een bezoek aan de dagbehandeling of polikliniek worden toegepast, maar ook om geneesmiddelen die door de medisch specialist worden voorgeschreven en thuis worden gebruikt. Daarnaast verzorgt de ZGT apotheek de geneesmiddelenvoorziening voor diverse zorginstellingen buiten het ziekenhuis, voor andere ziekenhuisapotheken en voor openbare apotheken.

Er is een samenwerkingsverband met de Saxenburgh Groep (SXB) in Hardenberg en de Regionale Apotheek Vechtdal. ZGT beschikt over een gecertificeerde bereidingsafdeling met een landelijk netwerk van afnemers. De farmaceutische patiëntenzorg is sterk ontwikkeld met een grote betrokkenheid vanuit de ZGT apotheek in het dagelijkse medicatieproces rondom de patiënt. EVS/ETR is integraal ingevoerd. Er werken momenteel ongeveer 150 mensen in de ZGT apotheek, aan wie jij, in samenwerking  met je collega unithoofd en de medisch manager van de apotheek leiding geeft.

Tot jouw aandachtsgebied behoren o.a. de teams geneesmiddelenproductie, inkoop en farmaceutische patiëntenzorg. Jij bent integraal verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en de kwaliteit van deze organisatieonderdelen. Dit houdt o.a. in dat je zorgt dat de begroting op orde is, dat je de gestelde doelen binnen de financiële kaders realiseert, dat je beleid maakt en implementeert.

Je wordt ingezet in commissies, project- en werkgroepen om op die manier de verbinding met de overige ZGT leidinggevenden/- collega’s te creëren. Daarnaast werk je locatie-overstijgend.

Een boeiende, veelzijdige werkomgeving met een plezierig werkklimaat waarin ruimte is voor eigen initiatief en voor ontwikkeling.

De ZGT apotheek maakt deel uit van het cluster ‘medisch ondersteunend’ en het unithoofd rapporteert aan het clustermanagement.

Functie eisen

Je bent een duizendpoot die zich thuis voelt in een technische omgeving. Jij bent een betrokken professional met bedrijfskundig inzicht. Je bent in staat beleid te maken en implementeren. We vinden het belangrijk dat je oog en aandacht hebt voor de mens en dat je tegelijkertijd krachtig stuurt op resultaat en afspraak. Uiteraard staan topkwaliteit en veiligheid voor jou nooit ter discussie en zorg je er dus voor dat de professionals op je afdeling zich blijvend ontwikkelen. Je bent van nature gericht op samenwerking en verbinding, waarbij je weet te ‘dealen’ met de dynamiek die het werken in een ziekenhuis met zich meebrengt. Je bent creatief, ziet mogelijkheden en bezit het enthousiasme en doorzettingsvermogen om je doelen te bereiken.

Je creëert een werkomgeving waarin de medewerkers prettig samen kunnen werken en waarin iedereen zijn expertise volledig inzet en iedere dag weer gemotiveerd wordt het beste uit zichzelf te halen.

Bij veranderingen ben je in staat om duidelijkheid en structuur te bieden en om de balans te houden tussen de veranderingen en de dagelijkse praktijk.

Je beschikt over een afgeronde relevante HBO-/Academische opleiding. Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring binnen een ziekenhuis omgeving. Je hebt affiniteit met productieprocessen, ervaring hierin is een absolute pré. Verder ben je extern gericht en hebt kennis van het opstellen van offertes en prijzen

Inschaling

Jouw salaris is ingedeeld in FWG 60 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 3.072,= (60-0) en maximaal € 4.466,= (60-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Bijzonderheden

Een voorwaarde voor aanstelling is dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Bij gelijke geschiktheid hebben de interne kandidaten voorrang in de procedure.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op in week 39.

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Privacy
Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer MR19-AH144
Organisatie ZGT
Locatie ZGT
Postcode 7609PP
Stad Almelo
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Olga Boutens, clustermanager medisch ondersteunend, kan je meer informatie geven over deze vacature, telefoon 06-30995678.
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 15-08-2019
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 16-09-2019
Nummer 47772
Doorsturen Bekijk PDF

ZGT

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Meer over ZGT