Vacature kraamverzorgende in opleiding mei 2023
Naviva Kraamzorg

Kraamverzorgende in opleiding

Kraamverzorgende worden in maximaal 15 maanden

Is het jouw droom om kraamverzorgende te worden, maar mis je nog de juiste opleiding? Grijp dan nu je kans, want Naviva Kraamzorg gaat opleiden! We starten medio mei 2023 met het branche erkende Leerwerktraject van 15 maanden mét baangarantie. Woon je in regio Zwolle, Salland, Noord Twente, Oost Twente, Apeldoorn, Zutphen, Amersfoort, Utrecht, Gouda of Rotterdam en is dit echt iets voor jou? Reageer dan nu!

Volg jij je hart?

Kraamverzorgende word je niet, dat ben je, zeggen wij bij Naviva. Maar ook al zit het zorgen voor moeder en kind in je hart, je hebt er natuurlijk wel de juiste opleiding voor nodig. En die opleiding bieden wij nu! Naviva geeft je de kans je hart te volgen en leidt je in ongeveer 15 maanden op tot kraamverzorgende aan de Geboortezorg Academie. Naviva betaalt bovendien jouw opleidingskosten én je ontvangt een passend salaris. Ben je geslaagd? Dan biedt Naviva jou graag het contract dat bij je past!

Wat ga je doen?

Als kraamverzorgende sta jij klaar voor moeder en kind in de kraamtijd. Jij bent hun steun en toeverlaat. Je waakt over de gezondheid en het welzijn van het gezin. Je geeft voorlichting en instructie en biedt ondersteuning waar nodig. Aan het eind van de kraamtijd zorg jij ervoor dat de ouders zelfstandig en zelfverzekerd voor hun kindje kunnen zorgen. Jij maakt van de kraamweek een dierbare herinnering. Omdat Naviva kraamzorg en bevalassistentie gescheiden houdt, word je in eerste instantie alleen opgeleid tot kraamverzorgende. Tijdens de opleiding ben je wel aanwezig bij 5 partussen. Gedurende de opleiding heb je hiervoor wel een aantal wachtdiensten. Je wordt in de basis opgeleid tot kraamverzorgende en kunt daarna meteen doorgaan met een kort inwerktraject in het partusteam (bevalteam).

Hoe ziet het leerwerktraject eruit

Het leerwerktraject bestaat uit een mooie mix tussen praktijk en theorie. De lessen volg je aan de Geboortezorg Academie. Je draait daarnaast volop mee als kraamverzorgende bij het gezin thuis. Je werkt en leert gemiddeld 24 uur per week. De opleiding duurt circa 15 maanden en start medio mei op 6 locaties Eindhoven, Hengelo, Utrecht, Nijmegen, Rotterdam, Zwolle, en online. Bij aanmelding geef je twee voorkeurslocaties op.

Heb je al een diploma Verzorgende IG?

Wanneer je al in bezit bent van een diploma Verzorgende IG kom je in aanmerking komen voor een verkort traject. Je krijgt vrijstelling voor onderdelen die jij al heb behaald tijdens je IG opleiding. Hierdoor duurt het traject slechts 6 tot 8 maanden.

Ben je een herintreder, oud kraamverzorgende?

Meld je dan ook aan! In vier maanden kun je je diploma vernieuwen, zodat je je kunt inschrijven bij het Kenniscentrum Kraamzorg,

Functie eisen

Dit heb je nodig

 • Je woont in de regio Zwolle, Salland, Noord Twente, Oost Twente, Apeldoorn, Zutphen, Amersfoort, Utrecht, Gouda of Rotterdam; het werkgebied van Naviva.
 • Je bent minimaal 21 jaar. Ben je jonger dan 21 jaar? Neem ook dan contact met ons op. We gaan kijken wat we voor je kunnen betekenen! Naviva kan je een assessment bieden.
 • Je kunt en wilt 8 dagen achter elkaar werken gedurende de opleidingsperiode (daarna bepaal je zelf hoeveel je werkt).
 • Je hebt een rijbewijs (of bent bezig deze te behalen) en de beschikking over een auto (of van plan een auto aan te schaffen).
 • Je bent in het bezit van een mbo niveau 3 diploma. Indien je een MBO niveau 2 diploma hebt, bieden we je een assessment om te kijken of de opleiding passend is voor je.
 • Je bent bereid om te investeren in het reizen van en naar de scholingslocatie
 • Je bent bevlogen, flexibel, daadkrachtig, zelfstandig, aandachtig en ambitieus

Dit krijg je van ons

 • Een leerarbeidsovereenkomst van 24 uur per week, inclusief lesdagen, per week krijg je een vergoeding van vier lesuren per week.
 • Na afronding van het leerwerktraject en goed functioneren, een passend contract voor onbepaalde tijd van minimaal 16 en maximaal 28 uur per week en inschaling in FWG 35.
 • Een contract dat bij jou past. We bieden een goede balans tussen werk en privé.
 • Een aan jouw gekoppelde praktijkbegeleider en werkbegeleider voor optimale ondersteuning tijdens jouw leertraject.
 • Veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Door ons uitgebreide scholingsprogramma word je een echte Baby Expert die alles weet van de laatste inzichten op het gebied van kraamzorg. Hierdoor kun jij optimaal presteren!
 • Je werkt in je eigen regio en in een klein team
 • Een iPad en een telefoon en alle werkmaterialen die je nodig hebt voor het uitvoeren van jouw functie
 • Een passend leerlingsalaris, eindejaarsuitkering (6,2%), vakantietoeslag, opname in ons pensioenfonds en meer goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Kraamzorg.
 • Ben je in bezit van een Verzorgende IG diploma? Dan schalen we je meteen in FWG 35.
 • Je krijgt leuke, bevlogen collegas en gaat werken voor dé kraamzorgorganisatie van Nederland!
 • Eenmaal opgeleid tot kraamverzorgende kun je je bij Naviva verder specialiseren tot partusmedewerker. Je assisteert dan de verloskundige thuis of in zieken- of geboortehuis rond de bevalling.

Solliciteren

Solliciteer direct via de deze vacature. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Margot via [email protected] of 06 – 1358 4438

De sollicitatieprocedure
De sollicitatieprocedure bestaat uit een intake en een sollicitatiegesprek. Wil je meer weten? BBL Traject – Werken bij (solliciterenbijnaviva.nl)

Type Vacature
Organisatie Naviva Kraamzorg
Locatie Midden Nederland, Oost & Midden Gelderland, West-Veluwe
Postcode .
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Kraamverzorgende
Publicatiedatum 31-01-2023
Reageer voor 30-04-2023
Nummer 117402
Doorsturen Bekijk PDF

Naviva Kraamzorg

Wie zijn wij?

Naviva Kraamzorg levert met 1.500 collega’s elk jaar aan ruim 25 duizend gezinnen kraamzorg. Ons werkgebied beslaat een groot deel van het land. De kwaliteit en veiligheid van onze zorg staan voor Naviva op de eerste plaats. Wij investeren veel in de opleiding en scholing van onze medewerkers. Met persoonlijke aandacht en deskundige zorg geven wij elk gezin de beste start.

Ontstaan van Naviva Kraamzorg

Naviva Kraamzorg is in 2007 ontstaan uit het samengaan van de kraamzorgtakken van vijf thuiszorgorganisaties uit Gelderland en Overijssel. In 2014 hebben wij Yunio Kraamzorg overgenomen. In 2018 kwam Careyn Kraamzorg in onze handen. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot grootste kraamzorgaanbieder van Nederland. Ons hoofdkantoor staat in Deventer en enkele ondersteunende diensten werken vanuit Capelle a/d IJssel. Vanaf 2016 zijn wij onderdeel van Zorg van de Zaak.

 

Kwaliteit

Juist omdat wij groot zijn kunnen onze medewerkers zich blijven ontwikkelen en specialiseren. Naviva investeert veel in kwaliteit van onze zorg en de deskundigheid van onze medewerkers. Een voorbeeld daarvan is het werken met onze gespecialiseerde partusteams voor assistentie tijdens de bevalling. Door te investeren kunnen we jou, je kindje en jullie gezin de beste zorg volgens de laatste inzichten bieden. Voor, tijdens en na je bevalling.

Innovatie

Naviva biedt graag meer dan alleen goede kraamzorg. Wij innoveren continu om onze cliënt de beste kraamtijd te bieden. Zo worden al onze kraamverzorgenden intern opgeleid tot BabyexpertBabymassageDunstan Babytaal en draaiend verzorgen komen in elke kraamweek aan bod. Onze kraamverzorgenden zijn uitgerust met een iPad. Alle noodzakelijke hulpmiddelen hebben zij onder handbereik. Administratie kan op een efficiënte manier gevoerd worden, zodat meer tijd over blijft voor de zorg aan jou en je kindje.

Buurtgericht

Naviva voelt altijd dichtbij en vertrouwd. Wij werken zo veel mogelijk buurtgericht. Je kraamverzorgende komt uit je eigen omgeving. Onze kraamverzorgenden zijn gekoppeld aan vaste verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen. Dit verbetert de samenwerking en uiteindelijk de zorg aan jou. Door buurtgericht te werken, bieden we jou de persoonlijke aandacht die bij je past.

Organisatiestructuur

Naviva maakt deel uit van Zorg van de Zaak

Zorg van de Zaak is hét bedrijfsgezondheidsnetwerk voor werkend Nederland. Tot het netwerk behoren arbodiensten, interventiebedrijven en zorginstellingen die met elkaar integrale oplossingen bieden voor de ontwikkeling van vitale organisaties waarin mensen worden versterkt in het voeren van eigen regie over hun gezondheid, werk en leven.

Meer over Naviva Kraamzorg