Vacature Ondersteuner IB - flexibel inzetbaar meerdere locaties binnen de doelgroep.
Baalderborg Groep

Wij zijn z.s.m. op zoek naar een ondersteuner die uitdaging haalt uit het werken binnen de 24-uurszorg en meer specifiek de intensieve begeleidingsgroepen.
Zoek je een uitdagende en afwisselende baan, waarbij je jouw talenten binnen deze doelgroep kan inzetten, dan zijn wij op zoek naar jou! Je start de eerste maanden voornamelijk op de Vlasakkerkamp 12B/13A in Hardenberg, maar zult daarnaast en daarna ook ingezet worden op één van de andere IB afdelingen. Je wordt doelgroep breed ingezet. Een mooie afwisselende baan dus!

Waar ga je werken
Je start op een locatie waar we intensieve begeleiding bieden aan cliënten met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking, ASS en/of psychiatrische stoornissen, waardoor er sprake is van (zeer) moeilijk verstaanbaar gedrag. Er kan verbale en/of fysieke agressie plaatsvinden. Deze cliënten hebben behoefte aan rust, structuur en duidelijkheid. De locaties waar wij deze begeleiding bieden liggen in zowel Hardenberg, Stegeren als de Hoogenweg. We bieden begeleiding aan deze cliënten binnen zowel dagbesteding als wonen.

Als Ondersteuner maak je zaken voorspelbaar en herkenbaar, waardoor cliënten kunnen groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. De cliënten hebben een eigen dagprogramma en zeggenschap in het kiezen van activiteiten en waar mogelijk in de algemene dagelijks levensbehoeftes.

Wat ga je doen
Als Ondersteuner IB lever je een bijdrage aan de praktische uitvoering van de zorg en begeleiding aan cliënten met (zeer) moeilijk verstaanbaar gedrag. Afhankelijk van de situatie en stemming van de cliënt kies je de juiste interventies en ben je alert op het effect hiervan bij de cliënt. Goed om te melden: je werkt op de locatie Vlasakkerkamp 12B, altijd alleen. Op de andere locaties komt dit ook wel voor, maar ben je vaker met twee of meerdere mensen in dienst. Je draagt een pieper om tijdens je dienst en hebt altijd achtervang van de omliggende IB locaties.

Wat breng je mee
Naast een relevante afgeronde MBO-opleiding niveau 3 (bijv. SAW) is ervaring met de doelgroep een pré. Je hebt ervaring met het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking. Het beschikken over kennis en ervaring met het begeleiden van cliënten met (zeer) moeilijk verstaanbaar gedrag in combinatie met psychische problematiek is een pré. Ook heb je een passende eigen zorgvisie op de begeleiding van cliënten met (zeer) moeilijk verstaanbaar gedrag die behoefte hebben aan intensieve begeleiding. Verder kun je goed samenwerken en betrekt collega’s nauw bij de begeleidingsvoortgang. Je vindt het niet erg om alleen te werken en je bent goed in communicatie m.b.t. samenwerken i.v.m. het elkaar niet altijd zien. Ook kun je directief handelen, structuur bieden en neemt beslissingen die binnen de grenzen van je verantwoordelijkheid liggen. Je kunt daarbij tijdig de juiste personen betrekken. Als laatste ben je stressbestendig, flexibel, hebt incasseringsvermogen,  een positief kritische blik, staat stevig in je schoenen en je hebt het vermogen tot (zelf)reflectie. Tevens zie je het belang van feedback geven en krijgen in.

Wat hebben we jou te bieden?
Je bent van harte welkom binnen een betrokken en enthousiast organisatie. Je krijgt een uitdagende functie waarbij je op verschillende locaties gaat werken met cliënten die een intensieve begeleiding nodig hebben. Binnen onze organisatie zijn mogelijkheden voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Een organisatie die wil investeren in medewerkers en het beste eruit wil halen. Heb je passie voor de zorg dan kan je deze hier zeker kwijt! De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. Het salaris is ingedeeld in FWG 40 en bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 3.154,- op basis van 36 uur.

Wat je verder nog moet weten
We bieden de arbeidsovereenkomst in eerste instantie aan voor 12 maanden, met de mogelijkheid tot verlenging en een contract voor onbepaalde tijd. Er wordt gewerkt volgens een jaarurensystematiek, dat wil zeggen dat een (groot) deel van de contracturen normaal volgens een rooster wordt ingepland, maar ook een deel wordt gereserveerd en ingepland wanneer dit vanwege vervanging nodig is, bijvoorbeeld gedurende vrije dagen en vakantieperiodes van collega’s. Dit vraagt om flexibiliteit.

De vacature staat voor langere tijd open, we zullen z.s.m. na je sollicitatie contact opnemen om een kennismakingsgesprek te plannen. Kom je bij de Baalderborg Groep in dienst, dan vragen we jou een recente VOG in te leveren. Daarnaast is het bij de Baalderborg Groep gebruikelijk om referenties op te vragen bij voorgaande werkgevers.

Solliciteren
Voor vragen kun je terecht bij Ellen Snijder (teamleider), telefoonnummer 06-50000780. Of Consulent Flexbureau IB 0523-287263

Type Werkplein
Organisatie Baalderborg Groep
Locatie Baalderborg Groep, diverse locaties
Postcode 7772MK
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Dianne Lambers - Meijerink 0523-287263
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 24-02-2023
Reageer voor 31-07-2023
Ingangsdatum 24-02-2023
Nummer 118096

Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderenzorg. Kenmerkend voor onze zorg zijn de betrokkenheid, het respect en de aandacht voor de cliënt, voor zijn of haar familie en voor elkaar. De Baalderborg Groep is een christelijke stichting, waarbij ontmoeting, aandacht, betrokkenheid en professionaliteit de kern zijn van ons handelen. U vindt ons op ruim 80 locaties in Overijssel en Drenthe met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie. Met ca. 1550 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteuning, (ambulante) begeleiding, verzorging of verpleging aan iedereen die dat nodig heeft om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Dat doen we vanuit de opvatting dat iedereen erbij hoort. Ieder mens leeft zijn leven.

Meer over Baalderborg Groep