Vakantiekracht en/of weekendkracht
De Twentse Zorgcentra

Wil jij flexibel werken in de avonden, weekenden en vakanties: naast je huidige regelmatige baan of naast je studie? Solliciteer dan nu als vakantie- en weekendkracht bij De Twentse Zorgcentra!

Als vakantie- en weekendkracht proberen we je te matchen aan een vaste woongroep, daarnaast flex je ook als (assistent)begeleider. Je bent flexibel inzetbaar en werkt op de momenten waarop jij tijd hebt en de woongroep extra handen nodig heeft. Je kunt daarbij denken aan avonden en weekenden, maar ook aan vakantieperiodes. Als vakantie- en weekendkracht lever je waardevol werk: zeker in tijden van corona is de continuïteit van zorg voor de cliënten ontzettend belangrijk. Daarbij doe jij relevante werkervaring op en lever je een bijdrage aan het goede leven van onze cliënten.

Het werk dat je doet, is erg afhankelijk van de zorg- en/of begeleidingsvraag op die groep. Er zijn drie ondersteuningsprofielen die kort worden omschreven, zodat jij beeld hebt bij wat jij mogelijk gaat doen:

-Hoog Alerte Groepen: Op deze woongroepen ben je bezig met de begeleiding van cliënten die gedrag laten zien dat soms niet 1-2-3 te begrijpen is. Het gedrag is bijvoorbeeld onverwacht of past in jouw ogen niet in de context. Soms kunnen cliënten agressief zijn naar anderen of naar zichzelf. Op deze groepen is het de uitdaging om de onderliggende behoefte of emotie te vinden. Hier sluit jij al begeleider met een agogische achtergrond goed op aan.

-Intensieve Verpleging en Verzorging: Op deze woongroepen ligt de nadruk op de verplegende en verzorgende handelingen. Dat vraagt veel intensieve ondersteuning van jou als begeleider waarbij je letterlijk dichtbij de cliënt staat. Je neemt zorgtaken over en begeleidt de cliënt de dag door. Je helpt hem of haar met datgeen wat zelf niet lukt. Hier sluit jij als begeleider met vooral een verzorgende IG- of verpleegkundige achtergrond aan.

- Verstandelijk Gehandicapt: Tussen het begeleiden en verzorgen van cliënten, zit ook een combinatie van de twee. Op dit soort groepen ben je dus zowel met begeleiding als verzorging/verpleging bezig. Je kan hierop aansluiten met zowel een agogische als verpleegkundige achtergrond.

Wat bieden we jou?
Als vakantie- en weekendkracht krijg je een 0-urencontract bij het Flexplein van De Twentse Zorgcentra. Je hebt de luxe om flexibel aan de slag te gaan: zo kun je 6 uur per week werken, maar ook 32 uur. Door het kleine aantal uren op je contract, loop je niet snel minuren op en wanneer je extra werkt, krijg je dit gewoon uitbetaald. In de zomerperiode zijn de meeste vakantiekrachten bij ons aan het werk. Deze periode begint in juni en eindigt in oktober, na de herfstvakantie. Dan kun je veel uren maken en een extra centje bijverdienen.

Omdat we je graag willen binden aan onze organisatie, bieden we jou een contract voor onbepaalde tijd als begeleider.
Kun je alleen aan de slag als assistent begeleider? Dan bieden we je een tijdelijk contract van een jaar, totdat je je opleiding hebt afgerond.  

Wanneer kun je bij ons aan de slag?
Er zijn een paar mogelijkheden wanneer je bij ons kan starten als vakantie- of weekendkracht, namelijk:

  • Ben in het bezit van een zorggericht of agogisch diploma, op minimaal niveau 3, dan kun je starten als begeleider.
  • Zit jij in het 3e of 4e schooljaar van je HBO-opleiding (Verpleegkunde of Social Work) en ben je in het bezit van je Propedeuse, dan kun je starten als begeleider.
  • Ben je bezig met een zorggerichte of agogische opleiding (MZ 3, MZ 4, Verpleegkunde, Verzorgende IG) en hebt minimaal 20 weken aan relevante stage-ervaring opgedaan, dan kun je starten als assistent-begeleider.

Als assistent begeleider ligt je bruto uurloon, afhankelijk van je werkervaring, tussen de €11,42 en €16,45. Als begeleider ligt je bruto uurloon, afhankelijk van je werkervaring, tussen de €12,27 en €18,23.

Procedure
Na binnenkomst van jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen. Het inplannen van een eventueel gesprek plannen we samen met jou in, waarbij een eerste selectie middels videobellen plaatsvindt. Is er een match van beide kanten, dan laten we je graag wat van de praktijk zien. Zijn ook hier de bevindingen positief, dan verwelkomen we je graag als collega binnen ons Flexplein.

Contact
Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Daniela Pijpers (accountmanager Flexplein) via 06-20246861 of met ons Flexplein via 088-430 4333.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 22.029
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 03-02-2022
Reageer voor 01-06-2022
Nummer 107802
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra