Vakantiekracht
De Twentse Zorgcentra

Besteed de zomer van 2021 zinvol en lever jouw bijdrage aan het goede leven van onze cliënten!

Voor de zomerperiode zijn wij bij het Flexplein van De Twentse Zorgcentra op zoek naar vakantiekrachten. Als vakantiekracht lever je waardevol werk, zeker in tijden van corona is de continuïteit van zorg voor de cliënten ontzettend belangrijk.

Als vakantiekracht ga je aan de slag als begeleider op onze woongroepen. Het werk dat je doet op deze groepen, is erg afhankelijk van de zorg- en begeleidingsvraag op die groep. Er zijn drie ondersteuningsprofielen die kort worden omschreven, zodat jij beeld hebt bij wat jij mogelijk deze zomer gaat doen:

  • Hoog Alerte Groepen: Op deze woongroepen ben je bezig met de begeleiding van cliënten die gedrag laten zien dat soms niet 1-2-3 te begrijpen is. Het gedrag is bijvoorbeeld onverwacht of past in jouw ogen niet in de context. Soms kunnen cliënten agressief zijn naar anderen of naar zichzelf. Op deze groepen is het de uitdaging om de onderliggende behoefte of emotie te vinden. Hier sluit jij als begeleider met een agogische achtergrond goed op aan.
  • Intensieve Verpleging en Verzorging: Op deze woongroepen ligt de nadruk op de verplegende en verzorgende handelingen. Dat vraagt veel intensieve ondersteuning van jou als begeleider waarbij je letterlijk dichtbij de cliënt staat. Je neemt zorgtaken over en begeleidt de cliënt de dag door. Je helpt hem of haar met datgeen wat zelf niet lukt. Hier sluit jij als begeleider met vooral een verzorgende IG- of verpleegkundige achtergrond aan.
  • Verstandelijk Gehandicapt: Tussen het begeleiden en verzorgen van cliënten, zit ook een combinatie van de twee. Op dit soort groepen ben je dus zowel met begeleiding als verzorging/verpleging bezig. Je kan hierop aansluiten met zowel een agogische als verpleegkundige achtergrond.

Uiteraard vragen we ook wat van jou, namelijk dat:

  • Je een zorggerichte of agogische opleiding hebt afgerond, op minimaal kwalificatieniveau 2.

Of:

  • Je momenteel studeert op Hbo-niveau. Je bent in het bezit van je Propedeuse en zit in het 3e of 4e jaar van de opleiding Verpleegkunde (HBO-V) of Social Work. Ook dan kan je bij ons aan de slag als begeleider!

We vragen je tenslotte om je cv achter te laten, zodat we contact met jou op kunnen nemen. Dat kan door op de button ‘solliciteer’ te klikken.

Wat bieden we jou?
Als vakantiekracht bij De Twentse Zorgcentra beleef je veel mooie momenten, waardering en erkenning, maar ook doe je inhoudelijke kennis en brede werkervaring op die je meeneemt in de rest van je carrière als zorgprofessional. Daarnaast staat er bij de start van je werkzaamheden een welkomstpresentje op je te wachten en bieden we een goed salaris. Afhankelijk van de ervaring die je al hebt opgedaan, ontvang je een bruto uurloon tussen € 12,92 en € 19,20. Je krijgt een 0-urencontract, dat eindigt op 31 oktober 2021. Als vakantiekracht heb je de luxe om flexibel aan de slag te gaan. Zo kun je 6 uur per week werken, of 32 uur. Het precieze aantal uur stemmen we graag samen met jou af. Misschien vervolgt jouw carrière in de zorg zich na de zomer ook binnen De Twentse Zorgcentra. Voor afloop van je contract kijken we namelijk samen met jou naar een plek die bij jou past, zodat je door kan stromen naar een vaste groep. Of misschien blijf je liever bij het Flexplein in dienst. Kortom: we hebben heel veel mogelijkheden, buiten leuk vakantiewerk.

Procedure
Na binnenkomst van jouw sollicitatie wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen. Het inplannen van een eventueel gesprek plannen we samen met jou in, waarbij een eerste selectie middels videobellen plaatsvindt. Is er een match van beide kanten, dan laten we je graag wat van de praktijk zien. Zijn ook hier de bevindingen positief, dan verwelkomen we je graag binnen ons Flexplein.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 21.040
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Milou Käser werkzaam bij het Flexplein via 06-41351245.
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 01-06-2021
Reageer voor 30-06-2021
Nummer 68629
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra