Vakantiekracht en of Weekendkracht
De Twentse Zorgcentra

Wil jij flexibel werken in de avonden, weekenden en vakanties: naast je huidige regelmatige baan of naast je studie? Solliciteer dan nu als vakantie- en weekendkracht bij De Twentse Zorgcentra!

Als weekendkracht word je gekoppeld aan een vaste woongroep als (assistent)begeleider. Je bent flexibel inzetbaar en werkt op de momenten waarop jij tijd hebt en de woongroep extra handen nodig heeft. Je kunt daarbij denken aan avonden en weekenden, maar ook aan vakantieperiodes. Je levert waardevol werk, zeker in tijden van corona is de continuïteit van zorg voor de cliënten ontzettend belangrijk. Daarbij doe jij relevante werkervaring op en lever je een bijdrage aan het goede leven van onze cliënten.

Het werk dat je doet, is erg afhankelijk van de zorg- en/of begeleidingsvraag op die groep. Er zijn drie ondersteuningsprofielen die kort worden omschreven, zodat jij beeld hebt bij wat jij mogelijk gaat doen:

- Hoog Alerte Groepen: Op deze woongroepen ben je bezig met de begeleiding van cliënten die gedrag laten zien dat soms niet 1-2-3 te begrijpen is. Het gedrag is bijvoorbeeld onverwacht of past in jouw ogen niet in de context. Soms kunnen cliënten agressief zijn naar anderen of naar zichzelf. Op deze groepen is het de uitdaging om de onderliggende behoefte of emotie te vinden..

- Intensieve Verpleging en Verzorging: Op deze woongroepen ligt de nadruk op de verplegende en verzorgende handelingen. Dat vraagt veel intensieve ondersteuning van jou als begeleider waarbij je letterlijk dichtbij de cliënt staat. Je neemt zorgtaken over en begeleidt de cliënt de dag door. Je helpt hem of haar met datgeen wat zelf niet lukt.

- Verstandelijk Gehandicapt: Tussen het begeleiden en verzorgen van cliënten, zit ook een combinatie van de twee. Op dit soort groepen ben je dus zowel met begeleiding als verzorging/verpleging bezig.

Wat bieden we jou?

 • Een bruto uurloon (afhankelijk van je werkervaring en opleiding) tussen de €12,40 en €21,35.
 • Als weekendkracht heb jij de luxe om flexibel aan de slag te gaan: zo kun je tussen de 0-36 uur per week werken.
 • Ruimte voor persoonlijke en vakmatige ontwikkeling.
 • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
 • Vakantiegeld van 8%.
 • Een meerkeuzesysteem om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.
 • Een contract met vaste uren, of juist niet. Wat jij prettig vindt.
 • Je doet tijdens deze bijbaan al relevante werkervaring op. Dat staat goed op je cv.
 • Werk je alle 5 de vakanties in één jaar bij ons? Dan krijg je een extraatje, namelijk een fashioncheque twv €50,-! Zorg dan wel dat je je stempelkaart laat stempelen bij ons😉.

Wanneer kun je bij ons aan de slag?
Er zijn een paar mogelijkheden wanneer je bij ons kan starten als weekendkracht, namelijk:

 • Ben je in het bezit van een zorggericht of agogisch diploma, op minimaal niveau 3, dan kun je starten als
 • Zit jij in het 3e of 4e schooljaar van je HBO-opleiding (Verpleegkunde of Social Work) en ben je in het bezit van je Propedeuse, dan kun je starten als begeleider.
 • Ben je bezig met een zorggerichte of agogische opleiding (niveau 3 of 4) en heb je minimaal 20 weken aan relevante stage-ervaring opgedaan, dan kun je starten als assistent-begeleider.

Contact
Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Marjolein Ezendam (senior planner Flex) via 06-24320508 of met ons Flexplein via 088-430 4333.

Type Vacature
Intern nummer 23.101
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 25-05-2023
Reageer voor 26-06-2023
Nummer 120276
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra