Vaktherapeut/psychomotorisch therapeut
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een veelzijdige en specialistische functie bij een ambitieuze waarden gedreven organisatie?

Ben jij de vaktherapeut die graag bijdraagt aan een leven vol betekenis voor mensen met een verstandelijke beperking met inclusie als belangrijke drijfveer?

Kenmerken communiceren en oplossingsgericht werken jouw functioneren?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Aveleijn zoekt een

Vaktherapeut
(Psychomotorisch Therapeut)
24 tot 32 uur

die de afdeling Zorg Ondersteuning en Behandeling (ZOB) te Borne komt versterken.

Wat ga je doen?
Als vaktherapeut/psychomotorisch therapeut ben je verantwoordelijk voor het observeren en behandelen van kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende hulpvragen op indicatie van de gedragskundige of arts. Je stelt een behandelplan op en voert deze uit. Hierbij ben je in staat een therapievorm aan te bieden die aansluit bij het niveau en de hulpvraag van de cliënt. Je draagt zorg voor een adequate verslaglegging en goede informatieoverdracht. Je levert vanuit jouw vakgebied een bijdrage aan diagnostiek en draagt zorg voor evaluatie en rapportage en transfers van lopende therapieën. Je draagt bij aan de ontwikkeling van behandelprogramma’s en het verder uitbouwen van het therapeutisch aanbod. Je neemt deel aan multidisciplinaire overlegvormen en andere voortgangsbesprekingen.

Waar ga je werken?  
De afdeling Zorgondersteuning en Behandeling (ZOB) bestaat uit ruim 80 medewerkers van diverse disciplines, zoals gedragskundigen, psychodiagnostisch medewerkers, vaktherapeuten, doktersassistentes, verpleegkundigen, twee AVG’s, één AVG in opleiding, huisarts, specialist ouderengeneeskunde, een consulterend psychiater, een consulterend kinderpsychiater en een BOPZ-arts.

In dit professionele team wordt constant gewerkt aan de beste kwaliteit van advisering aan medewerkers en zorg voor cliënten. De actuele wetenschappelijke inzichten worden gevolgd en collega’s zijn actief op het gebied van praktijkgericht (wetenschappelijk) onderzoek. Er zijn contacten met diverse universiteiten.

Verdere professionalisering en permanente ontwikkeling zijn centrale thema’s binnen de afdeling.

Functie eisen

Wat vragen wij?

 • Je beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding psychomotorische therapie, eventueel aangevuld met een VO-opleiding, master-opleiding of een opleiding tot sensorische integratie therapeut
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring als psychomotorisch therapeut
 • Je hebt ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken, waarbij je kunt terugvallen op een multidisciplinair team op afstand

Het is een pré als je aanvullend voldoet aan de volgende wensen:

 • Je beschikt over ervaring met de problematiek rond traumaverwerking en seksueel misbruik
 • Je hebt brede kennis van psychosociale en psychiatrische problematiek
 • Je beschikt over ervaring in het aanbieden van zowel individuele als groepsgerichte therapieën
 • Je beschikt over ervaring in het werken binnen multidisciplinaire team

Inschaling

Wat bieden we jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).

Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden in scholing, coaching en takenpakket
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving 
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 55 (maximaal € 4.082,- bij een 36-urige werkweek). De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

De procedure

Ben je geïnteresseerd en wil je direct solliciteren?

Graag ontvangen wij jouw CV en motivatie via Zorgselect voor 15 augustus a.s.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Iris Terhalle, programmamanager Behandeling, te bereiken via i.terhalle@aveleijn.nl of Christien Rippen, manager afdeling Zorgondersteuning en Behandeling, te bereiken via c.rippen@aveleijn.nl. Bellen kan uiteraard ook via: 074-2556600.

Het inwinnen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Liever eerst een kop koffie drinken?

Ben je geïnteresseerd geraakt en benieuwd naar de mogelijkheden die deze functie jou kan bieden?

Wil je eerst graag een kop koffie komen drinken met één van onze collega’s die jou meer kan vertellen over het werken bij Aveleijn? Maak dan een afspraak via het secretariaat van de afdeling ZOB, te bereiken via 074-2556600 en dan zien we elkaar snel.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, afdeling ZOB in Borne
Postcode 7622 GW
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Iris Terhalle, programmamanager Behandeling, te bereiken via i.terhalle@aveleijn.nl of Christien Rippen, manager afdeling Zorgondersteuning en Behandeling, te bereiken via c.rippen@aveleijn.nl of telefonisch via: 074-2556600.
Functie(s) Psychomotorisch/bewegingstherapeut
Publicatiedatum 30-06-2020
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 15-08-2020
Nummer 53591
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn