Vaktherapeut Psychomotorische therapie
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Wij zijn voor ons Centrum voor neuropsychiatrie en voor ons Centrum voor Stemmings- en Angst stoornissen op zoek naar een

VAKTHERAPEUT

Psychomotorische therapie

totaal 32 uur per week, verdeeld over 16 uur per team

Je kunt op beide plekken ingezet worden voor de totale omvang, maar wanneer je voor 1 van de beide teams wilt kiezen, met een omvang van 16 uur per week, is dat ook mogelijk. Wij gaan graag met je in gesprek over de verschillende opties!

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1000 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Het Centrum voor Neuropsychiatrie behandelt cliënten met niet aangeboren hersenletsel en is onderdeel van ons circuit CoNNectum, Centrum voor sociale en neuropsychiatrie volwassenen en 60 plus. Onze zorg bieden we ambulant, maar ook als groepsbehandeling en klinisch aan. Wij genieten van successen die we behalen met cliënten en elkaar.

Het Centrum voor Stemmings-, Angststoornissen (S&A) is onderdeel van ons circuit Curatieve Zorg (CCZ). CCZ richt zich op planbare zorg en op relatief kortdurende, op behandeling gerichte activiteiten. Ons team van S&A biedt efficiënt passende en goede zorg aan cliënten met stemmings-, angst- en bipolaire stoornissen.

Wat ga jij doen?

Je levert, in nauwe samenwerking met de regiebehandelaar en je team, een actieve bijdrage aan diagnostiek, de totstandkoming en uitvoering van het behandelplan. Vanuit de hulpvraag van de cliënt ben jij verantwoordelijk voor het opzetten en geven van psychomotorische therapie. Door lichaams- en bewegingstechnieken in te zetten, werk je resultaatgericht met de cliënt samen. Je observeert de cliënt tijdens de therapie en trekt conclusies ten behoeve van de vaktherapeutische behandeling.

Bij Stemming& Angst geeft je psychomotorische behandeling aan cliënten, zowel individueel als in groepsverband tijdens het deeltijdprogramma.

We vinden het belangrijk dat je écht contact maakt met de cliënt. Hierbij is het uitgangspunt dat de cliënt primair zelf verantwoordelijk is voor zijn herstel. Samen ga je op zoek naar wat werkt voor hem of haar. We verwachten dat  je als professional creatief en out of the box  kunt denken en buiten de lijntjes durft te  kleuren. We werken hard en moeten snel kunnen schakelen, maar daartegenover staat een doelgroep waar je zoveel voor kunt betekenen, waarvoor je echt het verschil kunt maken!

Jij hebt

 • De HBO opleiding vaktherapie met afstudeerrichting Psychomotorische Therapie
 • bij voorkeur enige jaren werkervaring in de GGZ
 • lef, durft zaken te benoemen en gaat de confrontatie aan op een professionele manier

Jij bent

 • Een actief persoon die houdt van ontwikkelen
 • makkelijk in contact, cliëntgericht en verbindend
 • in staat kritisch naar jezelf te kijken en te reflecteren.
 • doortastend, actief, gestructureerd
 • creatief in je aanpak met een nuchtere insteek
 • open en toegankelijk, maar wel op een professionele afstand.

Wat krijg je ervoor terug

 • werken in een multidisciplinair en betrokken team
 • ruimte om jezelf te ontwikkelen
 • (geaccrediteerde) refereerbijeenkomsten met uiteenlopende inhoudelijke thema’s
 • werken in een financieel gezonde organisatie
 • arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
 • salaris tussen € 2.607,00 en € 4.218,00 bij een fulltime dienstverband (FWG 55-cao GGZ).

Voel jij je uitgedaagd?
Solliciteer dan voor 27 oktober as. via www.werkenbijmediant.nl

Wil je eerst meer weten, neem dan contact op met met Moniek Elshof, teammanager Centrum voor Neuropsychiatrie, via telefoonnummer 06-20415112 of per e-mail mj.elshof@mediant.nl, of met Marloes Landeweer, teammanager Centrum voor Stemmings- en Angststoornissen, via telefoonnummer 06-18344050 of per e-mail m.landeweer@mediant.nl

Volg ons!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan vooral eens op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 113
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Psychomotorisch/bewegingstherapeut
Publicatiedatum 15-09-2021
Reageer voor 28-10-2021
Nummer 71146

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg