Verpleegkundig specialist
GGZ Drenthe

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als verpleegkundig specialist ben je regiebehandelaar van de EPA patiënten van het woonpad, houd jij je bezig met diagnostiek en uitvoering van behandelingen van oudere patiënten met langdurige psychosociale en psychiatrische klachten volgens het door jou opgestelde behandelleefzorgplan.
Het Samenhangend Zorgprogramma Ouderen in de Generalistische GGZ ligt hieraan ten grondslag.
Verder verricht je de vastgestelde administratieve werkzaamheden behorende bij de functie. Je maakt deel uit van een dynamisch veranderende en ondernemende organisatie.

Je indiceert medicamenteuze behandelingen en voert medicamenteuze vervolgbehandelingen uit. Je onderhoud contacten met de familie en naastbetrokkenen.
Hierin heb je een goede samenwerking met de psychiater. Daarnaast geef je psycho-educatie met betrekking tot psychiatrische problematiek, medicatie en leefstijl. Je neemt deel aan multidisciplinair overleg en vervult een coördinerende rol in het zorgproces/behandeltraject rondom de toegewezen patiënten.
Eventueel zijn er extra taken, als meedenken over beleidszaken, geven van klinische lessen, coachen verpleegkundig team, participeren in het herstelpad en meedenken met de ontwikkeling van de afdeling.

Functie eisen

Wat verwachten we van jou?

Je beschikt over de opleiding Master Advanced Nurse Practitioner[driejarige route gevolgd bij de GGZ VS te Utrecht], verpleegkundig specialist GGZ en ben je ingeschreven in het specialistenregister (registratie art. 14 Wet BIG).
Je hebt affiniteit met de ouderenpsychiatrie, evenals met de langdurige zorgproblematiek.
Je kunt zelfstandig werken, bent gericht op samenwerking, kunt relativeren en hebt een duidelijke visie op het eigen werk en inbreng. Je hebt ruime ervaring binnen verschillende werkvelden van de GGZ en je beschikt over kennis van de algemene en regiospecifieke sociale kaart en je weet hoe te verwijzen.
Je onderhoudt je eigen vakkennis ten behoeve van een brede inzetbaarheid. Bovendien ben je in het bezit van auto en rijbewijs.

Inschaling

Wat bieden we jou?

Wij bieden je een aantrekkelijke functie binnen Circuit Ouderenpsychiatrie, locatie Assen . Salariëring volgens CAO GGZ, FWG 65 / salaris max. 5126,-- bruto per maand op fulltime basis (36 uur).

Bijzonderheden

Wat wordt je werkomgeving?

Langdurige zorg GGZ in Assen gebouw Nijlandsborg

Binnen Nijlandsborg verblijven 72 oudere patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen. We kennen 2 zorgpaden: Het Woonpad, voor EPA patiënten, waarvan het doel is kwaliteit van leven en verdere achteruitgang te voorkomen en het Herstelpad voor mensen met ernstige psychiatrische ziektebeelden, die na opname op de acute ouderen opname worden doorverwezen voor een vervolgbehandeling met het doel binnen een half tot 2 jaar met ontslag te gaan. We werken vanuit de herstelgerichte visie. De Nijlandsborg biedt intensieve 24-uurs klinische zorg in een omgeving, waar veiligheid en aandacht belangrijk zijn. In de behandeling en begeleiding is er aandacht voor goede diagnostiek ten aanzien van zowel psychiatrische als somatischeproblematiek, diagnostiek t.a.v. mogelijkheden en beperkingen in functioneren en behoud van autonomie. Soms is er intensieve behandeling nodig bij crisis. De samenwerking met familie vinden wij onontbeerlijk. Belangrijke aandachtspunten tijdens de opname zijn: terugdringen van dwang en drang , suïcidepreventie, risicotaxatie, somatische screening en medicatieveiligheid. De leeftijd van de opgenomen patiënten is 55 jaar en ouder.
Type Vacature
Intern nummer V19.0108-ZS
Organisatie GGZ Drenthe
Locatie Assen
Postcode 9401PJ
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Ista Bogers, psychiater T 0646356525 of Brechina Drenth, teammanager, telefoonnummer 0646423450
Functie(s) Verpleegkundig specialist
Publicatiedatum 09-04-2019
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 23-04-2019
Nummer 45035
Doorsturen Bekijk PDF

GGZ Drenthe

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze cliënten werken wij aan herstel en kwaliteit van leven. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek. GGZ Drenthe biedt daarnaast specialistische behandelingen als het gaat om complexe trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.

Meer over GGZ Drenthe