Verpleegkundig specialist
Estinea

Functieomschrijving

Heb jij alle medische kennis in huis en ben je op zoek naar een uitdaging? Dan is dit echt iets voor jou! 

Wat ga je doen?

Als verpleegkundig specialist ben jij de spin in het web als het gaat om medische zorg binnen Estinea. Je ontwikkelt hiervoor protocollen en samenwerkingsafspraken. Je signaleert knelpunten in de medische zorg vanuit de teams/locaties. Je draagt zorg voor deskundigheidsbevordering van teams middels scholing, het geven van voorlichting en adviezen. Je doet aanbevelingen voor kwaliteitsverbetering- en borging. En je hebt een coördinerende rol in MVT (mobiel verpleegkundig team) dat tijdelijk is ingesteld in verband met Corona.

In de toekomst zul je de Arts verstandelijk gehandicapten en huisarts gaan ondersteunen bij het bieden van specialistische medische/verpleegkundige behandeling. Je neemt anamneses af, verricht lichamelijk onderzoek, schrijft medicatie voor, interpreteert uitslagen en verstrekt en wint informatie in ten behoeve van het opstellen van behandelplannen (onder supervisie van huisarts/AVG arts). Je onderhoudt contacten met cliënten en relaties over het behandelplan.  

Verpleegkundig specialist is een nieuwe functie binnen Estinea. Dit geeft jou de kans om samen met Estinea de taken binnen jouw functie zelf in te vullen en te ontwikkelen. Ben jij klaar voor deze uitdaging en ben jij degene die we zoeken? Lees dan verder.

Waar kom je te werken?

Als verpleegkundig specialist werk je binnen het centraal bureau, waarbij je voornamelijk in de regio Aalten werkzaam zult zijn. Het is een solistische functie waarbij je nauw samenwerkt met het MVT en andere disciplines. Je kunt terugvallen op je manager. Binnen Estinea werken we door middel van zelfsturing. Door zelfsturing is er veel ruimte om jouw werk in te richten op een manier die volgens jou het meest effectief is.

Functie eisen

Wie ben jij?

Je kiest bewust voor een rol midden in de samenleving. Met jouw werk lever je indirect een bijdrage aan de dagelijkse ondersteuning van mensen met een beperking. Zodat zij hun eigen keuzes kunnen maken, het beste uit zichzelf kunnen halen, en zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen in hun wijk of buurt. Je doet je werk met hart en ziel, met verantwoordelijkheidsgevoel, gedrevenheid, oprechte aandacht en professionaliteit.   

Pas je bij Estinea?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding Master Advanced Nursing Practice (MANP), aangevuld met specifieke kennis op het vakgebied. 
 • Je hebt kennis van de organisatievisie en -doelstellingen, evenals van de werkwijzen en processen binnen de organisatie. Ontwikkelingen binnen het vakgebied worden bijgehouden en beoordeeld op bruikbaarheid voor de organisatie.  
 • Je werkt zelfstandig binnen de afgesproken richtlijnen en procedures. 
 • Je bent enthousiast, motiverend en stimulerend en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. 
 • Je neemt eigen initiatief en denkt actief mee.  
 • Je bent een echte teamplayer die feedback kan geven en ontvangen. 
 • Je bent klantvriendelijk en servicegericht.  
 • Je hebt een proactieve en signalerende werkhouding en vindt het een uitdaging om onderdeel uit te maken van een zelfsturend team.  
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep. 
 • Je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer.  

Inschaling

Past Estinea bij jou?

 • Je krijgt een contract voor 24-32 uur voor. Je start met een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.  
 • De inschaling in FWG 3.0 conform schaal 55/60 CAO Gehandicaptenzorg afhankelijk van je ervaring. 
 • Je krijgt secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.  
 • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.  
 • Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie. 

Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’.

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?

We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende bijbaan. Je kunt solliciteren tot en met 2 december.  De eerste gesprekken vinden plaats op  maandagmiddag 7 december.

Heb je nog vragen over deze vacature? Bel de afdeling personeel en organisatie via telefoonnummer 088-4950256. 

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Bedrijfsbureau te Aalten
Postcode 7121 AE
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Verpleegkundig specialist
Publicatiedatum 20-11-2020
Reageer voor 03-12-2020
Nummer 56093

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea