Verpleegkundig Specialist-GGZ voor High & Intensive Care afdeling Almelo
Dimence Groep

Functieomschrijving

Ben jij een verpleegkundig specialist-GGZ en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij de afdeling High & Intensive care binnen de Spoedeisende ggz in Almelo zijn wij op zoek naar een Verpleegkundig Specialist die het team wil komen versterken! 

Wie zijn wij? 
De divisie spoedeisende GGZ maakt dagelijks werk van het motto: “Beter worden doe je thuis.” Het betekent dat onze Intensive Home Treatment (IHT) alles doet wat in haar vermogen ligt om opname voorkomend en opname verkortend te werken. Mocht een opname op de afdeling High & Intensive Care (HIC) of Medium Care (MC) nodig zijn dan wordt deze gezien als een kort intermezzo in een ambulante behandeling. 

De kliniek bestaat uit een afdeling HIC met 14 bedden en MC met 9 bedden voor kortdurende acute psychiatrische crisisinterventie en behandeling. Tot de doelgroep behoren volwassenen in de leeftijd van 18 tot 65 jaar die in ernstige crisis verkeren op basis van psychiatrische problematiek. Het doel van de opname is het herwinnen en versterken van de regie over het eigen functioneren tot minimaal een niveau waarop de patiënt weer buiten de opnamekliniek verder kan met het dagelijks leven. 

Het werken binnen de spoedeisende GGZ is binnen Dimence volop in ontwikkeling. Het IHT is de poortwachter van de kliniek en een intensief samenspel tussen IHT en kliniek, HIC, is een vereiste. 

Het behandelteam van de HIC-afdeling werkt nauw samen met patiënten, diens naasten en alle ketenpartners die betrokken zijn bij het herstel van de patiënt. Doel hiervan is dat patiënt weer zo snel mogelijk de regie over zijn leven kan oppakken. 

Wat ga je doen?    
Het team in Almelo is op zoek naar een Verpleegkundig Specialist-GGZ met hart en compassie voor onze doelgroep. Je bent samen met de afdelingspsychiater regiebehandelaar van 14 patiënten. Je bent in staat patiënten met acute problematiek op een doortastende wijze te behandelen en te begeleiden. Tevens beschik je over coachende vaardigheden. 

Daarnaast lever je een bijdrage aan de somatische screening en voer je onder supervisie farmacotherapie uit. Verder neem je het initiatief in het delen en vergroten van kennis en we dagen je uit om steeds proactief in te spelen op nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen. 

Je vervult je een belangrijke rol bij de implementatie van diverse zorginhoudelijke als zowel organisatorische ontwikkelingen. Je geeft je rol inhoud samen met de teamleider zorg & de teamleider bedrijfsvoering. 

We doen het samen!  
Samenwerken vinden we belangrijk binnen Dimence. Dit zeggen we niet alleen, dit doen we ook; in het belang van de patiënten die wij behandelen en hun naasten! Daarnaast werken we actief met 'Beleid Maken We Samen'. Ook jij wordt uitgenodigd om je ideeën over hoe het nog beter kan in te brengen en met elkaar te realiseren. Daarbij gaat het om je eigen team, maar nadrukkelijk ook over de ontwikkeling van de spoedeisende ggz van Dimence als geheel. 

Functie eisen

Ben jij onze nieuwe collega? 
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven Verpleegkundig Specialist die graag met onze doelgroep werkt. Verder: 

  • Heb je een afgeronde VS-GGZ opleiding en ben je BIG-geregistreerd als verpleegkundig specialist. 
  • Heb je ruime ervaring in de ggz.
  • Ben je bekend met spoedeisende ggz en herstelgerichte zorg.
  • Werk je graag samen en sta je open voor de ideeën van collega’s.
  • Ben je goed in het geven en ontvangen van feedback.
  • Werk je kwaliteits- en resultaatgericht.
  • Ben je flexibel en ondernemend.
  • Heb je een verbindende wijze van communiceren en draag je bij aan een inspirerend werkklimaat.
  • Houd je de ontwikkelingen in je vakgebied bij en deelt deze met collega’s.

Inschaling

Wij hebben veel te bieden!  
Dimence is een financieel gezonde organisatie en we bieden je een prettige werkplek met ervaren, betrokken collega’s, die de zorg voor psychiatrische patiënten naar de huidige maatschappelijke ontwikkelingen willen vormgeven. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen. 

Wij bieden je een contract voor 28-36 uur per week. Je functie is ingedeeld in FWG 65 volgens de CAO-GGZ. De CAO biedt een goed pakket arbeidsvoorwaarden, daarnaast bieden we onze eigen aanvullende regelingen. 

Bijzonderheden

Is dit de geknipte baan voor jou? 
Reageer dan direct via de sollicitatiebutton!  

Type Vacature
Organisatie Dimence Groep
Locatie Dimence, HIC Almelo
Postcode 7416 SB
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Neem voor meer informatie contact op met Caroline Petter (teamleider bedrijfsvoering HIC & MC) of Marloes Nijen-Es (Verpleegkundig Specialist MC) via telefoonnummer 0546 684000.
Functie(s) Verpleegkundig specialist
Publicatiedatum 28-04-2021
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 09-06-2021
Nummer 67654

Dimence Groep

Dimence biedt geestelijke gezondheidszorg en welzijn voor iedereen in Oost-Nederland. Ruim 2.400 medewerkers werken dagelijks vanuit ruim zestig locaties voor in totaal 30.000 cliënten en patiënten per jaar met psychische problemen of psychiatrische stoornissen. Dimence helpt mensen ontwikkelen. We geloven in de kracht van mensen om zich te ontwikkelen. We zetten in op vooruitgang en herstel, met altijd het doel om beter te worden. Niet alleen in de betekenis van genezen of (beter) leren omgaan met beperkingen, maar ook van groei als persoon, professional en organisatie. Drie eigenschappen zijn bepalend voor ons karakter: gastvrij, veilig en resultaatgericht.

Meer over Dimence Groep