Verpleegkundige / agogisch hulpverlener
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Wil jij samenwerken met bevlogen collega’s? Kies dan voor ABC Twente, Centrum voor jongeren tussen 18 en 28 jaar met een psychose. Binnen de kliniek van ABC zijn we op zoek naar een

Verpleegkundige / Agogisch hulpverlener

26-32 uur

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1.100 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Wat is ABC Twente?

ABC Twente is een specialistische afdeling die klinische en ambulante behandeling biedt aan jongeren met een psychotische kwetsbaarheid. Behalve oog voor de psychotische kwetsbaarheid besteden we aandacht aan bijkomende comorbide stoornissen zoals persoonlijkheid- en hechtingsproblematiek, middelenafhankelijkheid of depressiviteit.

We werken multidisciplinair samen met onze cliënten, hun familie, andere betrokkenen en ketenpartners zoals Tactus. De lijnen zijn hierdoor kort.

Wat ga jij doen?

Het werken als verpleegkundige binnen de kliniek van ABC vergt flexibiliteit, aansluiten, kennis over de verschillende ziektebeelden en kijken met een helikopterview naar wat iemand nodig heeft aan behandeling/begeleiding.

Vanuit het therapeutische klimaat leveren we tijdens de klinische opname, maatwerk en is het programma gericht op herstel. Dit doen we middels de SRH methodiek (Steunend Relationeel Handelen). Er wordt gewerkt met een dagprogramma voor de cliënt, waarin jij bijdraagt door ondersteuning te bieden bij therapieën zoals psycho educatie en Meta Cognitieve Training. Daarnaast ondersteun/begeleidt je bij de dagelijkse activiteiten zoals sporten en koken. Belangrijk hierbij is het monitoren van groepsprocessen, observeren van medicatie/psychisch functioneren en het in kunnen zetten van verschillende vormen van gespreksvoering. Je koppelt op een professionele manier informatie terug aan familie/behandelaren.

Er is veel aandacht voor het dagelijks functioneren van de jongere in werk, opleiding en vrijetijdsbesteding (rehabilitatie). Tijdens cliëntbesprekingen heb je een adviserende rol, waarin je de cliënt centraal stelt.

Kliniek ABC Twente is een 24 uurs opname setting. We draaien wisselende diensten. Omdat je ook met regelmaat alleen op de groep werkt, is het van belang dat je zelfstandig kunt werken en binnen de organisatie de gevraagde lijnen uit kunt zetten.

Jij hebt

 • een MBO/HBO-V diploma en bent BIG geregistreerd óf je hebt een SPH/Social Work diploma
 • enkele jaren werkervaring in de GGZ is een pre
 • kennis van het werken volgens de SRH methodiek
 • kennis van het werken met signaleringsplannen
 • affiniteit met de doelgroep
 • gevoel voor humor, een nuchtere insteek en kunt goed relativeren.

Jij bent

 • een verbinder, makkelijk in contact, empathisch
 • een team player en kunt ook goed zelfstandig werken
 • doortastend, actief, gestructureerd en kritisch
 • open en toegankelijk, maar wel op een professionele afstand.

Wat krijg je ervoor terug

 • een prettige werkomgeving
 • een interessante en veelzijdige functie in een multidisciplinair team
 • de mogelijkheid en ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen
 • deelname aan geaccrediteerde refereerbijeenkomsten, waar actuele ontwikkelingen in de zorg aan bod komen
 • arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, duur 1 jaar, met mogelijkheden tot verlenging naar een dienstverband voor onbepaalde tijd
 • Salaris tussen € 1.996 en € 3.396 bij een fulltime dienstverband (FWG 45-cao GGZ).

Voel jij je uitgedaagd?

Dan maken we graag kennis!

Onder het genot van een kop koffie of thee, wisselen we graag met jou van gedachten over jouw vak en de invulling daarvan. Je kunt hiervoor bellen of mailen met Kristel Olde Scholtenhuis, Teammanager, telefoonnummer 06-10915230 of via de mail ka.oldescholtenhuis@mediant.nl

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Kijk dan op onze site www.werkenbijmediant.nl en solliciteer voor 2 december as. 


De gesprekken voor een 1e kennismaking vinden plaats in week 49.

Volg ons!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar ABC Twente, Mediant en haar medewerkers, kijk dan ook op onze website, www.abctwente.nl en www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 136
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Agogisch hulpverlener
Verpleegkundige
Publicatiedatum 19-11-2021
Reageer voor 03-12-2021
Nummer 72995

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg