Verpleegkundige |Huntington
Atlant

Functieomschrijving

Bouw je graag een band op met de vaak nog jonge mensen met huntington en met hun naasten. En vind je het leuk om samen te werken met de verschillende disciplines? Wij hebben ruimte voor een:

Verpleegkundige – Huntington 

24-32 uur 
Huntington
De ziekte van Huntington is een steeds verdergaande (progressieve) erfelijke hersenaandoening. Het verloop van de ziekte is onvoorspelbaar. Dat komt onder andere door het aantal ernstige stoornissen dat deze ziekte met zich mee kan brengen op lichamelijk en geestelijk gebied, zoals spierstijfheid, slik- en praatproblemen, gedragsproblemen en spasticiteit of beweeglijkheid. Verwerken van achteruitgang en ethische vraagstukken spelen een grote rol. 

Huntington expertisecentrum en Topcare
Atlant wil vanuit advies, zorg, wonen, behandeling en begeleiding graag een bijdrage leveren aan het welzijn van Huntingtonbewoners en hun naasten. In het Huntington Expertisecentrum Atlant verzamelen we kennis over deze aandoening. Mensen die nog thuis wonen en hun mantelzorgers kunnen er terecht voor advies. Voor onze specifieke doelgroep Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare ontvangen. Topcare staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurige zorg nodig hebben. 
Hierin heb jij als verpleegkundige de mogelijkheid om deel te nemen aan congressen of workshops. 

Kom jij ons team versterken
Als verpleegkundige begeleid en verzorg je mensen met de ziekte van Huntington in het verloop van de ziekte. Je bent werkzaam in verpleeghuis Heemhof. Van de vier afdelingen binnen de Heemhof bieden twee afdelingen zorg en begeleiding aan bewoners met de ziekte van Huntington. 
Dit doe je niet alleen maar in een dynamisch team. Feedback geven, ontvangen en leren van elkaar, staan centraal in het team. Ook bieden wij een luisterend oor na een complexe ingrijpende situatie. We werken veel samen met andere disciplines. 

“Ik verzorg de mensen met liefde en krijg daar veel dankbaarheid voor terug. Elke dag een dank je wel of een grote glimlach geeft mij energie. Het geeft me vooral een trots gevoel”.
Marjolein Kolkman (verpleegkundige Huntington).

Wat ga je doen
Samen met jouw collega’s overleg je wat de beste zorg is voor de mens. In jouw rol als verpleegkundige bied je complexe zorg en ondersteuning aan mensen. Kwaliteit van leven van de mensen staat altijd bovenaan. Als verpleegkundige maak je deel uit van het team en ben je continu verantwoordelijk voor de verpleegkundige zorg voor jouw afdeling. Je coördineert de zorg rondom de bewoners waar jij zorg voor draagt en draait mee in verpleegkundige diensten voor de hele organisatie. Dit betekent dat collega's van andere locaties jou kunnen bellen voor een verpleegkundig inhoudelijke vraag. Soms adviseer je op afstand, een andere keer ga je er direct op af. Ook word jij ingezet voor specifieke taken bijvoorbeeld het op voorraad houden van de medicijnen.

Functie eisen

Wat neem jij mee
Ben jij een betrokken verpleegkundige die zich graag verder wil ontwikkelen? Dan nodigen we je van harte uit te reageren. We gaan met plezier een gesprek met je aan als je: 
• Over een (bijna) afgeronde verpleegkundige opleiding niveau 4 of een opleiding MMZ met specifieke doelgroepen en verpleegtechnische handelingen beschikt. Heb je daarnaast enige ervaring? Nog beter!  
• Bereid bent om onregelmatige diensten te draaien (dag, avond en nacht) en in het weekend te werken; 
• Het leuk vindt om de rol van het begeleiden van leerlingen op te pakken; 
• Goed kan signaleren en analyseren en oplossingsgericht bent;
• Weet hoe je kunt bijdragen aan de kwaliteit van leven van de bewoners en hoe je hun sociale netwerk hierbij kunt betrekken. 

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten
Wij bieden jou een kans bij een werkgever waar jij je kunt ontplooien. 
Verder: 
• De mogelijkheid voor een vast contract; 
• Mogelijkheden om parttime te werken (24-32 uur in de week);
• Een bruto maandsalaris van maximaal €3.471,49 (cao VVT FWG 45) op basis van een 36-urige werkweek en afhankelijk van kennis en ervaring;
• Goede opleidingsmogelijkheden;
• Een gevarieerde functie waarin geen dag hetzelfde is!;
• Enthousiaste en betrokken collega’s, een vitale werkgever die jaarlijks een volleybal toernooi organiseert.

Bijzonderheden

Wil jij verder? 
Stuur dan je actuele cv en korte motivatie in via de knop “Solliciteren” .
Solliciteer je liever via WhatsApp? App dan met 1 van onze recruiters. 

Vast al nieuwsgierig geworden naar Atlant als organisatie? Kijk dan hier. 

Heb je nog vragen?
Kun je bellen of appen met Wendela de Visser  (recruiter), 06 22 06 25 08. 
Wij horen graag jouw verhaal!

Type Vacature
Intern nummer 30-22
Organisatie Atlant
Locatie Verpleeghuis Heemhof (Atlant)
Postcode 7329BK
Stad Apeldoorn
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Verpleegkundige
Publicatiedatum 15-10-2021
Reageer voor 14-06-2022
Ingangsdatum 15-10-2021
Nummer 71938
Doorsturen Bekijk PDF

Atlant

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. We doen onderzoek naar de ziekte, geven onze kennis door en koppelen scholing voor onze medewerkers aan de bevindingen

Atlant is ambitieus, we willen die topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken we betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een grote rol spelen. We werken hard, maar we hebben ook plezier. We organiseren jaarlijks diverse evenementen, voor bewoners en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Meer over Atlant