Verpleegkundige - Korsakov
Atlant

Functieomschrijving

Stel jij het verhaal van ieder mens centraal in jouw werk van alledag? En begeleid je graag met je handen op de rug? Atlant heeft ruimte voor een bevlogen:

Verpleegkundige – Korsakov 
24 uur
Kom jij ons team versterken
Het syndroom van Korsakov wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1. Dit komt vrijwel uitsluitend voor bij mensen die jarenlang teveel alcohol hebben gedronken en ook niet goed voor zichzelf gezorgd hebben. De gevolgen zijn ernstig: er ontstaan blijvende geheugenproblemen en problemen met bijvoorbeeld overzicht houden, plannen en initiatief nemen. Hierdoor zijn mensen vaak niet in staat om gewone, dagelijkse handelingen uit te voeren en kunnen ze daarom niet meer voor zichzelf zorgen. Atlant is dé specialist in de behandeling en begeleiding van mensen met het syndroom van Korsakov. Atlant heeft jarenlange (sinds 1966) ervaring in de zorg aan Korsakov-bewoners; zij kunnen rekenen op zorg en begeleiding die volledig is toegesneden op hun mogelijkheden en wensen. Ons team bestaat uit verzorgenden, medewerkers maatschappelijke zorg en verpleegkundigen. Het zijn allemaal vaste krachten en dit betekent dat onze mensen vaste gezichten zien. Dat werkt plezierig want zo kun je een relatie opbouwen met elkaar. We hebben een fijne werksfeer en er is veel saamhorigheid. Als Verpleegkundige Korsakov vraagt het werken met de bewoners ook een belangrijk stuk op het sociaal emotionele vlak.  Mensenkennis is erg belangrijk, het aanvoelen van een bepaalde situaties. Wat is de beste benadering van een bewoner? De een wil een schouderklopje en de ander wordt liever met u of meneer aangesproken. Als verpleegkundige is het een uitdaging om te begeleiden met je handen op de rug. Je doet dit vaak alleen verbaal en ondersteunt alleen wanneer de bewoner het echt niet zelf kan. Regelmatig is de wil er alleen niet. 

Korsakov expertise centrum en Topcare
Atlant wil vanuit advies, zorg, wonen, behandeling en begeleiding graag een bijdrage leveren aan het welzijn van bewoners met Korsakov en hun naasten. We zijn in transitie om  Expertise centrum Korsakov te worden, hier verzamelen we kennis over deze aandoening. In een expertisecentrum komen praktijk en kennis samen. Er ontstaan nieuwe kennisvragen en we passen nieuwe kennis toe. Innovatie in de zorg, kwaliteit en onderzoek zijn bij ons nauw verbonden. We zorgen voor een constante samenhang tussen specialistische zorg en behandeling, onderzoek (praktijkgericht, van onszelf en van derden) en kennisdeling binnen het regionale en landelijke netwerk. Hierbij werken we nauw samen met diverse kenniscentra en het universitair netwerk ouderenzorg Amsterdam (UNO-Amsterdam). Voor onze specifieke doelgroep Korsakov heeft Atlant het predicaat Topcare ontvangen. Topcare staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurige zorg nodig hebben.
Hierin heb jij als verpleegkundige de mogelijkheid om deel te nemen aan congressen of workshops. Je hebt de mogelijkheid je kennis te delen, uit te breiden en je organisatorische en communicatieve kwaliteiten te laten zien. 
Bij Atlant is er voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen; je kunt dus rekenen op een mooi aanbod van trainingen die passen bij het werken met deze doelgroep, zoals psychopathologie en weerbaarheidstrainingen.

“Ik hoorde van bewoners dat ze slecht sliepen en heb dit verder onderzocht. Het is fijn dat je daar binnen Atlant de tijd en het vertrouwen voor krijgt. Ik vind het leuk dat ik de mensen aan het denken heb gezet, want er wordt nu ook naar het gebruik van hoofdkussens op andere Atlant locaties gekeken.”
Alice Klopman (verpleegkundige bij Atlant) 

Wat ga je doen
Als Verpleegkundige bied je zorg, begeleiding, en heb je oog voor het welzijn van onze bewoners met het syndroom van Korsakov. Je hebt een coördinerende rol voor de bewoners aan wie jij bent gekoppeld. Verder:
• Maak je afspraken met  de bewoner en zijn naasten over de ondersteuning en zorg en legt dit vast;
• Coördineer en plan je de zorg in op een efficiënte en effectieve manier;
• Lever je (verpleegkundige) zorg aan bewoners  op basis van het zorgleefplan;
• Werk je in verpleegkundige diensten voor alle afdelingen van Verpleeghuis Markenhof;
• Assisteer je artsen bij medisch-technische handelingen;
• Bestel, controleer en verstrek je medicatie;
• Begeleid je leerlingen en stagiaires tijdens de uitvoering van de zorgverlening.

Functie eisen

Wat neem jij mee
Allereerst een diploma Verpleegkundige niveau 4 of vergelijkbaar; heb je ervaring met de doelgroep? Nog beter, al is dit geen harde eis. 
Verder:
• Ben je bereid om onregelmatige diensten te draaien en om in het weekeinde te werken; 
• Ben je gewend om in mogelijkheden te denken en wil je je graag verder ontwikkelen; 
• Heb je een onbevooroordeelde blik en affiniteit met de doelgroep; 
• Sta je stevig in je schoenen, en denk je graag mee in ontwikkelingen.

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten
We bieden jou een kans bij een werkgever die voor Topcare gaat. Verder: 
• Een contract voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband; 
• Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.362.22 (CAO VVT FWG 45) o.b.v. een 36-urige werkweek; 
• Ruimte om jezelf te ontplooien en jezelf te zijn; 
• Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling; 
• Enthousiaste en betrokken collega’s; 
• Werken bij een vitale werkgever die bewust inzet op kwalitatief goed personeel en jaarlijks een volleybaltoernooi organiseert en deelname biedt aan het Drakenbootfestival.

Bijzonderheden

Wil jij verder? 
Stuur dan je actuele cv en korte motivatie via de knop “Solliciteren” of via de link; https://www.atlant.nl/vacature/verpleegkundige-korsakov/ . Passende kandidaten worden binnen een week beantwoord en worden uitgenodigd voor een gesprek in Beekbergen. 
Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.

Heb je nog vragen?
Bel of app dan naar Yvonne te Winkel (manager wonen zorg welzijn),  op 06-20 43 48 19 of naar Wendela de Visser (recruiter) 06 22 06 25 08.

We horen graag jouw verhaal!

Type Vacature
Intern nummer 57-21
Organisatie Atlant
Locatie Verpleeghuis Markenhof (Atlant)
Postcode 7361TC
Stad Beekbergen
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Verpleegkundige
Publicatiedatum 12-07-2021
Reageer voor 04-10-2021
Ingangsdatum 12-07-2021
Nummer 69736
Doorsturen Bekijk PDF

Atlant

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. We doen onderzoek naar de ziekte, geven onze kennis door en koppelen scholing voor onze medewerkers aan de bevindingen

Atlant is ambitieus, we willen die topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken we betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een grote rol spelen. We werken hard, maar we hebben ook plezier. We organiseren jaarlijks diverse evenementen, voor bewoners en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Meer over Atlant