Verpleegkundige basiszorg Mediantpool/nachtdiensten ABC Twente
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Vind jij het leuk om op veel verschillende afdelingen te werken en soms voor langere tijd een afdeling extra te ondersteunen in de directe cliëntenzorg? Kies dan voor een baan als

VERPLEEGKUNDIGE BASISZORG MEDIANTPOOL

MET VOORAL NACHTDIENSTEN VOOR ONS TEAM VAN ABC TWENTE

Voor deze vacature zijn wij op zoek naar iemand die zich voor een bepaalde periode graag verbindt aan ons team van ABC Twente. Daar kun je op dit moment volop ingezet worden in de nachtdiensten. Graag stemmen we samen af voor hoeveel uren je beschikbaar bent en of je daarnaast nog op andere afdelingen ingezet wilt worden. In overleg is veel mogelijk!

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1.100 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

De Mediantpool zorgt voor extra ondersteuning in alle klinische teams van onze organisatie, daar waar dat het meest nodig is. Als je in dit team werkt, heb je dus een hele afwisselende baan en kom je overal!

ABC Twente is een specialistische afdeling die behandeling biedt aan jongeren met een psychotische kwetsbaarheid. We ondersteunen jongeren bij hun herstel door middel van het aanbieden van een psychiatrische en psychologische behandeling. Daarnaast is er veel aandacht voor het dagelijks functioneren van de jongere in werk, opleiding en vrijetijdsbesteding (rehabilitatie).


Wat ga jij doen?

Als verpleegkundige in de Mediantpool kun je werken op alle klinische afdelingen die Mediant biedt. Dit maakt het werk afwisselend en zorgt ervoor dat je een brede ervaring op doet in de psychiatrie.

Voor de eerste periode van je dienstverband word je vooral ingezet de nachtdiensten van ons team van ABC Twente. In de nacht is de bezetting lager dan in de dagdiensten. Hierdoor vervul je een stevige signalerende rol. Je hebt oog voor detail, waarbij je snel een inschatting van gedrag kunt maken, zodat je in kunt spelen op situaties die zich voordoen. Indien nodig schakel je het Avond-, Nacht-,Weekend (ANW)hoofd in voor advies of actie. Soms komt het voor dat je bij andere afdelingen moet ondersteunen bij bijvoorbeeld een calamiteit.

Naast het werken bij ABC is er ruimte om kennis te maken met doelgroepen waarvan je misschien in eerste instantie niet het idee had dat jou dat zou aanspreken, maar waar het werken dan toch heel uitdagend en afwisselend is. Doordat je op zoveel verschillende afdelingen wordt ingezet, leer je het hele proces van de psychiatrie kennen, van eerste opname tot aan ontslag en alles wat daar tussen zit. Hierdoor ontwikkel je inzicht en krijg je een goed beeld van waar jouw interesses en kwaliteiten liggen.

 

Wat maakt de Mediantpool bijzonder?

Omdat we binnen de Mediantpool zoveel verschillende mogelijkheden bieden, kun je op elk moment in je loopbaan instromen. Je kunt kiezen voor een klein dienstverband, zodat je bijvoorbeeld naar je studie of eventuele andere baan kan, en aanvullend wat diensten draait binnen Mediant. Je kunt zelf, via ons plansysteem, kiezen voor welke diensten je inzetbaar bent. Dit geeft een grote mate van vrijheid.

Je kunt ook starten met meer uren, zodat je volop en op veel verschillende afdelingen wordt ingezet.

Heb je zelf ideeën die hier nog niet genoemd zijn, bespreek deze dan ook gewoon met ons, wij staan hier zeker voor open!

Jij hebt

 • een afgeronde opleiding tot verpleegkundige (minimaal MBO-V)
 • een geldige BIG registratie
 • interesse in de psychiatrie en de daarbij behorende ziektebeelden

 

Jij bent

 • flexibel, zowel in je inzetmogelijkheden als qua persoon
 • iemand die zich makkelijk aanpast aan een steeds wisselende omgeving
 • makkelijk in contact, empathisch, verbindend
 • doortastend, actief, gestructureerd
 • creatief in je aanpak met een nuchtere insteek
 • open en toegankelijk met een professionele afstand.

 

Wat krijg je ervoor terug

 • De mogelijkheid je te ontwikkelen in je vak en een brede ervaring op te doen binnen verschillende klinische settingen
 • De mogelijkheid om kennis te maken te maken verschillende cliëntengroepen binnen de psychiatrie
 • Een goed inwerkprogramma en mogelijkheid voor interne scholing
 • Een prettige werkomgeving in een financieel gezonde organisatie
 • Deelname aan geaccrediteerde refereerbijeenkomsten, waar actuele ontwikkelingen in de zorg aan bod komen.
 • arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, duur 1 jaar, mogelijkheid tot verlenging

Salaris tussen €1.996 en € 3.101 bij een fulltime dienstverband (FWG 40-cao GGZ).

Solliciteren

Dit kan tot uiterlijk 31 oktober  aanstaande via www.werkenbijmediant.nl.

Wil je eerst meer weten, neem dan contact op met Wilma ten Berge, teammanager Mediantpool, telefoonnummer 06-14874670 of met Kristel Olde Scholtenhuis, teammanager ABC Twente, telefoonnummer 06-10915230.

Volg ons!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan vooral eens op onze website, www.werkenbijmediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 114
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Verpleegkundige
Verpleegkundige ANW
Verpleegkundige niveau 4
Verpleegkundige Psychiatrie
Publicatiedatum 11-10-2021
Reageer voor 31-10-2021
Nummer 71205

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg