Verpleegkundige of verzorgende
De Twentse Zorgcentra

Ben jij een kei in het bieden van veiligheid, rust en duidelijkheid? En weet jij contact te maken met de cliënt en kleine signalen op te pikken? Dan ben jij de persoon voor Grasklokje 5-7

Grasklokje 5-7 is een geschakelde woning waar wij 10 (jong)volwassen cliënten in de leeftijd van 13 tot 61 jaar verzorgen en begeleiden. Het is een echte EMB-groep (ernstig meervoudig beperkt), de nadruk ligt op belevingsgerichte zorg. De cliënten zijn hulpbehoevend en ADL-afhankelijk, met til- en hulpmiddelen bieden we hen passende zorg. Epilepsie heeft grote invloed op het leven van een aantal cliënten, denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid na een toeval. Als begeleider is het belangrijk dat je klein kunt kijken. Dat betekent goed observeren en de vertaalslag maken naar wat de cliënt nodig heeft. Dit verschilt per moment en per cliënt. De variatie in zorgvraag, de specifieke benadering van de individuele cliënten en het werken in beide huizen maakt je werk heel afwisselend.

Voor de cliënten is het belangrijk dat we werken met een voorspelbaar dagprogramma dat aansluit bij hun alertheid op dat moment. Evenwicht tussen rust en activiteit is hierbij van belang. Je volgt het tempo van de cliënt, dit doe je geduldig en vanuit een rustige houding.

Sfeer en beleving staan op de groepen centraal, in balans met een prikkelarme omgeving voor de cliënten met autisme. De begeleidingsstijl die voor allen geldt is het bieden van veiligheid, rust en duidelijkheid in een huiselijke omgeving. De blik, de lach die je van hen terug krijgt maakt je werk  waardevol. Daarbij kom je terecht in een erg hecht en leuk team.

Dus: ben jij de verpleegkundige die affiniteit heeft met de EMB-doelgroep, maar óók wil begeleiden? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op de vacature van Grasklokje 5-7.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorg gerelateerde opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3 (verzorgende IG of verpleegkunde).
  • Ervaring met EMB
  • Je bent bekend met het werken met een tillift.
  • Flexibiliteit, nachtdiensten zijn namelijk onderdeel van het dienstrooster.

Wat krijg jij van ons?

  • Een afwisselende baan van maximaal 26 uur per week. Het exacte aantal uren is bespreekbaar.
  • Bij een verzorgende opleiding niveau 3 ontvang je een salaris van min. €2.110,- en max. €3.009 (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Met een verpleegkundige achtergrond op niveau 4 ontvang je een salaris van min. € 2.236,- en max. € 3.154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast?
Je kan op deze vacature reageren tot uiterlijk maandag 8 augustus 2022.

Liever eerst meer informatie?
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Grasklokje op 088-430 5365. 

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Type Werkplein
Intern nummer 22.185
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Nijverdal, Grasklokje 5
Postcode 7443 TX
Stad Nijverdal
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 26
Uren tot 26
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Verpleegkundige
Verpleegkundige niveau 4
Verzorgende IG
Publicatiedatum 26-07-2022
Reageer voor 08-08-2022
Nummer 112862
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra