Verpleegkundige Psychiatrie
Medisch Spectrum Twente

Werkomgeving

Topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente is voor de afdeling psychiatrie op zoek naar enthousiaste verpleegkundigen (0.79-1 fte) 
voor de duur van een jaar en ter vervanging van zwangerschapsverlof.

Wil jij bijdragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg binnen een topklinisch ziekenhuis en voldoe je aan de functie-eisen? Wij willen jouw passie voor zorg graag inzetten; je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze patiënten.

De afdeling

De afdeling psychiatrie van Medisch Spectrum Twente is een dynamische afdeling die bestaat uit een Medisch Psychiatrische Unit (MPU), een psychiatrische unit, een polikliniek voor ambulante behandeling, psychiatrische dagbehandeling en psychiatrisch intensieve thuiszorg. We behandelen patiënten met diverse problematiek, veelal gericht op stemmingsstoornissen, angststoornissen en psychosomatische problematiek.

De klinische afdeling bestaat uit 12 bedden waar medisch-psychiatrische zorg wordt geleverd. De MPU is een speciale unit binnen de kliniek voor lichamelijke en psychiatrische zorg. Op de MPU verblijven patiënten met gemiddeld tot ernstige lichamelijke aandoening, bij wie ook sprake is van ernstige psychiatrische problematiek. Op de MPU worden patiënten behandeld door een psychiater in samenwerking met andere medisch specialisten. Samen met een gespecialiseerd verpleegkundig team en andere multidisciplinaire medebehandelaars (zoals fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist) wordt de meest optimale zorg en behandeling geboden.

Functieomschrijving

Als psychiatrisch verpleegkundige bied jij de zorg die het beste past bij de situatie van de cliënt. Je werkzaamheden bestaan uit het verplegen, verzorgen en begeleiden van de patiënt waarbij continue observatie van belang is. Je levert in multidisciplinair verband een aandeel in de ontwikkeling, totstandkoming, uitvoering en evaluatie van behandelplannen. Verder wordt er van jou een bijdrage verwacht in kwaliteitsverbetering en/of deskundigheidsbevordering van het verpleegkundig team door middel van deelname in werkgroepen of het hebben van een specifiek aandachtsgebied. Het dienstenpatroon vindt plaats binnen 24-uurs zorg. Kortom: een afwisselende baan die vraagt om een flexibele werkhouding.

Functie eisen

Wij zoeken een enthousiaste, ervaren psychiatrisch verpleegkundige die:

  • in het bezit is van een diploma HBO-V;
  • ervaring en/of affiniteit heeft met psychiatrische en somatische zorg;
  • beschikt over sociale vaardigheden;
  • kan omgaan met conflicten;
  • in staat is methodisch te werken;
  • stressbestendig is;
  • kan en wil participeren in veranderingsprocessen en bevoegd en bekwaam is in verpleegtechnische handelingen;
  • bereid is om bij te scholen (de module ziekenhuispsychiatrie).

Je kunt goed schakelen tussen somatische en psychiatrische zorg en hebt op beide aspecten voldoende kennis en vaardigheden om zorg te kunnen bieden. Bij minder kennis of ervaring met 1 van de aspecten, heb je in ieder geval voldoende affiniteit en bereidheid je te verdiepen of bij te scholen.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Wij bieden

Wij bieden een ambitieus team waarbinnen geïnvesteerd wordt in het behouden van een optimale werksfeer, zodat we de komende jaren voor veel meer patiënten optimale zorg kunnen gaan leveren.

Arbeidsovereenkomst: tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar en voor de duur van zwangerschapsverlof.
Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk
Arbeidstijd: 28-36 uur
Salaris: Salarisschaal FWG 50
CAO: Ziekenhuizen

Meer weten

Voor meer informatie over deze vacature verwijzen wij jou graag naar onze site www.werkenbijmst.nl 

Type Vacature
Organisatie Medisch Spectrum Twente
Locatie Medisch Spectrum Twente in Enschede
Postcode 7512KZ
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Ziekenhuizen
Externe url Bekijk
Functie(s) Verpleegkundige Psychiatrie
Publicatiedatum 15-11-2019
Reageer voor 11-12-2019
Ingangsdatum 15-11-2019
Nummer 49624

Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente is een topklinisch ziekenhuis in Twente en opleidingscentrum voor toekomstige (para) medici en verpleegkundigen. Het ziekenhuis is een regionaal traumacentrum en biedt eerste opvang bij ernstige ongevallen of rampen in het regionale grensgebied. MST is onderdeel van Santeon, een uniek samenwerkingsinitiatief van zeven topklinische ziekenhuis in Nederland. Het afgelopen jaar bezochten [300.000] patiënten voor onderzoek en behandeling onze locaties in Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal. In 2016 is een volledig nieuw ziekenhuis met een uiterst modern OK complex geopend in Enschede. Met deze nieuwe infrastructuur is MST in staat haar strategische ambitie om hoogcomplexe zorg in Twente te behouden en te ontwikkelen verder vorm te geven. De vernieuwde buitenpoliklinieken in Oldenzaal bieden een patiëntvriendelijke toegang tot poliklinische zorg van nagenoeg alle specialismen. In 2016 is de kwaliteit van de zorg beoordeeld door het Nederlands Instituut voor de Accreditering in de Zorg (NIAZ) en heeft MST cum laude beoordeling ontvangen.

Meer over Medisch Spectrum Twente